Rigger må nå pakkes av FAA-riggere for å kunne hoppes i USA. Her er Aviatrix under VM i Eloy, Arizona.

Hoppe i USA sa du?

I 2022 strammet de amerikanske luftfartsmundighetene (FAA) litt på regelverket sitt.

Publisert

Kort fortalt innebærer dette at rigger må pakkes av FAA-riggere for å kunne hoppes i USA. Norske MKer er ikke godkjent som FAA riggere, med mindre de selv har tatt FAA-eksamen.

I praksis betyr dette at alle hoppere som skal på Basic, konkurranse eller annen hopping i USA nå stiller seg i kø hos de ytterst få MKene i Norge som har FAA papirer. På den måten får man riggen sin godkjent både i USA og i Norge. Dette er fint for hopperene om man tenker kortsiktig, men om 2-3 MKer skal pakke alle reservene i Norge sitter vi snart igjen med 2-3 utbrente FAA MKer (og 50 utdaterte og rustene norske MKer). Det er ikke en ideell situasjon.

Sentralt har vi i F/NLF sondert terrenget for om det er noe vi kan gjøre, men i skrivende stund har vi ikke funnet noen løsning på situasjonen. Amerikanske luftfartsmyndigheter er vanskelige å påvirke.

Det eneste vi nå kan gjøre er å opplyse om utfordringene og oppfordre til å planlegge turen sin godt. Det finnes fortsatt mange varme og effektive hoppfelt utlandet der dette ikke er et problem, men skal man på et USPA hoppfelt må man altså planlegge litt.

Så litt repetisjon av regelverket med henvisning til håndboka 207.1.3. som vi har oppdatert for denne situasjonen. Her står det at man kan få reserven sin pakket på nytt i utlandet, men at fortsatt den norske hovedkontrollen med 12 måneders syklus skal være gyldig for hopping. Så en løsning kan også være å avtale med en FAA rigger på hoppfeltet man skal besøke og få reserven sin pakket på nytt første dagen.

Og til slutt, husk på reiseforsikringen også da!

God tur!

Powered by Labrador CMS