Grete Viste flyr inn i Gudvangen.

Vil du arrangere innhopp?

Å ta av fra hoppfeltet og hoppe fallskjerm inn i nye omgivelser rundt hoppfeltet ditt er en ekstra gøy opplevelse. Og det beste er at hvem som helst kan ta initiativet til å gjennomføre innhopp.

Publisert Sist oppdatert

Alle elsker innhopp og vil sette pris på at noen tar initiativet til å arrangere innhopp. Enten du har et sted du har tenkt på lenge eller bare har lyst å arrangere noe gøy for klubben din, finnes det mange muligheter. Alle klubber har sine instrukser og HL-planer for innhopp. Gjør deg kjent med disse og spør om hjelp der du trenger det. Å arrangere innhopp er kjempegøy!

Med utgangspunkt i Voss Fallskjermklubb sin sjekkliste for innhopp kan alle ta initiativ til å arrangere innhopp.

Før innhoppsdagen

Egnet sted Det første du må gjøre er å finne et egnet sted og få tillatelse av grunneier. Dra alltid på stedet og se. Det er ikke alltid det ser ut som på google maps og det er viktig å få med alle detaljer og hindringer.
Lag en HL-plan
Enten du er HL selv eller har med en egnet HL må dere fylle ut klubbens HL-plan. Denne skal fylles ut med så mange detaljer som mulig før den sendes til HI og pilotene. I de fleste klubber må HL-planen sendes inn minst 24 timer før innhoppet skal gjennomføres. HL-planen skal godkjennes av HI. I HL-planen skal man fylle ut når man har informert politiet.
Finn en pris
Her må du tenke på slotpris for flyet, transport tilbake, om man skal spise mat på innhoppet og om det burde være betaling til HL/HFL.
Annet Heng opp påmeldingsliste, fiks eventuell transport og mat, båtmannskap og annet som trengs for et bra innhopp.

På innhoppsdagen

Manifest Organiser med manifest så de vet hvor mange loads de må sette av, tid for takeoff, briefing og informasjon om innhoppet. Sjekk påmeldingslisten kontinuerlig for å justere tallene om det trengs.
HL
skal briefe innhoppet.
HFL
Planlegg med HFL når hen må reise og hva hen skal ta med til innhoppet. HFL bør være på stedet minst 20 minutter før så hen kan bekrefte værforholdene.
Utstyr
HFL må ta med landings-T, førstehjelpsutstyr, båre, oppladet radio med riktig frekvens til flyet og telefon med dekning og strøm.
Båt
Sjekk at eventuell båt har nok fuel og at båtmannskapet er briefet på vannredning og førstehjelp. Båten skal være på vannet i god tid før take off.

Under innhoppet

HL Må være på første løft eller på stedet for innhoppet når første løft dropper. HL skal informere HI dersom det er hendelser på innhoppet.
HFL
Må få oppdaterte lister over løftet når løftet tar av for å kunne telle skjermer og vite hvem som er på løftet.
Handlingsinstruks ved ulykker
F/NLFs og klubbens handlinsinstruks ved ulykker gjelder også på innhopp. Vær kjent med denne.

Lykke til med innhoppet!

Powered by Labrador CMS