Agera på hjemmebane over Tønsberg.

AGERA - Landslaget i FS

Når Agera skal beskrive seg som lag, forteller de at de er et spennende knippe mennesker med nokså ulike personligheter, egenskaper og bakgrunner. Men det er også dette de ser på som en av deres styrker.

Publisert

AGERA

Fallskjermlandslaget Agera består av Julian Frayne (28), Kristoffer Thorstensen (27), Nadia Jørgenrud (27), Kristoffer Øverli Andersen (30) og

Kjetil Levik (33).

Agera har nå trent sammen i tre år. Etter mange reisedøgn og lange treningsdager begynner de å bli godt kjent, samtidig som de stadig oppdager nye sider ved hverandre.

I Ageras grunnverdier ligger god prestasjonskultur som er bygget på jevnt, målrettet og hardt arbeid, samtidig som de har fokus på ekte idrettsglede. De finner glede i egen sportslig utvikling, måloppnåelse og av å kunne holde på med fallskjermhopping så mye som de gjør.

- Men vel så betydningsfullt er det når vi ser at andre lar seg inspirere, hvordan idrettsgleden sprer seg videre og ikke minst hjelpe andre på veien mot å nå sine mål.

Videre trekker de frem at de er stolte over å få denne muligheten som Norges FS-landslag og at de får representere den idrettslige delen av fallskjermsporten.

I juni arrangere Agera sin første utendørskamp, FS-basicen 2022. Campen ble fylt opp av deltakere som i ettertid kan fortelle om stort læringsutbytte.

- Vi gleder oss til å følge med på flere av deltakerne videre og forhåpentligvis se alle igjen både i trenings- og konkurransesammenheng i tiden som kommer.

Gode prestasjoner

LAGTIPS FRA AGERA

Hopp i det. Bokstavelig talt. Som allerede nevnt er vi selv produkter av FS2020-satsingen i TøFSK. Prosjektet er fortsatt aktivt, har deltakere fra flere klubber rundt om i landet og vil være en ypperlig vei inn i laghoppingen. Her vil et naturlig mål også være å stille på NM i FS 4-way intermediate-klassen.

Agera et et produkt av FS-satsingen til Tønsberg Fallskjermklubb, FS2020. Her var et av målene at Norge skulle få på plass et nytt FS-landslag innen 2020.

Agera har deltatt i to internasjonale konkurranser allerede, først i Belgia i 2019 og senest i fjor fikk de med seg en bronsemedalje fra Dubai. Sesongens store mål er VM i Arizona. Selv om VM er det største man kan delta på, ser de med enda større øyne mot 2023. Da kommer verdenseliten til Norge og Voss for World Cup og EM.

- Her har vi et ønske om å bli godt lagt merke til og representere Norge på best mulig vis på hjemmebane.

Utendørssesongen til Agera har ikke gått helt etter planen, men nå er de i full gang med å trene igjen. I vinter har de bygget et godt grunnlag hos VossVind. Agera trener først og fremst i hjemklubben Tønsberg, men de blir også å se på andre hoppfelt i sommer.

TA KONTAKT MED AGERA

Er det noe som helst du lurer på, så ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi kan nås der du måtte ønske og svarer mer enn gjerne. Fra innboksen på instagram eller facebook til ageraskydive@gmail.com eller fysisk på et hoppfelt!

Vi hjelper deg også gjerne i gang gjennom deltakelse på en av våre camper innendørs, utendørs eller egen coaching. Dette vil også være en naturlig arena for å møte potensielle lagkamerater eller fremtidige konkurrenter og gode venner.

Før VM håper de på en oppkjøringscamp i DeLand sammen med coachen deres Solly Williams. Han har tidligere tatt det norske fallskjermlandslaget DeLand Norgies til flere VM-medaljer. Agera har også et samarbeid med Dennis Praet fra de regjerende verdensmesterne i FS4, Hayabusa.

Stolte og ydmyke

Agera trekker frem Zion og det tidligere vingedraktlandslaget som store forbilder, både når det kommer til prestasjon og som rollemodeller.

- Vi er veldig glade og stolte over å ha fått være en del av toppen på tampen av deres landslagskarriere. For de fleste av oss har denne gjengen vært forbildene våre fra vi selv startet våre fallskjermkarrierer og fikk høre om den idrettslige delen av sporten.

Agera sier at de hopper med det norske flagget på brystet med stor ydmykhet og stolthet. De har et felles sterkt ønske om å kunne bringe arven videre som landslagsutøvere som går foran som gode, trygge, engasjerte, inspirerende og humørfylte fallskjermhoppere.

- Vi føler at vi har veldig store sko å fylle.

Skoene er store, men Frittfall tror definitivt Agera kan vokse inn i de.

Agera med Kristoffer på kamera.
Powered by Labrador CMS