Vi har i «alle» år satt FS-rekorder. Men ikke i år. Derimot tror vi dette er norsk hybridrekord, en 14-manna, som vi holdt i sikkert 15 sek. Da Ingvild Bang runda 1000 hopp.

Tønsberg fallskjermklubb

16. desember: Skydive Tønsberg 2021, Gikk ganske bra!

Publisert

Nok en sesong med Covid. Akk. Vi kom ikke i gang før kalenderen viste 27. mai – men det tok skikkelig av da! I mangel av bedre ting å finne på måtte folket tydeligvis finne adrenalinet innenlands, som feks på Jarlsberg.

Det var på´n igjen med sprit og håndvask og egenerklæringer. Mulig det hjalp – eller at det er som noen tror, at fallskjermhoppere er immune mot Covid – men vi slapp unna koronaen på feltet i år også. Åkkesom, det ble uvanlig mange fulle løft etter hvert, sjukt mye elever og selv om vi kom i gang seks uker etter planen, ble det like mange sloter på flyet som i et normalår (oppunder 20.000).

Og da vi åpna for tandem fra 1. juli stod ikke tandemtelefonen stille. Med innreiseforbud var det var mye slit å få tandeminstruktører over grensa til Norge, men takk til Sjøfartsdirektoratet for kjapp saksbehandling i alle fall, når vi først klarte å produsere all dokumentasjonen de krevde. Tandeminstruktørene slapp gjennom nåløyet og vi endte opp med nesten 800 tandemer.

Flyvask hver 50. time. Så det ble 6-7 ganger i løpet av året. Her svinger Maiken Strøm kosten.

Ikke mange steder som slår Jarlsberg når sommeren er på sitt beste. I følge yr.no, er den værstasjonen som registrerer flest soltimer i året i Norge bare et steinkast fra feltet, i Melsomvik (der Anna bor, ja). 25 grader i skyggen, en fin liten landingsbris fra sør, noen småskyer her og der så videoene blir ekstra kule, Twin Otter… alt en skydiver trenger.

Altså en perfekt ramme for at vi fikk gjennomført de viktigste eventene våre. Idrettsuka er en nykommer vi har trua på, og datoene er satt for 2022 (hold av 20-25 juni dere lag som vil trene i en inspirerende setting). TrackAttack-uka viste at det er stint av hoppere med horisontale gener, som bare elsker å bli coacha av de beste. Tradisjonen fortsetter i 2022, 5-9 juli.

Tracking øverst på menyen for mange på Jarlsberg. Fra topp Kim Einar Aabol, Elias Syslak, Olbjørn Lien, Anna Fasting, Ingvild Bang og nederst Sondre Meum.

NM på Bjorli

Det fineste vi fikk til i 2021 var kanskje NM, i samarbeid med Lesja FSK, på Bjorli. Takk til alle dere som kom (120 stk) og gjorde dette til tidenes NM. Det siste drøye 10-året er NM arrangert kun på Voss, Æra og Jarlsberg. Høyst forståelig at dette arrangementet er for stort for klubber med Cessna 206 og nedover, men vi viste i år at når vi forener kreftene kan NM godt andre steder enn hos de tre store. Utfordringen er videresendt!

Det var en stor glede å arrangere NM sammen med den fine dugnadsgjengen på Lesja. Og det la slett ingen demper på humøret hos oss i TøFSK at vi stilte den største delegasjonen deltakere (over 50) og forsynte oss grådigst av medaljefatet, 11 av 24 medaljer ble med hjem til Tønsberg.

At vi gjør det så bra idrettsmessig er ikke bare et resultat av vi nødvendigvis har flere hoppere med konkurranseinnstinkt enn andre klubber, men også bevisst satsing fra klubbens side. Styret vedtok i 2021 et idrettsdokument som regulerer klubbens ambisjoner og støtten til de som satser på konkurranse, og dugnadsgjengen som driver FS2022 er still going strong og produserer hvert år nye, ferske lag som gjør det bra.

I NM feide Agera gamle, hotte landslagskamerater av banen i FS4, og Zion som tok gullet i FF, ble senere i høst verdensmestre. Wow! TøFSK til topps i VM. Det er stort!

Etter sesongslutt i år ble Thyra FS2022 etablert. Et rent jentelag som sikter mot kvinneklassen når Voss arrangerer WC i 2023. Før den tid skal de gjøre 600 hopp, og mye tunell. Vi er spente!

Pink Pelican FS2022 var ett av mange Tønsberg-lag på NM. Her med Astri Maren Midtgaren, Silje Søraas, Kristina Aarvold, og Siri Victoria Lund foran.

Hvem og hva er TøFSK?

Spør de som har greie på luftrom – så er TøFSK klubben unntaket som viser at det går an selv om rammevilkårene er trøblete. Vi ligger inne i det kontrollerte luftrommet til Norges tredje største internasjonale flyplass, Torp, med to millioner passasjerer årlig. Og i år begynte flytrafikken å ta seg noe opp igjen. Det suser stadig en airliner over oss i 3000 fot. Pilotene våre må konstant forholde seg til flyveledere og andre brukere av Jarlsberg, og det blir en del holding, dessverre. Men under et minutt i snitt per løft i 2021, så det er til å leve med da.

TøFSK har drøyt 400 medlemmer, og en kjerne på 80-100 stk som står for brorparten av hoppinga. Vi er klubben nærmest hovedstanden, en time unna, og medlemmene våre bor stort sett på strekninga Oslo – Larvik.

Vi har en fin og stor hangar på Jarlsberg, siden vi har så stort og fint fly. Høyt under taket og innendørs pakking for alle. Men resten av feltet vårt har blitt et lappeteppe av brakker litt her og der, de fleste av dem halvråtne etter hvert. Shabby greier.

Men det gjør vi noe med i disse dager. Vi gleder oss fryktelig til å vise alle dere som bruker Jarlsberg, og alle dere som ikke har vært her ennå, vårt nye klubbhus på 500 m2, som skal stå klart (det meste i alle fall), til sesongstart 2022. Vi snakker total makeover, og en ny epoke for fallskjermsporten på Jarlsberg.

Håper å se deg en eller annen gang i 2022 – vi åpner sesongen i påska, medio april.

Astrid Midtgarden og Kristina Aarvold en typisk Jarlsberg-dag.
Powered by Labrador CMS