Vinden blåste litt opp i løpet av dagen. Som enkelte fant ut av.
Vinden blåste litt opp i løpet av dagen. Som enkelte fant ut av.

NM dag 2

Bra vær, masse hopping, og dømmingen virker!

Publisert

Dag 2 av NM 2021 ble også en god dag. En liten vindholding rundt klokken 17 gjorde at det totalt ble 27 løft i dag, mot 30 i går. Pilotene Agnar Stene, og Jan Brenna bytter på å fly fire løft om gangen. Dette, sammen med at alle problemer med dommersystemet er løst, gjør at NM nå går på skinner! Gratulerer og takk til arrangørkomite, frivillige og andre som hjelper! Spesielt dommerne har gjort en esktrem innsats for å innhente gårsdagens hopp.

Dagen startet med Freefly og FS4-R. FS4 rekrutt har nå blitt ferdig med fire av syv runder. Viken Warriors har økt ledelsen betraktelig, og ligger komfortabelt på førsteplassen. Skyla og Posterboys følger etter. De to lagene har fått lik poengsum i runde 1, 2 og 4, men i runde 3 slo Skyla til, og tok en tre poengs ledelse over Posterboys. Pink Pelican har klatret mest på listene, og har gått fra delt syvende plass, til en fin fjerdeplass. Avstanden opp til Posterboys ser allikevel for stor ut. Medajelagene ser ut til å være avgjort, med mindre noe drastisk skjer.

Tonje fra Viken Warriors smiler etter en god konkurransedag. Bodil som sitter til venstre for Tonje, er også med på laget
Tonje fra Viken Warriors smiler etter en god konkurransedag. Bodil som sitter til venstre for Tonje, er også med på laget

Freefly rekrutt har store utslag på resultatlista. Fire av fem runder er dømt i skrivende stund "Ikke tenk på det" har rykket fra førsteplass til fjerde. Team standup har rykket motsatt vei, fra femte til første, med meget stabil score i hver runde. Unicornisaurus Rex ligger på andreplass, mens Team Maki har en foreløpig tredjeplass, 0.1 poeng foran "Ikke tenk på det".

I Freefly open leder Zion som forventet etter at to runder er dømt. Wild Bunch Freefly Gang har gått forbi Aviatrix, som nå er nummer to og tre. Triple Anders lå også foran Wild Bunch etter runde 1, og er fortsatt med i kampen om en medalje.

Wingsuit er også ferdig med sin konkurranse. Espen Fadnes har nok en gang blitt norsk mester. Sølvet går til Remi Damgaard, som dermed rykker en plass opp fra bronsen i fjor. Andreas Håland Hemli rykker motsatt vei, men sørger for at pallen fylles opp av de samme tre hopperne som i fjor. Årets overraskelsesmann Iver Amundsgård måtte nøye seg med å skremme landslagshopperne, men kan ta med seg at han er best av samtlige i speed-rundene.

Iver Amundsgård (tv) får nesten litt for mye tips fra Andreas Håland Hemli, og Remi Damgård
Iver Amundsgård (tv) får nesten litt for mye tips fra Andreas Håland Hemli, og Remi Damgård

VFS-2 har tre runder dømt, med unntak av Osloblues. Men Osloblues ligger allikevel på førsteplass med flest poeng, selv med en runde mindre. Blue Penguins og Grenland Hotshots utgjør resten av pallen så langt. Men ting er ikke avgjort. Apollo er innenfor rekkevidde. Dominatrix viste også i første runde at de kan henge med på sitt beste. Og sisteplassens Grey Pelican har visstnok veldig mange videobusts, og kan klatre betydelig hvis de får poengene med på kamera.

I VFS Open leder Blue Pelican klart over Domesticated Dudes.

Grey Pelican er sist av seks lag, men ikke ute av kampen
Grey Pelican er sist av seks lag, men ikke ute av kampen

Nybegynner FS/FF utvikler seg til en parademarsj for team weatherhold fra Oslo. Last minute call fra Tromsø holder på en meget klar andreplass etter fire runder. Men i kampen om tredjeplassen, er det helt likt mellom Team Spirit fra Tønsberg, og Bonnie & Clyde fra Bergen.

Dagen avsluttes med FS4, hvor runde 2 og 3 ble hoppet på tampen av dagen. Agera øker sin ledelse, og tar grepet om gullet. Blue Bellycan ligger på en komfortabel andreplass. Men tredjeplassen er helt åpen. Alle de tre siste lagene kjemper ekstremt tett. Akkurat nå ligger Mixed Trouble på tredjeplassen, med 30 poeng. Rett bak følger BT 4.0 med 29 poeng. Før bronsegarantist Humleswing kommer med 28. Altså bare ett poeng mellom hvert lag. Her kan alt skje.

I morgen starter FS8 og FFR. Litt senere kommer også VFS og Nybegynner FS/FF. Deretter går vi over til FS4-R og FS4 open, når FS8 har blitt ferdige med to runder.

FS8 har ikke hoppet i dag, men runde 4 fra i går er dømt. Illegal Aliens har festet grepet om gullet etter en god runde med 9 poeng, over 8 Awesome People, som fikk 4. NTNU fester grepet om tredjeplassen, med nok et poeng, og totalt 3 på 4 runder nå. Deretter er det ekstremt jevnt, med tre forskjellige lag som har ett poeng hver. Posterbabes jakter fortsatt sitt aller første poeng.

Tandeminstruktøren fanget en 2 meter lang politimann
Tandeminstruktøren fanget en 2 meter lang politimann

Politiet kom også på besøk på flyplassen i dag. De var sendt ut for å vise tilstedeværelse på et stort arrangement. Begge politibetjentene endte opp med å hoppe tandem. Og de synes det var en stor opplevelse. Spesielt aksellerasjonen rett etter exit.

Politimennene hadde ikke sin verste dag på jobben
Politimennene hadde ikke sin verste dag på jobben

Laglistene med bilder og informasjon er under redigering, men fordi redaktøren var på siste løft i kveld, og nest første løft i morgen, er det dessverre ikke mulig å rekke å redigere dagens innsamlede opplysninger og bilder, til ny publisering. Men det kommer. Takk for alle samtaler og lagbilder som dere har hjulpet meg med å få inn i dag!

Powered by Labrador CMS