Christer Berge Økland og Marit Bolstad under åpningshelgen på Voss. Kommer de til å stille som lag i NM på Bømoen?

Kom i gang med konkurransehopping

Det er rett over tre måneder til NM på Bømoen hoppes i gang, og det er på tide å finne seg et lag og sette seg mål.

Publisert

NM 2.-6. AUGUST 2022

Trykk her for å lese mer om de ulike grenene og for mer info om Fallskjerm NM 2022.

Mange hoppere vet ikke hvor lett det er å konkurrere i fallskjerm og hvilke fordeler som følger med det. Å konkurrere sammen som et lag bygger sterke bånd med de du hopper med og hjelper deg å utvikle skillsene dine som fallskjermhopper.

Erfaring
Man trenger ikke mer enn A-lisens for å stille i NM. Grenen FS/FF Nybegynner gir ferske hoppere mulighet til å konkurrere på sitt nivå og utvikle ferdigheter som kreves til konkurransegrenene FS og FF. Er du litt mer erfaren kan rekruttklassene i FS, FF og VFS være aktuelle. I tillegg finnes det åpne klasser for de som er mer erfarne og gjerne har konkurrert litt før. Det er også konkurranse i Wingsuit Performance.

HVORDAN FINNE LAG

Medlemsgruppene: Spør på medlemsgruppene til fallskjermklubbene om det er noen som vil stille sammen med deg.

Snakk med andre lag: Spør noen som allerede konkurrer. Kanskje de vet om flere som vil delta? Eller kanskje de vil stille som kameraperson på det nye laget ditt?

Vis interesse: Snakk åpent og høyt om hva du vil. Prat med andre hoppere på feltet. Spør rundt i klubben din. Plutselig finner du noen som ønsker det samme.

Laget
Enten du har et lag fra før av eller ønsker å finne deg et, er det noen viktige ting du bør tenke på. Det første er hva du ønsker å oppnå. Ønsker du å trene mot pallplass i Freefly eller vil du scramble et FS8 lag som gjør sitt første treningshopp dagen før NM? Å finne lagmedlemmer med samme mål er avgjørende.

Som fallskjermlag bruker man mer tid sammen på bakken enn i luften, og det er derfor viktig at man har lagmedlemmer man trives sammen med. Som lag bør man kunne kommunisere godt og gjøre hverandre gode. Skills kan man utvikle, mens personlighet får man kanskje ikke gjort så mye med.

Mål
Sett dere et mål. Ønsker dere å vinne? Ønsker dere å bli bedre til å fly? Eller er det bare for moro skyld? Når dere har satt dere et mål er det lettere å se hva dere må jobbe med de neste månedene.

Treningsplan
Lag en treningsplan som bygger opp under det målet dere har satt. Hvor mange hopp skal dere gjøre? Skal dere bruke coach? Hva med tunneltid? Dette, samt tid og sted for trening er stort sett det dere trenger å vite. Det er viktig at dere holder avtaler og respekterer hverandres tid.

Snakk med erfarne hoppere
De fleste fallskjermhoppere elsker å snakke om fallskjermhopping. Det er mange med mye erfaring som gladelig deler av denne. Snakk med de som tidligere har deltatt i den klassen du skal delta i for å få tips og triks til trening og konkurranse. Om du enda ikke vet hva du vil stille i eller har funnet lag kan de kanskje hjelpe deg på riktig veg.

Ha det gøy
Dette er det viktigste! Det kommer til å være utfordrende dager hvor det ikke er like morsomt, men å være på lag og konkurrere skal være noe positivt og det skal føles som om det er verdt det. Team Aviatrix (Freefly Open) har som mål å alltid avslutte treningsdagen med noe de har lært slik at også de utfordrende dagene avsluttes på en positiv måte.

Video fra NM i Fallskjermhopping 2021 på Bjorli.

Har du lyst å skrive til Frittfall? Eller dele bildene dine?

Mail: frittfall.magasin@gmail.com

Instagram: @frittfall.magasin #frittfallmagasin

Facebook: Frittfall

Powered by Labrador CMS