Det var stort å høre den norske nasjonalsangen på pallen.

Medaljefest på Voss

Seks norske lag deltok i World Cup og EM på Voss og flere medaljer ble værende i Norge etter mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

Wild Bunch (FF) hadde et håp om å kunne komme seg på pallen, og det klarte de.

- På forhånd så tenkte vi at det ikke nødvendigvis var sansynlig, men i alle fall mulig å ta 3. plass, så vi satte det som øverste mål.

De forteller at det var nervepirrende å følge dømmingen og at det var utrolig moro at så mange fra den norske delegasjonen valgte å bli med under den siste dømmingen og feire når resultatet kom.

Wild Bunch tok bronse i EM og World Cup.

De forteller at det føltes veldig bra å nå alle målene de satte seg, men at de har noen punkter de skal jobbe med fremover. Mot neste konkurranse skal de øke treningsmengden, jobbe litt smartere med hvordan de har konstruert frirutinen og hvordan de obligatoriske rundene presenteres. I tillegg har de fått en litt klarere retning fremover og har delvis satt i gang et samarbeid med en coach som de håper skal gi litt ekstra edge fremover, forteller guttene.

Også jentene i Thyra (FS female) tok med seg en bronsemedalje. De hadde som mål å ta med seg treningen og erfaringene de hadde fått i sommer inn i ti fine runder på Voss.

- Vi kan nå se tilbake og er veldig fornøyde med progresjonen vi har hatt siden NM og at exitene fra Caravan gikk bedre enn først fryktet.

Thyra tok bronse i EM.

Fremover skal jentene trene tunnel og de håper å få til en treningscamp i utlandet på nyåret.

Blue Pelican (VFS) har trent sammen i ti år, og feiret med å nå målet sitt om EM-gull.

- Dette har vært et mål vi har jobbet mot i lang tid og det føltes utrolig givende og se hardt arbeid omsider betale seg. Å stå øverst på pallen og høre nasjonalsangen spille var et emosjonelt øyeblikk for oss alle.

Blue Pelican tok sølv i World Cup og gull i EM.

VFS-landslaget tar ikke lett på suksessen og har allerede satt i gang å analysere sine sterke og svake sider for videre forbedring.

- Selv om vi har nådd toppen i Europa er det alltid rom for å vokse og utvikle seg, både individuelt og som et team.

Treningsplanen fremover fokuserer på A-standard, tekniske detaljer, mental styrke og teamdynamikk, alt med øye på neste års VM i Israel.

- Vi ser frem til å ta utfordringene som kommer, og er svært takknemlige for all støtte vi har fått på veien til denne milepælen.

I konkurransens største gren, FS, deltok Agera og Grumsen.

- Det føltes utrolig kult å endelig ha konkurrert i en kategori 1 FAI konkurranse på norsk jord, og en vi hadde sett frem til siden vi stiftet laget i 2019, forteller Agera.

Agera hadde nok runder de ikke var fornøyd med til at de ikke var fornøyd med egen prestasjon, men de forteller at de er sultne på revansje. Etter en veldig god prestasjon på NM hvor de var svært fornøyde hadde de høye forventninger til seg selv før mesterskapet på Voss.

- Med en tregere og mer teknisk trekning var det færre poeng å hente og flere fallgruver, forteller Julian.

På de gode rundene holdt Agera tritt med lag som ligger godt over de på tabellen.

På noen av rundene viste de derimot at de er i stand til å holde tritt med lag som ligger godt over de på tabellen. I tillegg til mye trening i tunnel, flere hopp og utenlandstur i vinter, kommer Agera også til å delta på minimum en internasjonal konkurranse innendørs og oppfordrer de som er interessert til å følge med på @ageraskydive på sosiale medier.

Grumsen oppsummerer World Cup som et fantastisk eventyr.

Denne gjengen arrangerer NM neste år.

- Vi kan vel innrømme at resultatene våres ikke sto helt i stil med resten av denne fantastiske opplevelsen. Men hva kan en egentlig vente av en gjeng Grenlands Grums som lurer på hvem disse Vigil er som står på så mange av draktene til konkurrentene?

For Grumsen har det vært krevende å få tid til treningscamper og konkurranser i en hektisk hverdag, og tenkte like godt at de kan arrangere NM på hjemmebane neste år.

Aviatrix hadde sin siste konkurranse sammen.

På sin siste konkurranse sammen hadde ikke jentene i Aviatrix (FF) godfølelsen etter de første frirundene, men fikk heldigvis fikk de avsluttet med to gode runder der det føltes som alt klaffet litt bedre. Å konkurrere på hjemmebane var likevel en stor opplevelse de sent kommer til å glemme.

Gratulerer med vel gjennomført konkurranse til alle lag!

Powered by Labrador CMS