Gaute Hansen, Arild Rasmussen og Vegar Sandstrak har demo på 17.mai med røyk og flagg. Landegode som bakgrunn med Lofotveggen i horisonten.

Bodø Fallskjermklubb

21. desember: Årsrapport 2021

Publisert Sist oppdatert

Bodø fallskjermklubb ble etablert i 1969. Vårt hoppfelt er nesten midt i Bodø by. Klubbhuset ligger like ved landingsområdet som er rett øst av Bodø flyplass. Selv om vi har en travel flyplass som nærmeste nabo så går det veldig bra takket være et fantastisk godt samarbeid med Avinor. Vi hopper også på Rognan, ca. 1 time unna Bodø.

Vi håpet på en normal sesong i 2021. Både 2019 og 2020 ble relativt dårlige sesonger for oss med lite aktivitet og store økonomiske utlegg. Covid har selvfølgelig vært en betydelig faktor, men verre var det at vi helt uventet trengte ny motor til flyet vårt.

Frittfall elev og Henning Hansen på tur inn i Blu’en med flygesjef Kjell Hakkebo som pilot.

Vi er en 100% dugnadsdrevet klubb og et motorbytte er en stor investering for oss. Vi har likevel klart oss med noe sparepenger, fantastisk bidrag fra Sparebank1 Nord-Norge, et lite lån og stor innsats fra klubbens medlemmer i en periode hvor våre vanlige dugnadsinntekter falt bort pga covid. Vi har bl.a. solgt 120 paller med håndduker.

Vi har hatt rigging til messer som fast dugnadsaktivitet i en årrekke. Det ble endelig åpnet for messer igjen og Michael Sagnes, Gaute Hansen, Jan Tore Edvardsen og Benjamin Rasmussen gjør sitt bidrag.

2021 sesongen har vært bra! Vi har hatt mange gode hoppdager i Bodø og tre flotte helger på Rognan. «Rognan-helg» er et begrep i klubben som i tillegg til masse hopping også er en sosial happening. Vi drar innover på fredag, gjerne med hele familien, camper på feltet og drar hjem på søndag. Det er noe eget ved disse hoppdagene hvor vi også er sammen på kvelden – godt for klubblivet.

Bål er obligatorisk på Rognan. Her er det brent uendelig mange paller. Akkurat denne kvelden er det Marcus Unosen som underholder.

I 2021 fikk vi endelig holdt grunnkurs igjen - det var helt fantastisk! Vi fikk også kjørt full oppfriskning på elever fra 2019, de har virkelig vært tålmodige. Vi fikk dessverre ikke gjennomført noen tandemkurs og har en laaang venteliste til neste år med spente og nysgjerrige tandemelever som har lyst til å prøve seg i lufta.

Instruktør Vegar Sandstrak driller sine elever, Torsten De Roy, Bjørnar Nilsskog Lyngved og Andreas Møllerstuen på Rognan flyplass.

Vi gleder oss til 2022, blues skies fra BOFSK! 😊

Powered by Labrador CMS