Zion flyr fremover mot VM 2021
Zion flyr fremover mot VM 2021

Verdens beste freeflylag, i to år

Zion satset mot gull på VM 2020. Men nå er mesterskapet utsatt i ett år. Det betyr at Zion får være internasjonale regjerende mestere i to år.

Publisert

Norges stolthet, regjerende World Cup mestere Zion, har fått sesongen snudd på hodet. Årets store mål er utsatt, og sesongen har vært vanskelig å planlegge. Derfor har frittfall sørget for å få en oppdatering fra vårt eminente freefly-landslag.

Først av alt, her er en liste over arrangementer hvor du kan møte Zion i løpet av sommeren.

  • Uke 30 NM Voss
  • Uke 32 TrackAttack Tønsberg
  • Uke 33 Norgesrekord HD 10-12 aug Tønsberg

Og utover det, har laget følgende kommentar til interesserte

«Følg med på Events på Facebook-siden Zion Freefly. Det store å plukke ut her er jo selvsagt norgesrekord i headdown, på Tønsberg i August. Her kommer det til å være to Twin Ottere, og det er på høy tid at vi setter en ny norgesrekord! Vi har mye Freefly-talent i Norge, og med litt trening er det veldig oppnåelig å knuse den gamle rekorden. Her er det bare å sette av 10-12 August i kalenderen og begynn å trene på formasjonsbygging. »

Verdens beste freeflylag
Verdens beste freeflylag

Basic 2021

Basic skills camps har vært arrangert i mange år av norske landslag i forskjellige disipliner. Ofte har de vært lagt til USA. Men i disse dager er det vanskelig å forutse om det er mulig å reise. Blir det egentlig noen freefly-basic i 2021?

«Selvsagt blir det Freeflybasic også til neste år! Freeflybasicen 2020 gikk fra å være det som skulle være den største basicen, men som har blitt arrangert til å bli den aller minste grunnet Corona-virus og innreise forbud til USA 1 dag før vi skulle sette igang. Det var litt av en emosjonell berg og dalbane, med svært mye som endret seg time for time. Alt i alt en kjip situasjon, men pandemier er det lite vi får gjort noe med, så nå satser vi på å kjøre knallbra opplegg til neste år! I skrivende stund er det litt usikkert når det blir, men vi krysser fingre og vasker hender for at verden går mot normalen igjen; også kommer vi tilbake når vi åpner påmelding mot slutten av sommeren forhåpentligvis! »

VM 2021 som regjerende world cup mestere

-Hvordan har det vært å omstille seg fra å planlegge mot VM 2020, til å satse mot VM 2021 i stedet?

«VM ble grunnet Covid-19 utsatt fra August 2020 til August 2021. Vi kom godt i gang med treningen i Februar/ Mars i Deland, Florida. Her følte vi at vi fikk et forsprang på de andre lagene. Norge var også et av de første landene til å starte opp med hopping igjen under pandemien, noe som også har vært en fordel for oss. I 2019 vant vi World Cup i Eloy, Arizona, og at VM nå er blitt utsatt kan slå ut begge veier for oss. Vi tror at vi nå har et forsprang på de andre lagene i forhold til treningsmengde i 2020, men desto mer tid som går frem mot VM, desto større mulighet har de andre lagene til å ta igjen dette forspranget. Det eneste riktige for oss er å fortsette treningen med fokus på kvalitet og gode avgjørelser underveis. Vi er motiverte til å trene så mye som kalenderen og økonomien tillater, og målet er fremdeles gull i VM i Russland.»

Zion i solnedgang
Zion i solnedgang

-Hvem av dere skal være med på Mesternes mester, og når?

«Hehe, jeg tror vi må sende Andreas Mosling på Mesternes mester, han er vår unge lovende på laget :)»

-Noe annet dere vil si til fallskjermnorge? Kanskje et godt sikkerhetstips?

«Fortsett å være redd. Fallskjermhopping er unaturlig og farlig. Når man får noen hundre hopp forsvinner vanligvis den ekle frykten. Når dette skjer må man hele tiden minne seg selv på at hopping kan være farlig.»

Powered by Labrador CMS