Medlemmer fra 1984, og frem til dags dato, samlet på Østre Æra
Medlemmer fra 1984, og frem til dags dato, samlet på Østre Æra

Krigsskolen Fallskjermklubb

4. desember: Årsrapport 2021

Publisert

Krigsskolen fallskjermklubb er krigsskolens egen fallskjermklubb. Klubben er opprettet og driftes av og for kadetter, medlemmene består av gamle og nye kadetter. Vi holder til på Østre Æra med Oslo Fallskjermklubb, da vi ikke har eget hoppfelt. Selv om at årets sesong startet med corona-restriksjoner, med munnbind i fly og begrenset mulighet for å reise, har klubben deltatt aktivt på arrangementene som har vært på Østre Æra. Dette til tross for at ny skolereform har medført et vesentlig lavere hoppbudsjett for oss kadetter. Til gjengjeld har det gitt et større samarbeid med luft- og sjøkrigsskolen. Det har ført til at medlemmene til KSFSK ikke bare består av landkrabber, men også våre kolleger i form av kråker og sjøhester fra luft- og sjøkrigsskolen.

Babybird Jonas Askeland etter sitt første hopp
Babybird Jonas Askeland etter sitt første hopp

Som nevnt så holder vi til på Østre Æra hoppfelt. Her har vi i mange år hatt et godt samarbeid med OFSK i form av AFF kurs og andre sosiale arrangement. Det unike med KSFSK er at vi alltid møter på eldre medlemmer av klubben på hoppfeltet. Dette er kadetter, som med tiden har blitt offiser eller gått ut i det sivile, men fortsatt føler en tilhørighet til klubben og strekker seg langt for å bidra. Det forekommer alltid gode diskusjoner og erfaringer om krigsskolen over en pils eller fem. På Æra har vi en egen campingvogn, stridsvogna. I år har vi endelig gjort vogna fortjent til sitt navn og malt den i sine korrekte militære farger. I tillegg har en eldre KSFSKer, Grim Synnevåg, donert sin vogn til klubben! KSFSK har i lengre tid hatt behov for flere sengeplasser da stridsvogna tidvis har vært overfylt, så dette setter vi stor pris på. Vi gleder oss til å ta denne i bruk til neste sesong, samt gi den et ærverdig navn. Når vi er inne på ildsjeler må jeg også nevne en annen eldre KSFSKer; Christian Slinning! Han viste stort engasjement for klubben i sommer, og har pushet klubbens NK og meg til å ta I3 kurs til neste sommer. Vi gleder oss stort til å ta steget videre for å kunne bidra med utsjekker for KSFSKere og for andre medlemmer av OFSK.

I år som i fjor har vi hatt mange nye hoppende kadetter på AFF kurs, i tillegg har vi fått deltatt på de fleste arrangementer som har vært på Æra. Det er variert hvor langt den enkelte kom i utdanningen, med alt fra godkjent kurs, til 40 hopp på kort tid. Det er stor hoppglede blant kadettene, så til neste år satser vi på minst like mange på kurs og enda flere som er klare for både A- og B-lisens. I tradisjon tro stilte KFSK opp med både deltagere og servitører på Flying Chicks. Der stilte tre av klubbens (kjekkeste) karer opp i galla for å servere og underholde hoppende damer fra hele Norge. Vi stilte også opp med baren «Bare Bar (i baris)» på sameiet gatefest. Der kunne tørste hopper droppe innom for å få en skogsopplevelse med barfylt gin tonic, samt teste forsvarets uleverte sminke. På sensommeren arrangerte også kadettsamfunnet et minneløp til et veldedig formål, TEN-minnefond, hvor klubbens NK stilte. Der løp han 10km iført hoppdress, hjelm, fallskjermrigg og et stort smil!

Nicholas Mahdavi etter fullført 10km løp
Nicholas Mahdavi etter fullført 10km løp

Nå som vi er off-season er planen å arrangere en sosial samling i vindtunnel med både erfarne og uerfarne medlemmer. Her ser vi for oss å lokke enda flere til denne avhengighetsskapende sporten, og stille mange kursdeltakere med treningsseletøy på Østra Æra sommeren 2022! For oss kadetter er det sosiale rundt sporten like viktig som selve hoppingen, og håper derfor på å få gjennomført flere slike arrangementer i løpet av vinteren. Fallskjermklubben krigsskolen gleder seg til å utvide klubbens størrelse, og fortsette det gode samarbeidet med OFSK på Æra!

Powered by Labrador CMS