Alt unntatt skjerm, liner og links hører til seletøyet.
Alt unntatt skjerm, liner og links hører til seletøyet.

Et lite hjertesukk fra en MK/MR

I forbindelse med salg av utstyr

Publisert

Jeg har flere ganger i år (og tidligere år) opplevd at det selges utstyr uten at alle deler følger med riktig enhet.

Eirik Breen, Fallskjermloftet

Hei alle sammen!

Jeg har flere ganger i år (og tidligere år) opplevd at det selges utstyr uten at alle deler følger med riktig enhet. En typisk gjenganger er hovedskjermer som selges med risere, D-bag og pilotskjerm. Nå nylig fikk jeg et tilfelle av at selger hadde sendt styrehåndtak avgårde med hoved- og reserveskjerm. Dette gjør seletøyet ubrukelig. Så jeg ønsker å presisere følgende:

  • Deler som risere m/styrehåndtak, D-bag, pilotskjerm, kutt håndtak, reservehåndtak, RSL/MARD, fribag og pilotskjerm til reserven skal ALLTID følge seletøyet. Fribag med pilotskjerm er også OEM komponent og skal ALLTID være original fra produsenten av seletøyet!
  • Hoved- og reserveskjerm medfølger det kun links/softlinks.

OEM

OEM er forkortelse av "Original Equipment Manufacture" og betyr veldig kort at produsenten krever bruk av originale reservedeler for at godkjenning skal opprettholdes

Dette er slik utstyret leveres fra produsentene. Om du selger en hovedskjerm med risere, D-bag og pilotskjerm så må dette anskaffes på nytt til seletøyet. Dette er en kostnad på over 5.000,- NOK med dagens priser.

Til slutt et tips til kjøper. Når dere kjøper brukt så sett som betingelse at utstyret skal inspiseres av MK du stoler på før kjøpet fullføres. Så slipper du overraskelser.

Lykke til med kjøp og salg av fallskjermutstyr.

En skjerm skal kun selges med liner og links
En skjerm skal kun selges med liner og links
Powered by Labrador CMS