Kansellert I3-utsjekk pga vind, men vi er fortsatt blid!
Kansellert I3-utsjekk pga vind, men vi er fortsatt blid!

NTNU Fallskjermklubb

8. december: Årsrapport 2021

Publisert

Pandemien har også i år vært i veien for NTNU Fallskjermklubb. Vår planlagte sommerboogie med fly fra wingglider ble kansellert da delta-viruset herjet i England. Dette resulterte i at klubben reiste til Voss i to uker. Her hadde vi fire elever med oss, samtlige gjennomførte hele progresjonen og hadde bare ett hopp igjen før A-lisens! NTNU Fallskjermklubb må rette en stor takk til instruktørene som stilte opp for elevene, samt en formidabel innsats fra elevene i klubben.

En av høstens kurs sammen med kursinstruktør Bjarne Kvæstad med hjelpeinstruktører.
En av høstens kurs sammen med kursinstruktør Bjarne Kvæstad med hjelpeinstruktører.

Kveldene ble stort sett tilbrakt på hoppfeltet, men felles matlaging, grilling og øl. På Voss fikk også flere av de lokale klubbmedlemmene en innføring i kasseregler og hvordan man plystrer på forskjellige metoder – tradisjon og tro!

Vel gjennomført første hopp
Vel gjennomført første hopp

I tillegg til klubbtur til Voss var det noen ivrige ildsjeler i klubben som arrangerte en alternativ sommerboogie med vår kjære BGB – reserveboogie. Selv om navnet skulle tilsi at det ble gjort mange reservetrekk var dette ikke tilfellet. Været var upåklagelig, og det ble gjennomført mange tandemer fra BGB. Elevene fikk også mulighet til å hoppe her, og det ryktes at ene eleven stakk rett fra Voss og til Oppdal for å få A-lisens.

Fornøyd gjeng på Reserveboogie (F.V Kasper Mosling, Arild Reppe, Stian Stene og Mikael Bjørkmo)
Fornøyd gjeng på Reserveboogie (F.V Kasper Mosling, Arild Reppe, Stian Stene og Mikael Bjørkmo)

Norgesmesterskap 2021

Etter Voss vendte store deler av delegasjonen nesen mot Lesja og Skydive Bjorli. Etter en rekordstor satsning fra klubben i 2020 ønsket flere av klubbmedlemmene å få flere med på NM – og det klarte vi! Vi stilte med 2 lag i FS4R, 2 lag i FFR, 2 lag i FF Open og ett lag i FS8 open. Det var en stund medaljesjanser for Trippel Anders i FF, men denne glapp.

Den aller største overraskelsen var at klubben fikk sølvmedalje i FS8. Dette hadde nok ingen av klubbens deltakere trodd da vi bare en dag før hadde hatt vårt første laghopp. Men med alternative løsninger for å bygge formasjonen og noen jævlig lange armer klarte «NTNU Fallskjermklubb prøver FS8» å sette nok poeng til å ta sølvmedalje.

NTNU Fallskjermklubb prøver FS8
NTNU Fallskjermklubb prøver FS8

Høsten

Ved enden av sesongen arrangerte NTNU Fallskjermklubb den årlige høstboogien. Været var upåklagelig og for en gang skyld blåste vi ikke bort! Dette gjorde at vi hadde en gjennomføringsgrad på tandemer på hele 100% - og det er lenge siden vi har klart det!! Tusen takk til tandeminstruktørene og tandem video for en helt formidabel innsats og til HFL for en praktfull planlegging av løftene! Dette kunne ikke gått bedre!

Høsten hadde også flere oppturer – Norge åpnet opp og vi kunne endelig møtes i vår kjære pakkesal (psal) igjen for å drikke den ukentlige torsdagspilsen. Etter et og et halvt år uten øldrikking i psal, var dette veldig kjærkomment!

Kristian Vintervoll i gang med presisjonslandingskonkurranse under Reserveboogie
Kristian Vintervoll i gang med presisjonslandingskonkurranse under Reserveboogie

Nye instruktører og nye hoppere

Vi har også fått 3 nye instruktører i klubben, Kasper, Emilie og Stian. De, sammen med de andre instruktørene har stått på som noen helter for å få elevene igjennom progresjonen samt å bli kjent med klubben. Vi må også gratulere Stian med mest hopp i klubben – 101 hopp i 2021!

Året 2021 har også vært året hvor vi har ønsket velkommen til mange nye fallskjermhoppere. Hele 4 NTNU-fallskjermbarn har blitt født i løpet av sommerhalvåret og vi må gratulere alle de nybakte foreldrene i klubben. Jeg mistenker at etter hvert må det bygges en lekeplass på Skydive Oppdal 😉

Avslutningsvis vil vi takke alle som har vært med på å gjøre året 2021 minnerikt i NTNU fallskjermklubb. Tusen takk for alle timene som har blitt nedlagt i plukkedugnader, fikse Erling-området, boogier og sosiale samlinger. Vi ser frem til 2022 og enda større drift i klubben (les: 4 uker boogie med storfly!).

Powered by Labrador CMS