Bodø Fallskjermklubb

Sesongene 19 og 20 ble årene med de høye toppene og de dypeste dalene.

Publisert

2019 – Dette var året som skulle toppe alle år. Klubben skulle feire sitt 50 års jubileum i stor stil. Vi skulle hoppe som vi aldri har gjort før…. Men så ble det ikke. En oljelekkasje på motor/propell ble fort den store snakkisen. Utallige telefoner mellom flygruppen og «eksperter» rundt om kring gjorde at vi besluttet å utføre propellerkontroll ett år før tiden. Vi skriver nå juni og flyet er nå «groundet».

Innimellom dette avholder vi århundrets jubileum. 50 år som klubb! Vi varmet opp med Porter, den fineste sommerhelgen vi har opplevd i Nord-Norge. Nesten vindstille, temperaturer selv Grekere ville misunt oss. Erik fra Voss besøkte oss med tandemriggen sin og godt besøk fra alle de Nord-Norske klubbene. Som et punktum på helgen hoppet Erik Dalen tandem. Erik var den aller første eleven som hoppet i BOFSK sin historie 50 år før.

Siste helgen i august avholdt vi den offisielle feiringen. Helgen igjennom var pakket med prominente gjester samt nåværende og tidligere medlemmer. Vi kan si at alle som var tilstede har vært viktige for klubben og kommer også i fremtiden til å være viktige. Spesielt moro var det at Jan-Ole Erikstad stod for århundrets tale da historien om stiftelsen ble gjenfortalt. Ja. Det var han som stiftet klubben. For å nevne noen flere jubileumskuriositeter så kan det nevnes at BOFSK var den første klubben som hadde lederen i F/NLF, den første klubben som hoppet med firkantskjerm, første som hoppet fra ballong, første kongepokal tildelt fallskjermsporten…. Og for å toppe dette. Bladet Frittfall ble startet i BOFSK av Bernhard D.Lyng.

Vi har nå kommet til det tidspunkt at propell kommer i retur, men lekkasjen er der fortsatt. Det er ikke annet håp enn å bestille ny motor. Shit. 650k. Det koster å eie fly. Men etter iherdig jobbing fra «finanskomiteen» fikk vi på plass et budsjett som forsvarte denne investeringen.

Motor ble bestilt rundt årsskifte med estimert levering før påske! Motor ble satt i «produksjon», men samtidig med iherdig jobbing på fabrikken til Cessna ble det bedrevet noen uregelmessigheter på et marked i Wǔhàn. Pandemien stanset all aktivitet på fabrikken, og det var nå uvisst når motor ble sendt.

Sen sesongåpning i Bodø FSK 2020
Sen sesongåpning i Bodø FSK 2020

Men vi hopper frem til 03.09.2020. Endelig hopping igjen i Bodø. Ett år etter siste hopp (da fra helikopter) var vi i gang. Vi fikk da 3 gode helger før kulde, mørketid og vinterstormene kom. Puh…

Med dette vil vi i BOFSK oppsummere den siste tiden og fremtiden med ubegrenset optimisme. Vi har verdens beste medlemmer som alltid stiller opp, uansett hva det måtte være, vi har en neste generasjon som bare venter på å ta over (etter oss gamlinger), vi har en sunn økonomi og (relativt) lave hoppriser, vi har piloter som alltid stiller opp både med flyging og flyvedlikehold, vi har verdens beste samarbeid med flytjenesten i Bodø samt vi har et fantastisk forbund som hele tiden sikrer det beste for oss fallskjermhoppere! Vi kan rett og slett ikke klage!

Ha en riktig fin vinter, så ser vi frem mot 2021!

En siste kuriositet: Viste dere at fallskjermhopping var forbudt i vinterhalvåret frem til 1968 (i Norge)? Fra 1 oktober til 30 april var dette noe overkant farlig. Jan- Ole Erikstad og Elif Ness opprettet da «Fallskjermgruppen Istappen», kuppet årsmøtet til F/NAK og stemte for vinterhopping!

Disse gale menneskene! :-)

Med vennlig hilsen

Styret i BOFSK

Powered by Labrador CMS