CRW over Voss 28 August 2020
CRW over Voss 28 August 2020

Bildespesial: Bartek Olejowski

Sensommer og høst i Voss og Vestfold

Publisert

Vi er ekstremt avhengige av dyktige fotografer i fallskjermsporten. Både i konkurranser, og til rekruttering av flere lekekamerater. Det er heller ingen hemlighet at flertallet av fallskjermhoppere elsker å se seg selv på video i frittfall. Derfor var jeg ikke vanskelig å be da frittfall fikk inn tips om å skrive sak om en av våre dyktige fotografer, Bartek Olejowski.

Bartek er fra Polen, og kom til Norge i 2007. Han har alltid vært interessert i foto, men interessen ble betydelig større etter at han begynte å hoppe fallskjerm i 2015.

«Jeg har alltid likt å ta bilder, men jeg jeg tar flere bilder nå etter at jeg begynte å hoppe. Det er bare flere ting som skjer i livet mitt, og mange flere glade mennesker, og fantastiske øyeblikk å fange.»

Bartek trives best bak kamera, og vil helst ikke ha så mye oppmerksomhet. Derfor skal vi la bildene hans snakke for seg selv. Rett etter denne videoen av Barteks aller første hopp over Valle, i mai 2015

Frittfall har f¨ått tilsendt ca 200 av Barteks beste bilder fra august og september. Vi har plukket ut 10 favoritter, her i en topp 10 liste.

10. Fargerik landing

Skjerm og rigg må ta noe av æren for at dette bildet er fantastisk. Fargesammensetningene foran skog og ås på Voss er nydelig. Timingen på både flare og bilde er også perfekt.

9. Etter helikopterhopp

Kyllingboogien på Furu Gård i Sandefjord hadde besøk av helikopter. Her er et stemningsbilde etter et av hoppene. Smilene sier alt.

8. Fallskjerm over Voss

Lyset og naturen er nesten ubeskrivelig. Voss regnes for å være et av verdens vakreste steder man kan hoppe fallskjerm. Bartek dokumenterer hvorfor.

7. Firemanns CRW over Voss

Er det meningen de skal være så nærme hverandre i skjerm? Vakkert og litt skummelt motiv av fire skjermer som nærmest bretter seg ut som en vifte.

6. Hopper etter landing

Motivet er et ganske vanlig syn for oss fallskjermhoppere, men her har Bartek truffet perfekt med komposisjon, dybdeskarphet og lys.

5. Levelforskjeller

Det kan være vanskelig å holde level. Dette bildet beskriver en følelse vi alle har hatt en gang. Ikke slipp!!

4. Hop'n'pop

Meget tydelig illustrasjon av relativ vind gjør at dette bildet sniker seg helt opp på en fjerdeplass. Tommelen opp, er prikken over i'en

3. Sunset load landing

Nydelig stemning. Bildet snakker for seg selv.

2. CRW stack

Dette bildet lærte meg noe nytt. Det er en meget detaljert visning av en CRW-stack. Legg merke til hvor stor forskjell det er i hvordan de styrer med hendene. Utrolig spennende og detaljert bilde, av noe jeg ikke har sett mye av i mine 18 år som fallskjermhopper.

1. Tandem exit

Prisen for frittfalls favorittbilde, går til dette blinkskuddet av en tandem-exit. Det finnes veldig mange blinkskudd fra tandem exits, men de fleste av dem fokuserer på uttrykket til passasjeren. Her ser vi kameramannens teknikk klart og tydelig, og instruktørens smil rett før hoppet. Det er rett og slett et blinkskudd.

Takk til Bartek for masse gode bilder. Mange av dem ligger nå i frittfalls arkiv, og kanskje kommer de som illustrasjonsbilder i en annen sak. Hvis du kjenner en dyktig fotograf som fallskjermnorge fortjener å se bildene til, send inn navnet til frittfall!

Powered by Labrador CMS