Thomas Engeset har akkurat landet, etter "Alle mot 1"-stuntet

Thomas Engeset debuterer

Inn som programleder for 'Alle mot en', med fallskjermstunt

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble egentlig publisert tirsdag 22. februar. Men på grunn av beskjed fra statskanalen om at vi hadde avslørt for mange hemmeligheter, ble den tatt ned igjen etter ca 15 minutter online. Nå er premieren i gang, og jeg kan endelig publisere artikkelen igjen!

Når seerfavoritten «Alle mot 1» returnerer til NRK denne uka, har teamet av programledere blitt utvidet. Selda Ekiz og Victor Sotberg har fått med seg fallskjermhopper Thomas Engeset på laget. Og hvordan debuterer man med et brak? Jo, man hopper i det. Bokstavlig talt.

Opptakene ble gjort i strålende september-sol, på Lolland Falster Airport

Produsentene har ambisjoner om å introdusere Thomas som en morsom fyr, som liker fart og spenning, og tar utfordringer på strak arm. Han har derfor fått en klassisk 'Mesternes Mester'-utfordring, på steroider. Thomas skal henge i en stang så lenge han klarer. Men i stedet for å henge over vann, skal Thomas henge fra et fly. I 7500 fots høyde, med ekstra vekt fra fallskjermen, og i 150 km/h.

Thomas tester stanga, mens kollega August Fabritius Sanengen vurderer kameravinkler

Stuntet har allerede blitt gjennomført i den danske versjonen av «Alle mot 1». Norske fallskjermklubber var i følge produksjonsselskapet veldig skeptiske til å montere en stang horisontalt ut av døra på et fly. Etter en del norske nei, henvendte de seg til undertegnedes danske klubb, og fikk umiddelbart ja. Og jeg var heldig nok til å få lov til å bli klubbens koordinator i forberedelsen og gjennomføring av stuntet.

August og Thomas måtte ringe til sjefen, for å spørre om de skulle bruke 7 eller 8 kameraer

Teamet var mildt sagt minimalistisk. Ut over Thomas og meg selv, var det kun August Fabritius Sanengen som var til stede. De ankom Lolland Falster Airport klokken 12, en onsdag i september. Piloten kunne først være klar til klokka 18, men det var mye som skulle gjøres før stuntet var klart til å gjennomføres. Den største oppgaven var å planlegge kameravinkler. Det endte opp med hele 6 kameraer montert fast til flyet. I tillegg til dette hadde Thomas handcam på, og August filmet med håndholdt inne i flyet. Neste gang Thomas kommer på et hoppfelt, bør det helt klart settes kasse for flest kameraer på en gang.

Thomas nyter sola, mens flyet taxer mot rullebanen. Både fotograf og kamera er festet med seler.

Thomas Engeset startet karrieren på skjermen som skuespiller. Da han var 13 år, fikk han rollen som Kjell i Olsen Banden junior. Programlederdebuten fikk han i 2015, for Eurojackpot. Dette blir allikevel første gang han er med i tv-sendinger som vises live.

Hvor lenge klarer Thomas å henge fast i stanga? Følg med på nrk lørdag 26. februar kl 19:50, og finn ut selv.

"Og resultatet ble ..."
Powered by Labrador CMS