Boost jump handbook

Australian Parachute Federation har laget en håndbok som skal inspirere til morsomme hopp med fokus på å utvikle seg som fallskjermhopper.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg føler det alltid har vært et gap mellom nybegynnere og erfarne hoppere, og at det har manglet noe som hjelper nye fallskjermhoppere starte reisen med å bygge ferdigheter, skriver Melissa Harvie fra APF til Frittfall.

Boost Jump Handbook ble til med et ønske om å inspirere og støtte fallskjermhoppere i starten av fallskjermkarrieren, særlig i det stadiet rundt 50-100 hopp, hvor mange hoppere velger å slutte.

- For instruktører og de som veileder nyere fallskjermhoppere og skal sende de “in to the wild” gjør Boost Jump Handbook det lettere å bygge en bro ut i det ukjente og tilpasse hopp til nye fallskjermvenner som skal hoppe sammen, forklarer Melissa.

I tillegg til morsomme hopp man kan gjennomføre, inkluderer boost jump handbook blant annet informasjon om exit, separasjon, brief og debrief.

Viktig å øve grunnleggende ferdigheter

Før man begir seg ut på mer avanserte hopp, som friflyging og tracking, er det viktig å bygge de grunnleggende ferdighetene sine. Det er tross alt de grunnleggende ferdighetene de mer avanserte hoppene bygger på, forklarer Sander Lien. Sander er en erfaren instruktør og coach innenfor tracking og freefly.

- Om man klarer å ligge på level og bevege seg rundt på magen, vil man ha mye bedre forutsetninger for å kunne lære seg å tracke for eksempel.

Powered by Labrador CMS