Grenland Fallskjermklubb er også kjent som Grumsen.

Luke 17: Grenland Fallskjermklubb

30. Juli 2022. Det står 2 brannbiler med fult mannskap på flystripa og spyler vann over flyet som kommer innover taxe-banen.

Publisert

Nei, det er ikke en ulykke eller en brannøvelse. Det er nemlig en gledens dag. Vi tar imot vårt nye fallskjermfly! LN-TED, Cessna 206 Turbin. En fantastisk flymaskin vi har ventet såå leenge på. Og der kommer det rett før Grenlandsboogien. PERFEKT timing!

(En liten «shout out» til Ole Bjørn Bjørge som har jobbet mye med kjøp av fly)

LN-TED ankommer Geiteryggen

Pangstart

Vi åpnet sesongen med demohopp på påsketravet lørdag 16. april. Det føltes kanskje som en litt brå start for demohopperne som «banket rust» foran 4000 tilskuere på travbanen. Men det gikk veldig bra, og det skapte jubelstemning på tribunen når hopperne kom ned med røyk og iført kjeledresser i rødt hvitt og blått.

Elev i exit fra LN-TED.

Klubben har som nevnt fått nytt fly i år, men vi har også fått en ny HI: Eivind Joo Behrens. Han startet året med å arrangere 2 safety days i starten av sesongen. Dag #1 med utstyr som tema og Thoralf Bjørge som instruktør og dag #2 med fly som tema presentert av Marius Wormnaes. Det ble veldig bra oppmøte og en god start på sesongen.

Kakemonsteret Eivind (HI) strekker ut handa etter kake.

2022 har vært et bra år for klubben. Vi har fått tilvekst i instruktørtroppen, både I-3 og I-2 instruktører. Må skryte litt av gullgutten vår Robin Limi som presterte å ta D-lisens, Demo 1 lisens, I-2 lisens og AFF lisens. Han havnet selvfølgelig i avisa for noe annet greier også, så siden Robin måtte stille med så mange kasser så bygget han en bar med en egen «kassemeny»:

Figur 3 Robin og Marlen står klar før kassa settes
1. ginDemo (demo1)
2. Dils (D lisens)
3. vIn-2 (I-2)
4. PR-osecco (pr kasse)
5. Absolutly Fucking Faboulus ~ gin (AFF instruktør)

Jomfruland

Et av høydepunktene i år var nok innhoppet på Jomfruland der nærmere 60 personer fordelt på 11 løft hoppet inn og mange av dem hoppet inn på øya for første gang. Haga kafe stilte med Pizza og øl og været var upåklagelig (litt mye vind mot slutten bare).

En av dem som hoppet inn var Yassyr Yklm Valdespino fra Panama. Han har vært pakker for klubben i år og gjort en kjempeinnsats! Før han dro tilbake til Panama i september ble han kjørt av gårde med bind for øynene til Skien der mange fra klubben satt klare på en restaurant som en liten overraskelse for Yassir.

Innhopp Jomfruland utsikt
Godstemning på Haga kafe
Mange tenker det samme - hvordan lande oppi stolen på taket?

Årets begivenheter

Vi holdt 4 AFF kurs i år: mai, juni, juli og august. Vi hoppet demo på NM-veka i Skien. Vi arrangerte Grenlandsboogie 3. august – 7. august og en svært vellykket Elevboogie 23. september – 25. september. Det ble arrangert et 100 års lag der vi hoppet 27 tandem på en dag. Og vi fikk æren av å hoppe tandem med 71 grader nord-deltagere. Vi hoppet 240 tandemhopp og ca. 2220 hopp totalt.

Vi ser tilbake på en fantastisk sesong og gleder oss veldig til 2023!

AFF kurs med fersk AFF instruktør (robin nr.2 fra venstre)
Hopp nr.1000 på Christian Hockman og Gunnar Emil Fjeld
Yassir overraskelse
Yassir overraskelsesmiddag
Powered by Labrador CMS