Førsteutgaven av frittfall, fra 1973
Førsteutgaven av frittfall, fra 1973

Frittfall arkiv er utvidet

Frittfall fra 1973-1985 er nå tilgjengelig som pdf

Publisert Sist oppdatert

I løpet av vinteren og våren, har frittfall vært i kontakt med ildsjeler fra veteranenes fallskjermklubb. Kjell Tore Olsen var en sentral mann i veteranmiljøet. Da han døde i februar, var det enkelte av veteranene som begynte å tenke over hvordan historien om norsk fallskjermsports begynnelse, kunne ivaretas for fremtidige generasjoner. Nå som frittfall er digitalt, er det mulig å gjøre mye av veteranenes arkiv tilgjengelig nettopp her. Og det er naturlig å starte med de første årgangene av frittfall.

Da frittfall gikk over til digitalt format, skiftet bladet også redaktør. Den tidligere redaktøren, Kitt Grønningsæter, hadde pdf'er av de fleste utgaver fra 2003, og til den siste papirutgaven kom i 2019. Bernhard D Lyng har sørget for å digitalisere alle utgaver fra den aller første årgangen i 1973, og frem til og med årgang 13, i 1985. Alle disse utgavene er nå tilgjengelige under "Arkiv" i hovedmenyen.

Olaf "Laffen D-24" Olsen har også sendt en hel del andre historiske dokumenter til frittfall. Blant annet sidene fra flynytt, den gang fallskjermsporten ikke hadde sitt eget blad.

Jeg som redaktør er over gjennomsnittet interessert i fallskjermhopping som konkurransesport. Jeg ser muligheten til å kategorisere gamle NM-resultater i en komplett samling. Foreløpig har jeg komplett deltagerdata fra alt unntatt Canopy Piloting, og resultatportalen kan finnes i hovedmenyen, under "NM-Resultater". Her kan man se resultater sortert etter enten år, lag eller enkeltutøver. Det finnes foreløpig komplett data på individnivå, fra og med 2015. I tillegg finnes det nesten komplett data for alle lag fra og med 2003.

Det anbefales sterkt å ta en kikk i frittfall-arkivet, både for nye, og mer erfarne hoppere. Og hvis noen skulle sitte på digitale versjoner av frittfall fra 1986-2003, så ta kontakt! Målsetningen er helt klart at arkivet skal bli komplett i fremtiden!

Powered by Labrador CMS