FFP er bekymret for mulig FAI-konkurs

Det franske forbundet har sendt brev til ISC

Publisert

I forkant av ISC 2021 Plenary Meeting har frittfall.org gjennomgått agenda og dokumenter. Hovedmålet var å finne mer informasjon rundt VM 2021, og mulig flytting av mesterskapet på grunn av WADAs utestengelse av RUSADA. Det var ikke mye informasjon tilgjengelig i agendaen, men presidenten av ISC, Gillian Rayner, har svart på frittfalls spørsmål på email. ISC har advokater på saken, og håper på at mesterskapet kan holdes i Russland som planlagt, med full respekt for dommen.

Frankrike bekymret for FAI-økonomi

Selv om det var lite informasjon rundt VM 2021, var det et annet dokument som fanget oppmerksomheten min. Det franske fallskjermforbundets president , David Roth, har bedt ISC om å utrede en plan B for hva ISC gjør hvis FAI går konkurs. Roth skriver at FAI er notorisk pessimistiske rundt sin økonomiske situasjon, men at de har fått opplysninger om at det er enda mer bekymrende i år. Det ser ut til at FAI kan få problemer med å betale kreditorer, og er da per definisjon nær reell konkurs. Opplysningene er ikke endelig bekreftet, men for eksempel den britiske NAC'en har lest regnskapet, og antyder at betalingsproblemene er reelle.

Franskmennene mener derfor at vi må begynne å diskutere hvordan en fremtid uten FAI kan se ut. Roth understreker at de selvfølgelig ikke ønsker å se FAI gå konkurs, men at det allikevel er nødvendig å informere om saken på ISC 2021 Plenary Meeting. På denne måten kan alle landene begynne å tenke på, og arbeide med en alternativ plan, hvis FAI går under. Det må skje nå, og ikke når ultimatumet henger over oss, og det ikke er tid til å finne gode løsninger, skriver Roth.

Brevet kan leses i sin helhet her:

https://www.fai.org/sites/default/files/isc/2021/plenary/annex6.2-0878_en_lettre_isc_devenir_fai.pdf

Powered by Labrador CMS