Høsten byr på flotte farger, men for de fleste også mindre hopping.
Høsten byr på flotte farger, men for de fleste også mindre hopping.

Sommeren er slutt

Hvor kan man hoppe fremover?

Publisert

Sommeren 2021 er slutt, og tradisjon tro stenger de tre største hoppfeltene ned for vinterhalvåret. Her får du en oversikt over når de forskjellige klubbene stenger, og hvilke alternativer som finnes.

Voss Fallskjermklubb

Voss har i utgangspunktet ingenting i terminlisten etter helga 4.-5. september. Men en kort tur innom medlemsgruppa på facebook, viser at det fortsatt er aktivitet på Bømoen. Caravanen 'Foxy' har forlatt klubben for sesongen, og for anledningen ble det også hold avslutningsfest. Men Voss holder driften gående med LN-ACZ, en cessna 206 turbin, som flyr til og med første helga i oktober.

Under kan du se bilder fra et innhopp i Myrkdalen, i anledning Skydive Voss sin avslutningsfest. Alle bildene er tatt av Kaisa Tiivel.

Tønsberg Fallskjermklubb

TøFSK's hoppkalender melder om hopping fra tirsdag til søndag, ut september måned. Deretter er det hopping fra fredag til søndag, til og med søndag den 24. oktober. Unntaket er 8.-10. oktober, hvor twin otteren tar turen til Lesja og Bever Boogie. Under kan du se bilder fra Ingvild Bang som feirer sitt hopp nummer 1000, med en 14-manns hybrid over Jarslberg

Oslo fallskjermklubb

OFSK hadde avslutningshelg for en uke siden, og er nå godt i gang med dugnader for å gjøre hoppfeltet klart for vinteren. Sesongen ble avsluttet med blant annet Æra film festival, og treningsleir for Blue Pelican. Under kan du se sesongvideo for Æra 2021

Sesongvideo 2021, Oslo fallskjermklubb

Hoppmuligheter resten av året

Mange av de mindre klubbene har hopping hele året. Her kommer en oversikt over hva som skjer i de forskjellige klubbene.

Nord-Norge

Tromsø fallskjermklubb hopper til og med første helga i oktober. Så er sesongen slutt der. Offisiell mørketid starter også den 27. November i Nord-Norges største by.

Troms fallskjermklubb hopper som normalt ut over høsten, så lenge det er timer igjen på flyet. Det kommer løpende oppdateringer på klubbens facebook-side.

Bodø fallskjermklubb arrangerer ad-hoc ut over høst og vinter. Erfaringsmessig er været såpass uforutsigbart at det er bortimot umulig å planlegge noe fast. I tillegg blir dagene korte. De prøver å få hoppet nyttårsaften, melder HI, Gaute Sten Hansen

Trøndelag

NTNU fallskjermklubb har akkurat hatt en hel uke med trønderboogie. De fortsetter med helgehopping hver helg frem til start/midt november, i følge egen terminliste.

Vest

Bergen Fallskjermklubb har hopping hver helg hele året når været tillater det. Fra april til september er det i tillegg til helgen aktivitet tirsdag og torsdag.

Lesja har ingenting på terminlisten mellom bever boogie og påske. Men det er i følge klubben fullt mulig å få til hopping i vinterhalvåret også. Det kreves bare initiativ.

Hos Føniks FSK så hoppes det i helger, så lenge de har HL og pilot tilgjengelig, og været er ok. Som oftest er det vær og vind som eventuelt stopper hoppingen. De hopper hele året, men sesongen dabber naturlig av i november med dårligere vær og snø. Gjennom vinteren blir det et naturlig opphold når fly skal på årsservice, og skjer normalt en gang mellom november og februar. Ellers prøver de å hoppe litt gjennom vinteren når været tillater det, med sin Cessna 182. De bruker gruppen sin på facebook aktivt for å holde egne hoppere oppdatert på hopphelger og annen info. Man må være medlem for å se gruppens info, samt være aktiv hopper for å få bli medlem.

Stavanger fallskjermklubb melder om at de har hopping i alle helger hvor været er godt nok. Klubben oppdaterer facebook-siden sin fortløpende.

Sør

Kjevik har ingen planlagt terminliste, men har jevnlig aktivitet allikevel. Her må man følge med på facebook for å finne ut av når det er mulig å hoppe. Her blir det sannsynligvis helikopterhopping også fremover, fordi klubben ikke har disponibelt fly for tiden.

Øst

Grenland fallskjermklubb er vanskelige å finne info om. Verken hjemmeside eller facebook har noen kalender eller terminliste. Det vil si det finnes en link til kalender på facebook, men denne krever admin rettigheter for å kunne se. Grenland har heller ikke besvart min forespørsel om info.

Hagl har i følge sine egne hjemmesider åpningstid på lørdager ca 10:00-16:00. Dette er væravhenging. De oppfordrer også til sjekk av facebook-siden sin jevnlig.

Nimbus fallskjermklubb har sin siste midtukehopping på onsdag den 22. september. Deretter blir det hopping hver helg frem til jul.

Hemsedal Heliboogie er også like rundt hjørnet. Mer info om denne, kan du finne på eventets facebook-side

Powered by Labrador CMS