Oliver McGill Stray og Tom shorten, fun jump som en del av organisert hopping på Veko

Ekstremsportveko 2021

Skydiving edition

Publisert

Ekstremsportveko 2021 ble hold 25. juni - 4. juli. Caravan "Foxy", og Skydive Viken sin C-206 fløy hoppere hele uka. Twin Otteren fra Jarlsberg var også innom en tur. Pandemien gjorde at enkelte organizers ikke kunne komme, men listen var fortsatt fullspekket av dyktige hoppere.

Tracking

Organisatorer på Veko 2021

  • Nicholas Reyes
  • Sander Heggen Lien,
  • Jakob Aungiers,
  • Olbjørn Lien,
  • Bodil Leira Stene,
  • Anna Fasting
  • Erik Vliegenthart
  • Tim Douglas
  • Tom Keelan Shorten
  • Henrik Ljungström
  • Pär Säfström

Veko inneholdt også innhopp i Vangen fra søndag til lørdag. Fjellflyvning var også mulig i samme periode. Mandagen var det innhopp til Odenes, så innhopp til Flåm på kvelden, etterfulgt av båtparty. Hele 60 deltakere var med. På torsdagen ble det arrangert innhopp i Gudvangen, med 86 deltagere. Mandag til fredag var det også mulighet for helikopterhopping.

Zara Sognefest på båtfest i Flåm. Her var fallskjermhopperne sammen med speedflyers og basehoppere ombord Flåmferga, på party cruise

Tommy Christensen var deltaker på ekstremsportveko for første gang. Han skulle egentlig vært med i 2020, men det ble avlyst. Billettene ble derfor flyttet til i år.

- Festivaldelen av veko ble ganske vesentlig amputert. Jeg har en kompis som ikke er fallskjermhopper, som skulle være med. Han fikk billetten flyttet til 2022, og det tror jeg var bra. For i forhold til hva jeg er blitt fortalt med festivaltelt, masse folk og så videre, leverte ikke årets veko til forventningene i det hele tatt.

Petter Stensvold under et innhopp til Odnes, før båtfesten i Flåm

Men Tommy synes ikke det var en bortkastet tur, selv om forventningene var høyere enn realiteten på enkelte områder.

-Hvis jeg ser på uka med litt andre øyne, og heller tenker på det som en ren fallskjermboogie, var det veldig bra! Mange bra organizere som var flinke til å dele opp grupper etter ferdigheter og forskjellige ønsker av type hopp. Jeg storkoste meg med totalt 39 hopp i løpet av uka, deriblant en del tracking, freefly, litt mage, noen innhopp, fjellflygning i Gudvangen og et tubehopp. Så med et fallskjermperspektiv, var det en kjempebra uke med utrolig bra vær hele uka.

Tubehopp på veko 2021

-Tanken var før jeg dro å prøve litt forskjellig, klatre litt, prøve rafting og kanskje slip’n sliden, men alt dette forsvant sammen med tiden, fordi det var så bra opplegg rundt fallskjermhoppinga. Det fristet mest å fortsette med det! Høydepunktet må være fjellflygingen ned langs en foss i Gudvangen, som er noe jeg aldri har gjort tidligere. Det er noe jeg helt klart skal prøve å få gjort flere ganger om mulighetene byr seg!

Eivind Kolltveit, Line Johansen and Sofus Foldbo

-Er det noe du tenker arrangørene kunne ha gjort bedre?

-Det er vanskelig å si om noe kunne vært gjort bedre allikevel. Det var jo restriksjonene som satte brems for festivaldelen så jeg vil tro at det blir bedre på den fronten av seg selv neste år. Skal dit neste år også og gleder meg til det!

10-manns formasjonshopping
Nick Reyes innhopp til Flåm
Tom Shorten etter et kamerahopp, på siste dagen av Veko
Powered by Labrador CMS