Flere norske lag skulle deltatt i VM i Israel i 2024. Bilde fra World Cup og EM på Voss.

VM i Israel 2024 er avlyst

Verdensmesterskap i fallskjermhopping var planlagt i Bar Yehuda i Israel i 2024.

Publisert

I 2024 skal det kåres verdensmestere i formasjonshopping, artistisk flyging, speed fallskjermhopping og vingedraktflyging. Dette var planlagt å gjøres 29. oktober - 6. november i Israel.

Etter det ble erklært krig i Israel ble det i et møte mellom ISC og arrangøren besluttet å avlyse arrangementet for 2024. De skriver at delegater har blitt informert om dette. De søker samtidig alternativer for de fire mesterskapene, og det er åpent for å søke om å ha en eller flere av konkurransene frem til 15. november.

Det har vært flere store trusler mot de store fallskjermmesterskapene de siste årene. Den ivirge konkurransehopperen og tidligere Frittfall.org redaktør Kjetil Nordin nevner at Covid-19 satte en stopper for alle internasjonale konkurranser i 2020, deretter ble det arrangert i Russland i 2021 mens arrangørlandet var utestengt som følge av dopingskandalen, festeavtalen på Voss har vært en trussel for World Cup og EM i 2023 og nå er det krig.

Flere norske lag skulle konkurrert om VM-tittel i 2024. 

- Om det blir VM og hvor det blir er helt utenfor vår kontroll. Vi fokuserer på treningen og forholder oss til den informasjonen vi får av FAI, forteller landslagsansvarlig Marius Sotberg. 

Powered by Labrador CMS