Landslaget i FS4, Agera.

NM 2022: FS

Dette er lagene i FS.

Publisert Sist oppdatert

FS/FF Nybegynner

X-Force - Kjevik Fallskjermklubb
Amin Alizadeh &Christian Høy Knudsen
Video: Alex Aspheim

G-Force - Tønsberg Fallskjermklubb
Jørgen Aalberg & Solveig Veshovda
Video: Kristoffer Øverli Andersen

G-force (fant på navnet etter å ha lest at konkurrenten fra Kjevik var X-force) består av samboerne Solveig Veshovda og Jørgen Aalberg, sammen med videograf Kristoffer Øverli Andersen. Med unntak av videografen er det lite meritter å nevne, da det fortsatt ryker av de nyutstedte lisenspapirene til lagets to utøvere som startet fallskjermkarrieren denne sommeren. De to hadde sine første A-lisenshopp for en drøy uke siden, hvor allerede førstehoppet gikk ut på å prøve seg på noen av elementene i årets NM-rutine etter en viss påvirkning av kameramann med venner som har påvirket de to til rekordtidlig NM-deltakelse. Dedikasjonen til tross - antallet treningshopp kan riktignok oppsummeres på en hånd.

Her handler alt om å delta og ha det moro, selv om Jørgens mor forventet fullt fokus og maksimal uttelling da hun fikk høre om sønnens NM-deltakelse. Her er det ingen kjære mor selv om gutten har 25 hopp i karrieren.

Hadde det ikke vært for Jørgen hadde kanskje ikke kameramann Øverli hoppet fallskjerm. Det var nemlig han som fikk med Kristoffer på et fallskjermkurs for 10 år siden. Det ble bare et par-tre hopp for begge to den gang, før Øverli prøvde seg på nytt i 2019 og nå har fått med både Jørgen og Solveig på kurs i år.

FS4 Open

DeLand Norgyx - Tønsberg Fallskjermklubb
Carl-Erik Tuv, Pål Kolbenstvedt, Ole Petter Hjelle & Torstein Valen
Video: Seth Eriksson

Vi er 4 stk fra «gamle» dager: Ole Petter Hjelle (Arcteryx), Torstein Valen(DeLand Norgies), Pål Kolbenstvedt (DeLand Norgies), Carl -Erik Tuv (DeLand Norgies) og Seth Ericson er kamera fra Sverige (QRF-Force 8-way). Pål Kolbenstvedt var på landslaget fra 1991-2003. Torstein og Carl -Erik fra 1994-2003 og Ole Petter 2003-2008. Målet i årets NM er gullmedalje, men det blir tøft i FS4.

Pål Kolbenstvedt har 58 NM gull før NM 2023, 3 bronse i VM i FS4, 4 kongepokaler, sølv i World Games, 3 sølv i EM FS4, 2 bronse i EM FS8. Torstein Valen har 30 NM gull før NM 2022, 3 bronse i VM i FS4, 3 kongepokaler , sølv i World Games, 3 sølv i EM FS4, 2 bronse i EM FS8. Carl-Erik Tuv har 28 NM gull før NM 2022, 3 bronse i VM i FS4, 3 kongepokaler , sølv i world games, 3 sølv i EM FS4, 2 bronse i EM FS8. Ole Petter Hjelle har 14 NM gull før NM 2022 og en kongepokal . Oppnådd høyeste snitt i FS4 i VM med 22+.

Snittalderen på laget er 54 år.

Gloriasses - Tønsberg Fallskjermklubb
Paal Martin Vagle, Anna Fasting, Jan Fredrik Karlsen & Halvor Bjørnstad
Video: Kenneth Aspheim

Agera.

Agera - Tønsberg Fallskjermklubb
Nadia Jørgenrud, Kristoffer Thorstensen, Julian Frayne & Kjetil Viste Levik
Video: Kristoffer Øverli Andersen

Agera har trent og konkurrert sammen som lag siden 2019. I NM-debutten tok vi sølv i 2019 i 4-way open. Det ble samme valør i 2020, mens under fjorårets NM på Bjorli tok vi vårt første utendørs NM-gull sammen. Der var vi også med på det vinnende laget i 8-way.

Vi kan vel nesten ikke si annet enn at målet må være å forsvare gullmedaljen fra i fjor. Det blir også veldig spennende å se hva vi kan få til sammen med Thyra og Kjetil Nordin i årets 8-wayklasse. Samtidig gleder vi oss veldig til å se hva de andre lagene vi har fulgt opp gjennom basicen og coaching får til i sine klasser.

Har dere hørt slageren «Morralåt» fra 1983? Hvis ikke kan dere klikke dere inn på Spotify og forestille dere en dansende kameramann Øverli som synger av full hals og elsker å vekke laget med denne favorittlåta hans, selv om klokken knapt har passert hanegal. Øverlis merknad: sannheten er at laget nå faktisk etterlyser å bli vekket med den låta om det ikke skjer.

Thyra - Tønsberg Fallskjermklubb
Camilla Marnor, Silvana Disch Dornberger, Kristina Aarvold & Christiane Wilhelmine Sørfjord Tuv
Video: Dennis Barstad

Utopia.

Utopia - Tønsberg Fallskjermklubb
Kjetil Nordin, Bodil Leira Stene, Siri Victoria Lund & Audun Wik
Video: Kjell Øyen

Utopia er et lag satt sammen for å ha det gøy på NM. Vi representerer 50-60-70- og 80-tallet med lagets medlemmer. Det er henholdsvis Audun, Bodil, Siri, og med Kjetil og Kjell fra 80-tallet. Det er to klare favoritter i FS4, og deretter tre lag som kjemper om bronsen. Vi er ett av de tre. Vi satser på at erfaring slår trening, og at vi tar medaljen med hjem. Uansett gleder vi oss til det som ser ut til å bli en veldig jevn kamp. Alle utøvere på laget er tidligere norgesmestre, men det har mest vært i FS8 og FS4-R. Vi heier litt ekstra på Thyra og er veldig glad i Gloriasses, men her er det game on og vi skal slåss om metall. Dette blir gøy!

FS4 Rekrutt

Skillz med venner.

Skillz - Tromsø Fallskjermklubb
Siri Aasen Christiansen, Are Heggmo, Steve Andre Andreassen & Anna Marie Johnsen Saue
Video: Ørjan Nilsen

Nytt år, nytt NM, nytt lagnavn, men samme gamle gjengen som alltid. Siden forrige NM har vi ligget i "hardtrening" oppe i nord, bortsett fra når vi forvirra oss på innendørs NM på MAC. Vi har også deltatt på FS basicen til Agera som ga oss et godt løft hoppteknisk.

Målet for NM handler først og fremst å bli det beste laget fra Nord-Norge, deretter læring, god stemning og skape varige minner.

Bergen Bombers 2022.

Bergen Bombers 2022 - Bergen Fallskjermklubb
Hans Otting, Isabell Juliette Vetås Andenes, Solve Haugen Turøy & Truls Rye Dahle
Video: Ole-Petter Nyland

Bergen Bombers 2022 startet egentlig som en slags videreføring av “suksesslaget" BFSK Bombers som stilte i FS8 på NM i 2021 (suksess = 1 poeng i første runde, 0 poeng i resten av rundene). Ved påmelding bestod laget av Elisabeth Fjellro (lagleder), Isabell Juliette Vetås Andenes, Solve Haugen Turøy, Truls Rye Dahle og Marita Dale (kamera), og da hadde vi ikke hoppet sammen som lag tidligere. Allerede første treningsdag, mandag før NM, våknet Marita opp med feber og sykdom, og laget stod uten videograf. Resten av laget tok sikte på å trene likevel, men etter første treningshopp måtte Elisabeth gi seg på grunn av mye trykk i bihulene etter nylig Covid-sykdom.

Med tre personer igjen på laget, er bergensere ikke kjent for å gi opp, så vi fikk inn Hans Otting på kort varsel som erstatter for Elisabeth, og Ole-Petter Nyland steppet inn på kamera for Marita. Laget var fulltallig igjen, og med ny lagleder Isabell! Truls og Solve (og Elisabeth) deltok alle første gang på NM i 2021 med FS8-laget BFSK Bombers. Isabell og Hans (og Marita) har ikke deltatt i NM tidligere, mens Ole-Petter allerede har et NM-gull fra 2021 i FF intermediate med laget Unicornasaurus Rex (sammen med Aina Breistein og Sverre Aleksandersen på kamera).

Vi satser på at Ole-Petters talent bringer med seg litt hell og lykke til hele laget, og at det blir poeng i massevis og ikke mer virus! Målet for NM 2022 er å ikke havne sist, og i alle fall få dobbelt så mange poeng som BFSK Bombers i fjor!

Funfacts: Hans er den eneste på laget som ikke skarrer på R-ene :)

Exit Boys sesong 3.

Exit Boys sesong 3 - Tromsø Fallskjermklubb
Rune Skogly Olsen, Inge Sjåvik, Ronny Mortensen, Karl-Ivar Lorentzen
Video: Petter Øien Stavheim

Som navnet tilsier så er det 3. sesongen dette laget deltar i NM. Vi er et gjeng med "bare voksne karra" fra Tromsø Fallskjermklubb som igjen stiller lag til NM der vi i tillegg til det sportslige vektlegger det sosiale høyt.

Vi har som målsettning å utvikle oss som FS hoppere samtidig som vi skal ha det gøy og sosialt. Satsningen håper vi skal være til inspirasjon for det Nord Norske fallskjermmiljøet og skape lokalt moment. Vi bor langt mot nord, men får det til hvis vi vil!

I år har alle på laget bortsett fra videomann passert 50. Kan også legge til at tre av fire på laget begynte å hoppe etter fylte 40.

Lightning.

Lightning - Tønsberg Fallskjermklubb
Erik Trondsen, Kristoffer Thorstensen, Christopher Støle & Einar Bolstad
Video: Kjell Øyen

Team Lightning ble bygget opp i vinter med Christopher Støle, Einar Bolstad, Erik Trondsen og Kristoffer Thorstensen som deltagende coach. Laget går for hurtighet under hoppene, så forhåpentligvis blir det poeng og ikke bust. Lightning har en bronsemedalje fra FS4R i innendørs NM 2022.

Målet er å vinne, men det viktigste er å slå Urus!

Tre av fire medlemmer i laget heter Kristoffer, og de planlegger navneendring på fjerdemann.

Urus - Kjevik Fallskjermklubb
Tommy Christensen, Robert Quidding, Knut Heibø & Sondre Meum
Video: Kristoffer Øverli Andersen

Viken Warriors - Nimbus Fallskjermklubb
Pål Kolbenstvedt, Bodil Leira Stene, Tonje Culbertson & Silje Søraas
Video: Seth Erikson

Bulken IL - Voss Fallskjermklubb
Håkon Berge, Stian Seglem, Jarl-Even Krøyrserth & Kenny Soldal
Video: Alex Baker

Einaste lag (utenom wingsuit) som representerer Voss under NM, for utenom at ingen på laget er opprinnelig fra Voss (kravet for å kalle seg Vossing er å væra minst 3. generasjons busett på Voss). Laget har ikkje trent, men håper på at mageferdigheitene forsatt sitt att i kroppen etter AFF-kursene. Målsetninga til laget er gull i FS4-racing, om ikkje så skal me vinna banketten.

Kenny Soldal, gutt 30 fra Evanger. Deltar i NM kun for å dra damer, prøver i år å delta i FS då FF har aldri hjelp på draget. Er på sitt 8 år med NM-deltagelse.

Stian Seglem, tilflytta Vossing. Stian har aldri sagt nei til noko, heller ikkje til å delta i FS NM. Multitalent som knapt har tid å praktisere nokon av sine hobbyer. Satte sin fyrste bacflip på ski 1 veke før han fylte 40!

Jarl Even Krøyseth, reserven til Alex Hille (tysk marinejeger som måtte gi tapt for covid). Super-reserve nr 2 som er med å gi laget eit stabil exit. Jarl er god som gull og meir singel enn grus.

Håkon Berge, patriotisk Bulker. Har prøvd å melde på eit FS8 lag, men klarte ikkje samla sammen meir enn 4.

FS8

The Hateful Eight - Tromsø Fallskjermklubb
Rune Skogly Olsen, Siri Christiansen. Karl-Ivar Lorentzen, Ronny Mortensen, Inge Sjåvik, Arne Heggmo, Steve Andre Andreassen & Anna Marie Johnsen Saue
Video: Ørjan Nilsen

Aghyra.

Aghyra - Tønsberg Fallskjermklubb
Kjetil Nordin, Kristina Aarvold, Camilla Marnor, Christiane Sørfjord Tuv, Nadia Jørgenrud, Julian Frayne, Kjetil Viste Levik & Kristoffer Thorstensen
Video: Kristoffer Øverli Andersen

Aghyra stiller i FS8, og har 6/9 regjerende mestere på laget. Vi er en sammenslåing av landslaget Agera, og jentelaget Thyra, under ledelse av Kjetil Nordin. Nordin og Levik og Thorstensen har mange gull i FS8 fra før. Som oftest sammen. Nadia, Julian og Øverli tok sitt første gull i fjor. Kristina, Camilla og Christiane jakter sitt første gull i disiplinen. Målsetningen er først og fremst å få en gyldig konkurranse. Og så er det en klar målsetning å gi Norgyx 8 kamp om gullet. Vi har fått nøyaktig ett treningshopp. Med en innbytter. Dette blir kjempegøy!

Urus med hjelpere.

Urus med hjelpere - Tønsberg Fallskjermklubb
Tommy Christensen, Sondre Meum, Knut Heibø, Robert Quidding, Anna Fasting, Jan Fredrik Karlsen, Erik Trondsen & Einar Bolstad
Video: Kenneth Aspheim

URUS med fans er et 8-er lag vi har samlet sammen med Urus FSR-4 laget som base sammen med noen fra det konkurrerende lageret Lightning, ledet av Kristoffer fra Agera til vanlig. Og Jan Fredrik og Anna Fasting som de to siste jokerene på laget! Målsetning er å hoppe 8’er å ha det gøy med det. Alle på laget stiller med vektbelte utenom Urus kjernen. De har ingen behov for dette.

Norgyx 8 - Tønsberg Fallskjermklubb
Carl-Erik Tuv, Pål Kolbenstvedt, Ole Petter Hjelle, Torstein Valle, Derek Broughton, Linda Rasmussen, Siri Lund & Alexander Gamme
Video: Seth Erikson

Powered by Labrador CMS