NM 2023: Formasjonshopping

Dette er lagene i formasjonshopping.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med NM 2023 har Frittfall sendt mail til alle lagledere og etterspurt info. Dette er det som har kommet inn fra deltakerne i formasjonshopping.

FS4 Open

Agera, Tønsberg Fallskjermklubb

Nadia Jørgenrud, Julian Frayne, Kjetil Viste Levik & Amund Meier

Videograf: Kristoffer Øverli Andersen

Vi er stolte av å presentere fallskjermlaget Agera, som har hatt landslagsstatus siden høsten 2020. Agera har gjennomgått omfattende trening og har oppnådd betydelige prestasjoner som landslaget siden vi ble etablert. Over vinteren deltok vi i innendørs VM, hvor vi snittet 22,9. Vi har også et NM gull fra 2021.

En spennende tilvekst til laget vårt er Amund Meier, vår nye tailflyer. Vi har gledet oss til å introdusere ham i en utendørskonkurranse, og NM vil være den perfekte arenaen for Amund å debutere i konkurransesammenheng.

Våres mål for NM er å ta gull og å få en god konkurranse opplevelse for hele laget, sett opp mot World Cup og EM i August.

Fun facts: laget består av: en vegetar, en kyllingfråtser (plis Norsk Kylling spons oss), to/tre single, seks pass, en medic, to fallskjermbomser, en student, en kajakkentusiast, to med traktorlappen og tre med gaffeltruck bevis.

Thyra, Tønsberg Fallskjermklubb

Camilla Marnor, Christiane Tuv, Silvana Disch & Alice Solberg

Videograf: Dennis Barstad

Thyra.

Vi er Thyra, Norges utviklingslandslag, sammensatt av fire tøffe, motiverte og ivrige jenter. På kamera har vi offisielt Norges beste kameramann, Dennis. Vi jobber hardt både på trening og utenfor. På siden har vi dugnader, spleis og vårt vel kjente Thyras-pantefond, for å nå våre ambisiøse mål.

Målet vårt i NM vil alltid være å vinne, men det viktigste for oss i år er å forsvare fjorårets 3.plass.

Fun facts: To av Thyras medlemmer hadde under 70 hopp ved sesongstart. En av medlemmene har fremdeles A-lisens (men snart B). Et av medlemmene har ca 1000 vindtunneltimer. Vi har to familiemedlemmer på laget. uSom nevnt ble Dennis kåret til den beste kameramannen på nm 2022.

Gloriasses, Tønsberg Fallskjermklubb

Gloriasses.

Paal Martin Vagle, Anna Fasting, Jan Fredrik Karlsen & Halvor Moe Bjørnstad

Videograf: Kenneth Aspheim

Gloriasses fant navnet sitt nedi en rødvinsflaske på restauranten Glorioso. Siden har det bare gått nedover og fokus er nå på en stabil exit og lande trygt på beina. Målet under NM er å konkurrere mot oss selv samt å vinne den sosiale delen av mesterskapet.

Norgyx, Tønsberg Fallskjermklubb

Carl Erik Tuv, Pål Kolbenstvedt, Ole Petter Hjelle & Torstein Valen

Videograf: Anders Krabbenhøft

Vi er 4 stk fra «gamle» dager….Ole Petter Hjelle (Arcteryx), Torstein Valen(DeLand Norgies), Pål Kolbenstvedt (DeLand Norgies) og Carl -Erik Tuv(DeLand Norgies).

Pål Kolbenstvedt var på landslaget fra 1991-2003, Torstein og Carl -Erik fra 1994-2003 og Ole Petter 2003-2008.

Pål Kolbenstvedt har 58 NM gull før NM 2023, bronse i VM i FS-4, 4 kongepokaler , 1 sølv i world games, 3 sølv i EM FS4, 2 bronse i EM FS8.
Torstein Valen: 30 NM gull før dette NM, 3 bronse i VM i FS-4, 3 kongepokaler , 1 sølv i world games, 3 sølv i EM FS4, 2 bronse i EM FS8
Carl-Erik Tuv: 28 NM gull før dette NM, 3 bronse i VM i FS-4, 3 kongepokaler , 1 sølv i world games, 3 sølv i EM FS4, 2 bronse i EM FS8
Ole Petter Hjelle: 14 NM gull før dette NM. En kongepokal . Oppnådd høyeste snitt i FS-4 i VM med 22+2.

Målet er gull, men det blir tøft i FS-4.

Snittalder på laget er 54 år……

Grenland Grumsen All Star, Grenland Fallskjermklubb

Kristoffer Thorstensen, Lars Holt, Pål Arvei & Ståle Øysang

Videograf: Lars Erik Sivertsen

Grenland FSK er en klubb som holder til på Geiteryggen over Skien.

De har glimret med sitt fravær i FS open siden 2005 og generelt fra NM. Men da Kristoffer Thorstensen uforutsett sto uten lag i høsten 2022 viste han at det også var 3 av 7 deltagere på ungdomssatsing til Grenland som hadde funnet veien til Landslagsgruppen. Dette var dog snart 10 år siden, men med litt leting i arkivene og entusiastisk lytting rundt bålet når røverhistorier om gamle legender ble nevnt, hadde han fått ordnet en liste. Halvparten manglet utstyr og lisenser var for lengst utgått. De ryktes om at de første tunnelltreningene havnet på best-off liststa til Tunnellinstruktørene. Men som en gammel legende, som ikke har mistet pippimentaliteten sin selv etter 3 tiår sa; «Graver du lenge nok ned i Grumsen finner du diamanter»

Iris, Tønsberg Fallskjermklubb

Kjetil Nordin, Siri Victoria Lund, Robert Quidding & Knut Heibø. Reserve: Tommy Christensen

Videograf: Kjell Øyen

FS4 Rekrutt

Space Girls, Tønsberg Fallskjermklubb

Nora Sophie Backe, Camilla Marnor, Tora Holen & Christian Markar Lolland

Videograf: Dennis Barstad

Vi heter Space Girls, og er et av rekruttlagene fra Tønsberg Fallskjermklubb i år. Laget består av Nora Sophie Backe, Tora Kristine Holen, Camilla Mult Marnor og Christian Markar Lolland. Navnet vårt er et resultat av en sliten kveld med brainstorming, og Christian synes lagnavnet var så gøy at han hardnakket påstod at det var eneste reelle alternativet.

Space Girls.

Samlet har vi, foreløpig, ingen meritter å vise til, men vi er under kyndig coaching av Camilla, som til vanlig hopper med rekruttlandslaget, Thyra. Vi har trent sammen siden januar, og har fått inn en treningsdag i uka helt frem mot fallskjermsesongen, hvor vi har nærmere 50 hopp med minst 3 av deltakerne på laget sammen. Målet hele veien har vært å komme oss på pallen i FS-4 Intermediate, og det mener vi fremdeles er realistisk her vi står på trappa til NM.

På flere av hoppene våre har det vært viktig å legge inn egenproduserte lydeffekter inne i hjelmverdenen, og er du nære nok, er jeg sikker på at Star Wars-laserlydene skjærer gjennom i bevegelsene og at du får med deg et lykkelig “weeeeeee” i det vi hopper ut døra. Vi er også en av 13 som var heldige nok å få innvilget søknad om utviklingsmidler fra F/NLF i år, så dere kommer til å se mer av oss i årene fremover!

Friday Knigths, Tønsberg Fallskjermklubb

Silje Søraas, Michelle Lerdal, Christian Eek-Jensen & Ole Petter Hjelle

Videograf: Alex Aspheim

Stiller sammen for første gang som ett lag, og målet vårt er å ha det gøy! Det er selvfølgelig gøy å gjøre det bra, men vi har dessverre fått trent litt (mye) mindre enn ønsket. Vi satser på mange morsomme hopp under NM med store smil! Lagnavnet oppstod etter en fredags kveld i vindtunellen, derfor Friday «nights».

Michelle Lerdal startet å hoppe i 2009 og har ca 1200 fallskjermhopp. Har stort sett vært funjumper og skal nå for første gang stille under NM i formasjonshopping.

Friday Knigths.

Christian Eek Jensen startet å hoppe i 1999, og har gull i FS4r i år 2000 og 2001. Hatt ett opphold i sporten på 15 år, men tok nytt kurs i 2022 og var ivrig etter å starte hoppe igjen! Han har også rekruttert datteren sin som stilte på NM innendørs i Voss i år i freestyle. Christian har litt over 2800 hopp.

Silje Søraas startet å hoppe i 2020, og har ca 470 hopp. Har konkurrert både innendørs og utendørs, i freefly og FS4r. Har gull i FS4r innendørs og ute, samt en halvveis gyldig bronsje i freefly.

Ole Petter Hjelle er lagets hoppende coach, startet å hoppe i 1999, og har ca 7500 hopp. Ole Petter og Christian tok faktisk kurs sammen. Ole Petter har deltatt på VM i FS4 (2007) hvor de kom på en respektabel femteplass, bronse fra EM (2006). Har totalt 14 NM gull! 6 NM gull i FS4 Open, 6 NM gull i FS4R og 2 gull i FS8.

URUS, Tønsberg Fallskjermklubb

Tommy Christensen, Robert Quidding, Knut Heibø & Thomas Moen

Videograf: Kristoffer Øverli

Hva kan man si om Urusgutta? Laget har blitt omtalt som det mest legendariske, mest hårete, og raskeste laget i Norge. Vi snakker da om fallhastighet såklart, men vent og se- de gir ordentlig gass i formasjonene også! Knut har stolt gått opp det Robert har gått ned i vekt, så exit vekten holder seg over norm også i årets konkurranse. Dette er altså skikkelige mannemenn som fyller dressene sine.

Laget har denne sesongen hentet inn nye forsterkninger for å overgå egne prestasjoner. Tomas Moen når kanskje ikke helt opp til vektkravet, men fyller plassen i spissen av dette tungvekterlaget godt!

Hear No Fear, Tønsberg Fallskjermklubb

Siri Victoria Lund, Maiken Strøm, Kim Roar Strøm & Kjell Øyen

Videograf: Aage Sørensen

Hear No Fear stiller i FS4-rekrutt. Vi er så heldige og ha HI Tønsberg med på laget på kamera.

Maiken og Kim Roar har ca 300 hopp hver, og vært i sporten i kun 2 år. Kjell og Maiken brukte hele 8 år på å overtale Kim Roar til å bli med å hoppe fallskjerm, nå er han helt frelst og har til og med tatt ut tandem video lisens. Siri Victoria startet å hoppe i 2008 og har deltatt på alle NM utendørs fra 2009, med unntak av 2020, da ble NM fulgt fra fødestua.

Siri Victoria har hatt rekrutt lag tidligere, men Hear No Fear har gitt nye og morsomme utfordringer da to av tre rekrutter er døve, samt at den siste har sterkt nedsatt hørsel. Dette har gjort at tegn til tale blir flittig brukt, og vi kan kommunisere både i tunellen og i frittfall (Sjelden har jeg sittet i bilen på vei til trenings camp, skravla går men det er helt stille i bilen.)

Målet for NM er å slå Urus, står visst om en kasse her.

Fab Five, Tønsberg Fallskjermklubb

Fab Five.

Anna Fasting, Solveig Veshovda, Jørgen Aalberg & Marte Mille Monsen. Reserve: Reserve: Paal Martin Vagle

Videograf: Kenneth Aspheim

Laget er en del av FS2020 satsingen søm TØFSK startet i 2017/2018. Idag heter satsingen 2022-2024 hvor målet er å trene uerfarne ferske hoppere, lære de pool, fly tunnell og få en innvielse inn i FS grenen. Mille, Jørgen og Solveig hadde ca 30 hopp hver da vi begynte som lag.Vi har trent med kryping, vært i tunnell og fått noen treningshopp sammen. Solveig brakk desverre armen i slutten av Juni- og vi var heldige å få Martin inn på laget. Solveig og Jørgen har kun tidligere stilt i FS 2 og fått medalje. Målet er å fly så smooth som vi kan, få nailet exitene og ha det gøy.

Funfact fra Mille: Eneste jeg kommer på i farta er at jeg kan slikke meg selv på albuen.

Lightning, Tønsberg Fallskjermklubb

Erik Trondsen, Kristoffer Thorstensen, Christopher Støle & Einar Kristoffer Bolstad

Videograf: Lars Erik Sivertsen

Lightning! Laget som er så raske at buster er umulige å unngå. Ikke fordi vi gjør feil men fordi dommerene ikke får tilgang på slow-motion med over 1000fps.

Laget består av et tidligere landslagsmedlem som coacher en gjeng med lett påvirkelig ungdommer som desverre pratet med andre en FS hoppere, noe som gjorde det umulig å få til lagtrening da dårlig utstyrskontroll, freefly og wingsuit fort ble aktiviteter som var viktigere en trening.

I år er målet å knuse Urus som selvfølgelig er det store forbildet og mye av motivasjonen til å hoppe FS. Det står selvfølgelig om store veddemål som Sondre Meum (for Urus) klarte å inngå mellom Lightening og Urus før han ble brutalt kastet ut av laget for grov uaktsomhet og flytting til Voss.

Det kan forventes kniving på toppen og garantert medalje!

FS8 Open

Norgies 8, Tønsberg Fallskjermklubb

Kjetil Nordin, Lise Nansen, Pål Kolbenstvedt, Torstein Valen, Carl-Erik Tuv, Ole Petter Hjelle, Siri Victoria Lund & Aleksander Gamme

Videograf: Krabbe

Norgies 8 er kanskje tidenes mestvinnende lag i NM-sammenheng. Norgies 4 er eneste reelle utfordrer her. Her kan man se historisk deltakelse fra og med 2003. Norgies 8 går lenger tilbake i tid enn NM-resultatportalen har data fra, men på de 20 siste årene har laget deltatt 15 ganger. Og det har blitt til utrolige 12 gull og 3 sølv. Laget er bygget rundt DeLand Norgies sine 4 faste medlemmer, Lise, Torstein, Carl-Erik og Pål. Alle er med i årets utgave. Pål Kolbenstvedt er den som er mest current, ettersom han trener med det europeiske tunnel-laget QRF1 gjennom vinterhalvåret. Pål er også vinner av det franske åpne mesterskapet i 2021. Pål, sammen med Torstein, Carl-Erik, Ole Petter, Siri og Derek (reserve) er alle regjerende mestere fra NM 2022.

Når forsterkningene i årets utgave heter Lise Nansen og Kjetil Nordin, er det nok dumt å si annet enn at målsetningen er å ta gull. Men vi håper og tror på sterk konkurranse fra den yngre generasjonen. Det blir uansett utrolig gøy å hoppe åtter fra Twin Otter igjen!

Fun facts: Ingen på årets NM har noensinne slått Norgies 8, unntatt Ole Petter og Derek, som nå er importert inn på laget. Norgies har stilt opp på utallige rekruttlag, og bidratt til både bredde og elite gjennom 25 år. 5 av 8 på laget hadde under 20 hopp til sammen i 2023, da laget ble meldt på NM.

Spilledåsene, Tønsberg Fallskjermklubb

Audun Wik, Anna Fasting, Halvor Bjørnstad, Jan Fredrik Karlsen, Paal Martin Vagle, Kristine Langeland, Stine Solberg & Elisabeth Viken

Videograf: Kenneth Aspheim

Spilledåsene ble stiftet for en uke siden. Vi gamle FS hoppere har også tidligere hoppet FS8 med FF landslaget - noe som ble en suksess og en gøy opplevelse for alle( tror vi). Siden vi digger jentene i Aviatrix ville vi gjerne ha med landslaget for å vise alle at FF landslaget håndterer FS bra- og vi håper også at de får en morsom opplevelse med gamlisene. Audun er jo også veldig glad i grenen- og har deltatt i VM på 80 eller 90 tallet. Navnet kommer jo fra Jan Fredriks frykt for å si sleezy ord. Vi har som mål og ha det gøy- at alle lærer noe og at vi skal klare å dra ut et flak sammen.

Thygera, Tønsberg Fallskjermklubb

Nadia Jørgenrud, Julian Frayne, Kjetil Viste Levik, Amund Meier, Christiane Tuv, Alice Solberg, Camilla Marnor & Silvana Disch. Reserve: Dennis Barstad.

Videograf: Kristoffer Øverli Andersen

The Flying Tacos, Tønsberg Fallskjermklubb

Silje Søraas, Maiken Strøm, Tomas Moen, Tora Holen, Kim Roar Strøm, Torgrim Takle, Kjell Øyen & Vigleik Takle

Videograf: Alex Aspheim

The Flying Tacos.

Vi ser på taco som en smakfull variasjon med herlige kombinasjoner, derav lagnavnet. Vi deltar i FS8 for GØY og forventer store smil og mye latter!

Alexander Aspheim kamera 1800 hopp og har hoppet I 21 år. Silje Søraas har 470 hopp og har hoppet i 3 år. Tora Holen har 270 hopp og har hoppet I 1 år. Kjell Øyen har ca 1650 hopp og har hoppet i 9 år. Thomas Moen har ca 900 hopp og har hoppet i 9 år. Maiken Strøm har 300 hopp og har hoppet I 2 år. Kim Roar Strøm har 300 hopp og har hoppet i 2 år. Torgrim Takle 3000 hopp, har hoppet I 23 år. Vigleik Takle 3500 hopp og har hoppet I 25 år.

FS2 Nybegynner

Space Girls uten Camilla, Tønsberg Fallskjermklubb

Christian Markar Lolland & Nora Sophie Backe

Videograf: Tora Holen

Se under FS4 Rekrutt.

VFS-2

Trøndelaget.

Trøndelaget VFS, NTNU Fallskjermklubb

Magnus Storsæther & Mikael Bjørkmo

Videograf: Emilie Lyse-Olsen

Trøndelaget består av 3 medlemmer fra NTNUFSK som ikke er fra Trøndelag men skulle ønske vi var det. Målet med NM i år er å beholde en pallplass i FF, som vi trur blir hardt i år og i tillegg ønsker vi å score noen flere poeng i VFS2 enn i fjor.

Sitte fast, Oslo FSK

Victoria Holmboe & Dennis Barstad

Videograf: En fra Blue Pelican

Derek med Drogue, TøFSK

Kjetil Nordin & Derek Nordlund Broughton

Videograf: En fra Blue Pelican

Derek med Drogue er sannsynligvis det laget på NM 2023 med størst forskjell i kvalitet på hopperne. Den ene er VM-medaljør, Norges desidert mest allsidige og komplette formasjonshopper gjennom tidene, og den andre kan sitte. På en god dag.

Derek med Drogue.

Men kombinasjonen Derek og Kjetil har historisk sett vært dødelig i mesterskapssammenheng. De seks gangene vi har stilt opp på samme lag, har det blitt 5 gull og 1 sølvmedalje. Agera i 2021 er de eneste som noensinne har slått oss. Allikevel tror vi vel ikke akkurat at vi er medaljefavoritter i årets NM. Men gøy blir det. Det finnes muligheter for at vi kan få overraskende gode runder, men en stabil konkurranse med bra hopp gjennom hele konkurransen, er nok uaktuelt. Målsetningen blir dermed å ha det gøy. Begge har dog et ganske ekstremt konkurranseinstinkt, så vi kommer til å gi alt vi har!

Vi stilte opp i Dansk Open 17. mai 2014 og knuste alle danske lag, på Norges 200 års jubileum for løsrivelse. Trude Sviggum, og svensk union ved Mattias Nord, fullførte laget. Vi har også fullført både Oslo og København maraton, samtidig. Vi vurderte også lagnavn "Kjetil med støttehjul".

Aquila Freefly VFS, Lesja FSK

Eskil Rolstad & Halvard Vorkinn

Aquila Freefly VFS

Eskil studerer på NTNU i Ålesund og Halvard jobber som Kundeansvarlig i et IT selskap i Oslo. Eskil driver med dragracing ved siden av fallskjermhoppingen, i tillegg til at han jobber i familiens entreprenørselskap. Han er også styremedlem og tandemkoordinator i Lesja fallskjermklubb.

Halvard er familiefar, fersk I3, skjerminstruktør og ved siden av jobb engasjert i styret i Lesja Fallskjermklubb hvor han har hatt ansvaret for en del av klubbens arrangementer de siste årene (LES: «Greatest Nationals EVER»).

Av meritter så har vi et par individuelle seiere i Svup&Svølg, årets bever 2021 og så vant vi noen bamser på tivoli i castellon tidligere i år.

Målet vårt under NM er å kunne ta noen poeng, ha det morro og vinne banketten. Vi håper også å utvikle oss som fallskjermhoppere.

Funfacts: Eskil begynte med fallskjermhopping i påska 2022 og kaller riggen sin for «Lollipoppen» på grunn av fargekombinasjonen. Halvards favorittbekledning er Crocs og fargerike sokker.

Lagets hovedkvarter er en Ford bobil som er godkjent for transport av dynamitt. Dynamitten legger vi igjen hjemme, men det skal nok smelle litt for det.

Følg oss gjerne på Instagram: @aquila_freefly

Wild Bunch.

Wild Bunch VFS, Nimbus FSK

Magnus Winther & Marius Abelsen

Videograf: Martin Jusnes Engum

Vi er 3 glade gutter som dannet lag i 2019, og har konkurrert i freefly open siden da. Fra 2019 -2021 så har vi tatt bronsje i nevnte gren, men i 2022 klarte vi endelig å ta ikke et men to steg opp på pallen og vinne gullet. Vi har også konkurrert i dynamic 2 way I vindtunnel og tatt sølv og bronsje der.

Målet for NM23 må jo være å vinne.

Det er egentlig 4 medlemmer i wild bunch, vi har nemlig egen ernæringsfysiolog.

Blue Fovere, Oslo Fallskjermklubb

Øyvind Nyberg & Kristina Aarvold

Videograf: En fra Blue Pelican

SkyAces VFS-2, Tønsberg Fallskjermklubb

Torgrim Takle & Vigleik Takle, Alex Aspheim (reserve)

Videograf: Hoel

Megafun VFS, Oslo Fallskjermklubb

Tommy Christensen & Sondre Tømmervold

Videograf: En fra Blue Pelican

Grey Pelican, Tønsberg Fallskjermklubb

Christian Eek-Jensen & Andre Bach

Videograf: En fra Blue Pelican

VFS-4

Blue Pelican, Oslo FSK

Derek Nordlund Broughton, Sondre Tømmervold, Øyvind Nyberg & André Bach

Videograf: Dennis Barstad

Wild Dominatrix, Nimbus Fallskjermklubb

Magnus Winther, Marius Abelsen, Martin Engum & Elisabeth VikenBlue

Aces, Tønsberg Fallskjermklubb

Torgrim Takle, Vigleik Takle, Alex Aspheim & Lars Erik Sivertsen

Powered by Labrador CMS