Kjevik Fallskjermklubb arrangerte nissehopp fra helikopter, i går på lille julaften. Det er video fra et hopp nederst i saken.
Kjevik Fallskjermklubb arrangerte nissehopp fra helikopter, i går på lille julaften. Det er video fra et hopp nederst i saken.

GOD JUL

24. desember: en julegave!

Publisert

Da er dagen endelig kommet. I årets julekalender har vi kunnet lese om 19 fallskjermklubber, en redaktør, ett lag på tur, og nytt fra forbundet. I tillegg til en introduksjon, og nå et sammendrag. Det ar vært en sann glede å jobbe med å samle inn klubbrapporter. Det har vært krevende, men meget spennende å få kontakt med samtlige klubber. Den eneste ordentlige kulturforskjellen jeg har oppdaget, er at nordlendinger er mer glad i å snakke i telefon, enn resten av landets befolkning.

Av Norges 19 klubber, er det 16 som er knyttet til eget hoppfelt. Krigsskolen, Veteranene og Voss Kroppsfykarlag er unntakene. Av de 16, har jeg faktisk kun besøkt 7, og faktisk bare hoppet på 5. Utover de tre store, Voss, Tønsberg og Oslo, har jeg bare hoppet noen få hopp på Grenland, og ett enkelt hopp i HaGL. Bodø besøkte jeg da jeg var på FS-landslag i 2010, men der var det for dårlig vær til å hoppe. I tillegg har jeg gjort et ærlig forsøk på å besøke Stavanger Fallskjermklubb i sommer, men der fikk jeg ikke kontakt med noen. Jeg sjanset allikevel, og endte opp med en bomtur til et låst klubbhus.

Strålende sol, og lørdag i juni, men låst dør
Strålende sol, og lørdag i juni, men låst dør

Neste år håper jeg på å kunne besøke minst tre nye klubber. NM arrangeres på Bjorli, i et samarbeid mellom Tønsberg og Lesja. Forhåpentligvis får vi se Føniks representert på NM i år også. Beach Boogie på Kjevik, på en strand jeg besøkte hver eneste sommer som barn, frister også ekstremt mye. For ikke å snakke om Midnight Sun Boogie i nord. Nimbus er en klubb med mye spennende aktivitet for tiden også. Og Trøndelag har alltid fristet. Rana fallskjermklubb kjører påskeboogie neste år. Norges minste klubb har ikke fast aktivitet på Røssvoll i Mo i Rana, så dette er en eksklusiv mulighet. Jeg håper at vaksinen mot koronaviruset virker, og at vi får mulighet til å reise mye i Norge i det kommende året.

Kristina Aarvold og Aleksander Rød exiter fra helikopteret lille julaften
Kristina Aarvold og Aleksander Rød exiter fra helikopteret lille julaften

En julegave

Jeg lovet en julegave i undertittelen på denne artikkelen. I april, da jeg startet som redaktør af frittfall, var det et par måneder hvor vi ventet på at publiseringssystemet skulle komme opp og kjøre. I mellomtiden gjorde jeg klar noen artikler. Men prosessen tok en del lenger tid enn forventet. Derfor gikk jeg i gang med å kode et system for NM-resultater. Og første versjon er ferdig. Systemet kan vise resultater år for år. Men man kan også klikke på et lagnavn, og se alle konkurranser som det valgte laget har deltatt i. Da vil også laget være markert med en annen farge, og lagets medlemmer vises under hver tabell. Her kan man også klikke videre på en person, og se alle konkurranser som utøveren har deltatt i. Som her, ved Anna Fasting, som er dyktig i alle disipliner:

Anna Fasting er en av de med flest deltagelser på NM gjennom de siste 6 årene
Anna Fasting er en av de med flest deltagelser på NM gjennom de siste 6 åreneDet er lagt inn komplett data for alle NM fra og med 2015. I tillegg finnes det resultater på lagnivå, fra 2003. Men her er det kun sporadisk lagt inn hvem som har vært med på de forskjellige lagene. Jeg har foreløpig hatt tilgang på frittfall-blader siden 2003, og nettsiden nmfallskjerm.no har lagoppstillinger fra og med 2015. Det jeg da har gjort, er å sette de i system, så man kan klikke fort og se resultater på person-, eller lagnivå. CP er dessverre ikke implementert enda, fordi det både arrangeres andre steder enn resten av NM, og fordi jeg ikke har klart å få oversikt over reglene, og hvordan de har forandret seg fra år til år.

Videre ambisjoner for systemet, er først og fremst bilder. Lagbilder, profilbilder, og bilder fra konkurransene. Deretter vil jeg gjerne få implementert mulighet for å trekke ut statistikker, som for eksempel sammenligning mellom to personer eller lag, og visning av alle gangene de har konkurrert mot hverandre. Når jeg en gang er ferdig med å konkurrere selv, blir jeg den neste Egil Bye.

Nettsidene blir kanskje oppdatert med en litt lettere leselig url, men foreløpig finnes nm-systemet på: http://nmresultater.k84.dk/event

Hvis dere finner feil, er dere hjertelig velkomne til å skrive til meg. All data er lagt inn manuelt, så det er sannsynlig at det forekommer en feil eller to.

God jul fra frittfal.org til alle medlemmer!

Powered by Labrador CMS