God stemning på Østre Æra
God stemning på Østre Æra

Skydive Oslo

14. desember: Fra Oslo Fallskjermklubb til Skydive Oslo

Publisert

2020 var året da vi gikk fra å være Oslo Fallskjermklubb til å være Skydive Oslo. Men vi holder fortsatt til på Østre Æra Flyplass i Åmot kommune.

Styret 2020/2021

Styreformann - Morten Wangen

Nestleder - Heidi Petrine Eidsør

Styremedlem - Christer Kjønsø Karlsen

Styremedlem - Ingrid Johansen

Styremedlem - Jørgen Andersen

Oslo Fallskjermklubb ble stiftet i 10. juni i 1969 i Oslo, og de første årene ble Aursletta på Aurmoen (i dag der Gardermoen ligger) brukt som hoppfelt. Det ble hoppet fra blant annet TSB’n, som de siste årene har vært i bruk i HaGL. OFSK hadde forskjellig tilholdssted fra oppstart i 1969 til 1986. På nasjonalt plan ble det opprettet et Rikssenter på starten av 1980-tallet, som fikk tildelt et område for flystripe og hoppfelt i og av Åmot kommune, nærmere bestemt på Østre Æra. I 1986 var feltet klart til hopping. Siden det var flere engasjerte medlemmer fra OFSK som var delaktige i prosessen rundt å få startet opp et rikssenter, ble det også naturlig at OFSK ønsket å ha drift på rikssenteret i periodene F/NLF ikke skulle drifte selv. De første årene driftet F/NLF Rikssenteret i hele juli, og OFSK kunne drifte utenom denne perioden. I dag er det lenge siden F/NLF har hatt egen drift, og OFSK har naturlig nok fortsatt sin drift på Østre Æra, og leier og drifter Rikssenteret slik vi kjenner det i dag.

Mystery Innhopp
Mystery Innhopp

I 2020 har vi hatt en Cessna Supervan, med plass til 18 hoppere. Aktiviteten i år har vært litt lavere enn i 2018 og 2019. I de to foregående årene ble det gjennomført godt over 13.000 hopp. I år landet vi på ca 11.500. Corona har allikevel gitt noen positive innvirkninger på klubben også. Vi hadde flere elever i år, og dugnadsånden har fått seg et løft. Vi har blant annet fått oppgradert tandemhjørnet, busskuret og malt hangaren innvendig

AFF Elev gjennomfører backflip
AFF Elev gjennomfører backflip

Rebranding

Tanken om å skifte navn på klubben dukket opp forrige vinter. Vi ønsket å kunne markedsføre oss bedre, og i tillegg ønsket vi å ha et navn som er enklere å uttale, samt at det kan markedsføres til utlandet. Det dreier seg også om å følge med i samfunnsutviklingen – engelsk blir mer og mer brukt i språket, og uavhengig av om man liker det eller ikke, så er det et faktum.

Selve logoen ble laget av ei dyktig dame som jobber i Kaffekatten. Hun fikk klar beskjed om at vi ikke skulle bruke rosa i logoen vår, så vi fikk flere ulike logoforslag med «alle de andre fargene». Etter måneder med et titalls forslag og tilbakemeldinger fram og tilbake, var det en svart, grå og ROSA logo vi endte med – og vi er superfornøyd!

Den forrige logoen til Oslo Fallskjermklubb
Den forrige logoen til Oslo Fallskjermklubb
Den nye logoen til Skydive Oslo
Den nye logoen til Skydive Oslo

Arrangementer

Det har blitt gjennomført flere arrengementer på Østre Æra i år. Hovedinstruktør Iver Amundsgård har organisert wingsuit. Morten Wangen og Sadra Lynn Allen Stod for å organisere Hemsedal Heliboogie, sammen med andre klubber fra østlandsområdet. vi hadde også en egen ungdomshelg med Heidi Petrine Eidsør som organisator. Flying Chicks måtte dessverre avlyses i første omgang. Det ble i stedet til et samlet arrangement med Voss Gloss, på Bømoen.

Wingsuit Weekend
Wingsuit Weekend

Ildsjeler og utmerkelser

Årets ildsjeler er Christian Berntsen og Sten Rune Myrland. Begge utmerker seg på hver sin måte. Berntsen hjelper til med å hente kutta skjermer som havner i skogen, henter folk ved utelanding, klipper gresset, rydder i hangar på eget initiativ og drar med seg andre hoppere, hjelper til å fylle fuel på flyet. Myrland bygger nytt tandemhjørne, pakker rigger til folk som dukker opp på feltet og trenger HK seint på kvelder og tidlig om morgener slik at hopperne kan få hoppa.

Årets elev er Sandra Håkonsen. Hun utmerket seg på så mange områder, i tillegg til at hun nådde over 100 hopp og B-sertifikat første sesong. Hun er et JA-menneske som hjelper til der det trengs (uten at hun blir spurt om å hjelpe til), og tar ting på strak arm - PIPPI LANGSTRØMPE. Veldig inspirerende for alle oss andre at det finnes personer med så mye energi og at det aldri sier stopp.

Det skal også rettes en takk til alle våre klubbmedlemmer som har stått på i hele sommer med mye positivitet, klubbånd og dugnadsånd - skulle gjerne ha nevnt mange her, men ingen nevnt, ingen glemt.

Sandra Håkonsen, Amalie Hansen og Ida West Sandholmen feirer at alle tre har rukket å få 100 hopp i sin aller første sesong som fallskjermhoppere
Sandra Håkonsen, Amalie Hansen og Ida West Sandholmen feirer at alle tre har rukket å få 100 hopp i sin aller første sesong som fallskjermhoppere

Planer videre

Nå skulle vi gjerne ha hatt julebord i slutten av November, men det måtte utsettes. Forhåpentligvis kan vi samles over nyttår, og ha det hyggelig sammen der.

Mye av kalenderen for 2021 er allerede satt. Her er noen høydepunkter:

  • Dugnad 23.-25. april
  • Åpner hoppfeltet for erfarne hoppere (fra A-sertifikat og høyere) 30. april. Da er planen å ha ei uke med hopping for de erfarne slik at de kan komme og bli varme i trøya før vi tar imot de første kurselevene og tandemelevene.
  • Safety day blir helga 8.-9. mai, og de første tandemelevene tar vi imot fra lørdag 8. mai, og første kursdag for AFF-elever blir søndag 9. mai.
  • Vi skal ha ABC-helg fra 14.-16. mai.
  • Wild Bunch kommer til oss helga 18.-20 juni for å ha coaching!
  • Farout Freefly Festival blir 6.-10. juli
  • Flying Chicks - ALLE DAMER - blir 29. juli til 1. august
  • Days of Thunder blir 6.-14 august
  • Avslutningshelg 10.-12. september
  • Dugnad 17.-19. september
Powered by Labrador CMS