Kjetil Nordin under NM på Bjorli 2021
Kjetil Nordin under NM på Bjorli 2021

Takk for meg

Gir meg som frittfall-sjef

Publisert Sist oppdatert

Etter to år i jobben, slutter jeg som redaktør for frittfall. Det gjør jeg fordi jeg for noen måneder siden ble tilbudt en meget spennende fulltidsjobb. Men denne krever mye av meg, og etter noen måneders forsøk på å kombinere den med frittfall-jobben, ser jeg at det ikke kommer til å gå bra i lengden. Fagsjefen har bedt meg om å skrive noen ord om hvordan det har vært å ha ansvaret for frittfall. Hvis du er lysten på å overta, anbefaler jeg å lese videre!

Frittfall trenger påfyll av nye krefter, her illustrert ved Agnar Stene, under NM på Bjorli
Frittfall trenger påfyll av nye krefter, her illustrert ved Agnar Stene, under NM på Bjorli


Gjør det på din egen måte

Hvis jeg skulle gitt bare ett tips, ville det vært "gjør det på din egen måte". Ingen er like, og dette er en jobb med mye frihet. Det er helt naturlig at produktet blir litt forskjellig når man skifter leder. Noe av det jeg synes jeg har vært best på, er å dekke sport og konkurranser. Naturlig nok fordi jeg er veldig glad i denne delen av sporten vår. Har du for eksempel sett portalen med NM-resultater i hovedmenyen over? Jeg har også prøvd å tenke på hvilken rolle et digitalt frittfall kan ha, i en digital verden med konkurranse over alt. Vi har sosiale medier hvor alle kan publisere alt de vil hele tiden. Jeg har prøvd å sørge for at vi får registrert historikken i de enkelte klubbene, med den årlige julekalenderen. Dette er en tradisjon jeg håper fortsetter, for jeg tror det kan ha stor gjensynsglede å se utviklingen til klubben man er glad i, om noen år. Ut over dette, er det uendelige muligheter.

Rollen som ansvarlig for frittfall har under min ledelse gått fra å være mer redaksjonell, til å bli mer journalistisk. Publiseringsverktøyet vi bruker er relativt lett å jobbe med, så en del av de tekniske oppgavene fra papirdagene, er borte. Det gir igjen mer tid til å skrive, hvis det er det man vil. Man kan selvfølgelig også bruke tiden på å lokke andre til å skrive. Begge deler vil være veldig bra for bladet vårt.


Tromsø Fallskjermklubb leverte nydelige bilder til julekalenderen 2020
Tromsø Fallskjermklubb leverte nydelige bilder til julekalenderen 2020

Mest utfordrende

Det mest utfordrende med jobben er todelt. Det ene er timingen med artikler som er ferskvare. Det er ikke mulig for en person som jobber 50% å være først med alt. Men det er mulig å være først med noe. Det er også mulig å gå litt mer i dybden med saker som allerede er kjent. Men noen ganger kan det ta tid å få svar fra relevante personer, som igjen fører til at saken ikke er så aktuell lenger. I tillegg er det også ganske ofte at noen man gjerne vil skrive om, ikke helt har lyst til å bli skrevet om. Kanskje fordi de ikke vil sette PR-kasse. Kanskje fordi de er blyge. Hvem vet. Men man må nesten regne med at en del av artiklene man begynner på, aldri blir til noe. Det har iallefall jeg opplevd en del ganger. Og det kan være frustrerende. Det mest utfordrende har helt klart vært alle reiserestriksjonene på grunn av korona. Det har vært veldig vanskelig å klare å planlegge noe reiseaktivitet. Mest fordi jeg bor i Danmark. Det vil nok være lettere å bo i Norge.

En noe insisterende redaktør, nekter å få medaljen i hånda, under NM 2020
En noe insisterende redaktør, nekter å få medaljen i hånda, under NM 2020



Det beste

Det beste med å styre frittfall, er at fallskjermhoppere generelt er utrolig kule. Og jeg har fått lov til å bli bedre kjent med veldig mange fine folk de siste to årene. Noen helt nye, som jeg ikke kjente fra før. Men også hoppere jeg har kjent lenge, men aldri kjent godt. Jeg har også fått se mer av innsiden i hvordan forbundet styres. Det har vært inspirerende å se hvilke krefter som ligger bak at fallskjerm-Norge har så mye aktivitet som vi har, og så bra aktivitet. Til og med i tilfeller der jeg har sett folk være veldig uenige, har jeg vært imponert over gløden til begge parter.

Dessuten har NM vært store høydepunkter. Det har vært mye jobb, med deltakelse på to lag, i tillegg til rapportering. Både i 2020 og i 2021 var det akkurat nok åpent i samfunnet, til at jeg kunne reise.

Geir Meyer og Kjetil Nordin på Voss i 2018.
Geir Meyer og Kjetil Nordin på Voss i 2018.

Den neste

Gjør det på din egen måte, har jeg sagt. Men jeg håper kanskje at den som tar over etter meg er en som brenner for klubbdrift. Det å få frem mer om hva som gjør at en klubb går bra, og hvilke utfordringer som man støter på, tror jeg kunne vært viktig for at frittfall blir relevant i fallskjerm-Norge. Dessuten er de mulig å bruke meg til å sørge for at vi fortsatt får skrevet litt om konkurranser og lag fremover. Dette er uansett en jobb med mange muligheter, og jeg håper mest av alt at den neste finner på noe jeg ikke en gang har tenkt på selv! Hvis du har noen spørsmål, så skriv gjerne til meg på messenger. Så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan.

Mere klubb videre i frittfall? Her er HaGL's klubbhus på Hamar
Mere klubb videre i frittfall? Her er HaGL's klubbhus på Hamar
Powered by Labrador CMS