Klubbhuset til HaGL fallskjermklubb, på Hamar Lufthavn
Klubbhuset til HaGL fallskjermklubb, på Hamar Lufthavn

HaGL Fallskjermklubb

7. desember: årsrapport 2020

Publisert Sist oppdatert

Om oss

Navnet HaGL Fallskjermklubb står for Hamar, Gjøvik og Lillehammer fallskjermklubb. Klubben dekker i dag hele mjøsområdet (Innlandet fylke).

HaGL Fallskjermklubb har fast tilholdssted på Hamar flyplass (Stavsberg – like ved Olrud og Hedmarkstoppen). Dette hoppfeltet blir i dag benyttet til vanlig selvstendig fallskjermhopping, elevhopping, tandemhopp, kurs etc.

I dag har HaGL over 100 betalende medlemmer og vi er en kjerne på ca. 30-40 stk. som hopper aktivt. Til vanlig disponerer klubben ett en-motors propellfly av typen Cessna-182 som kan ta inntil 4 hoppere. Ved større arrangementer leies det inn turbinmaskiner og helikopter

Sosialt

HaGL Fallskjermklubb består av eldre, unge, nybegynnere og svært erfarne hoppere. Vi er en klubb med et veldig godt miljø, der det arrangeres sommerfester og julebord som faste happenings, i tillegg til grilling på flyplassen mellom løftene. Klubben er også såpass liten at man raskt blir kjent med de andre medlemmene. I tillegg har vi en lav terskel for å spørre om tips eller råd til hoppingen. Gjestehoppere fra andre klubber er også hjertelig velkommen.

Historie

HaGL ble i 1985 delt i to klubber: Ving FSK på Oppland siden og Hamar FSK på Hedmarksiden. Klubbene drev mye hver for seg, men samarbeidet også ved noen anledninger. Våren 1998 ble de to klubbene igjen slått sammen til HaGL Fallskjermklubb.

Styret i HaGL fallskjermklubb

Leder – Thomas Aron Lund

Nestleder – Dennis Danielsen

Styremedlem – Frode Baklien

Styremedlem – Anders Barhaug

Varamedlem – Kristian Nordahl

Varamedlem – Torbjørn broks Pettersen

Fasiliteter

Flyet LN-RAA er en Cessna 182P med plass til fire hoppere. HaGL er det nærmeste hoppfeltet til norges største vindtunell, Modern activity center på gardermoen, under en time unna. Vi har flere aktive medlemmer som trener der.

LN-RAA flyr året rundt på Hamar
LN-RAA flyr året rundt på Hamar

Vi hopper normalt hele året så sant forholdene tillater det. Vi har stort oppvarmet pakketelt, mulighet for overnatting, toaletter og dusj for reisende. Her er du velkommen hvis ventetiden blir for lang vinterhalvåret for å banke litt rust av ferdighetene.

Selv om det er tid for julepynt i vinduet, er det fortsatt hopping på Hamar.
Selv om det er tid for julepynt i vinduet, er det fortsatt hopping på Hamar.

Hopping annonseres på vår terminliste her: https://hagl.no/for-hoppere/

Evt avlysning av arrangement pga for eksempel vær annonseres på vår fb-side: https://www.facebook.com/haglfsk

Om året som har gått

Corona situasjonen i 2020 har gjort det vanskelig for oss å operere som vanlig og mange arrangementer har blitt avlyst.

Herunder feiringen av at klubben er 50 år i år, med tilhørende arrangement. I stedet ble vi sittende hjemme hver for oss og ta del i samfunnsansvaret. Julebord står på programmet, men er i fare for å bli kansellert til fordel for å redusere smittefaren. Vi har til vanlig fast tradisjon med presisjonslandingskonkurranse dagen på julebordet, med årets video, utmerkelser, taler og fest.

Vinterhopping hos HaGL
Vinterhopping hos HaGL

Årets program med 50års feiring, innhopp, julefeiring og konkuranse ser vi ut til å flytte til 2021, og da satser vi på en coronafri sesong.

Powered by Labrador CMS