Disse er tatt ut til landslag

Landslagsgruppa vokser betraktelig

Publisert Sist oppdatert

Styret i F/NLF er ferdig med å behandle søknader til landslag. Følgende melding ble publisert på diverse plattformer for kort tid siden:

Styret F/NLF har på bakgrunn av anbefaling fra uttaks- og konkurransekomiteene besluttet å ta ut følgende nye lag og utøvere til landslagsgruppa fra 2021:

VFS: Blue Pelican bestående av Derek Broughton, Sondre Tømmervold, Kristian Osther, Øyvind Nyberg og Andre Bach på video

FS: Agera bestående av Nadia Jørgensrud, Kjetil Viste, Kristoffer Thorstensen, Julian Frayne og Kristoffer Øverli på video

WS: Remi Damgaard

Vi oppfordrer de som ikke ble tatt ut denne gang om å holde trykket oppe for å stå enda sterkere ved et senere uttak. Vedrørende økonomisk støtte til landslagene og fordeling av denne er ambisjonen å ha dette på plass senest medio november. Styret F/NLF vil så langt det lar seg gjøre søke å opprettholde nivå på den nåværende støtten til eksisterende utøvere for å skape forutsigbarhet i kommende VM sesong. Styret vil søke å styrke landslagspotten fra andre budsjettposter, herunder innsparinger under reisevirksomhet for styremøter.

Styret F/NLF gratulerer med uttak på landslag!

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto fra landslagsuttakets fysiske tester på Voss

Zion og wingsuiterne fortsetter

World Cup vinnerne Zion, og landslagsgruppen for wing suit, herunder Andreas Håland Hemli, Amber Forte, og verdensmester Espen Fadnes, fortsetter også som landslag. Dermed er landslagsgruppen mer enn doblet.

Nadia Jørgenrud, og lagkameratene fra Agera (i bakgrunnen) har blitt landslag i FS4

Frittfall mener at det har vært nærmest umulig å skulle kutte noen av de eksisterende, med så gode resultater å vise til. Remi Damgaard har også tatt EM-sølv for lag, sammen med Fadnes og Hemli i 2019. Når Blue Pelican også viser en ekstremt seriøs treningsstruktur, og har uttalte ambisjoner om å ta gull, er det riktig å støtte opp om dem. Til slutt har vi Agera. Som er et stykke lenger unna verdenstoppen i FS4 enn de andre er i sine disipliner. Men FS4 er den mest utbredte sporten vi har, både blandt nordmenn, og internasjonalt. Nå har vi vært uten FS-landslag så lenge, at det er helt fantastisk at vi har fått muligheten til å satse på noen som legger ned innsatsen som skal til for å bli ordentlig gode. I tillegg har de allerede vist at de er villige til å satse på å få med seg en bredde av rekrutthoppere i sin satsing, gjennom FS2020, nå FS2022-prosjektet.

Remi Damgaard (th) er tatt ut på landslag, og skal prøve å slå blant andre Ulf Munkedal (tv), som er regjerende dansk mester i Wingsuit Performance.

En stor landslagsgruppe kan bety mindre til hver. Men her har forbundet hatt et luksusproblem. Og de har valgt å si at det er plass til mange! Det kunne ikke vært timet bedre, med tanke på at vi har world cup på hjemmebane om to år.

Frittfall gratulerer alle som er tatt ut, og ønsker alle andre lykke til neste gang.

Powered by Labrador CMS