Mixed Trouble over Jarlsberg
Mixed Trouble over Jarlsberg

Idrettsuka 2021

Lagtrening på Jarlsberg

Publisert

19-24. juni ble det arrangert idrettsuke på Jarlsberg. Idrettsuka er et arrangement som er direkte rettet mot konkurransehopping. Arrangementet er en idé som Tønsberg fallskjermklubb og Zion har klekket ut. Landslagssjefen og de andre landslagene ble også med.

Coacher

  • FF: Anna Mox og Andreas Mosling fra Zion
  • FS: FS2022 Agera (Nadia, Julian, Kjetil, Kristoffer)
  • WSP: Remi Damgaard

Uka startet med innhopp på gården til Audun Wik, med påfølgende middag og online seminar om kamera og sikkerhet, av Andreas Mosling. Været var ikke helt godt på mandagen, så da reiste mange for å fly i vindtunnelen på Gardermoen. Resten av uka ble det hopping som planlagt. Og det var mange lag som deltok. Det var dessverre ingen påmeldte til wingsuit performance, men Remi stilte opp hele uka allikevel, i tilfelle det kom noen som trengte coaching. Det ble mye egentrening på han i stedet, og det kommer godt med når det snart er VM i Russland.

Lagene

Pink Pelican er et nytt jentelag fra Tønsberg, med Siri Victoria Lund som player coach. De stiller på NM i klassen FS4-R, en klasse som Siri har vunnet 3 ganger tidligere. Kristina Aarvold er en av de andre på laget, og hun har gitt frittfall en rapport fra idrettsuka.

Pink Pelican, med Astri Maren Midtgarden, Sile Søraas, Kristina Aarvold, og Siri Victoria Lund foran
Pink Pelican, med Astri Maren Midtgarden, Sile Søraas, Kristina Aarvold, og Siri Victoria Lund foran

-Vi startet i tunnel på mandag. Vi fløy ca en halv time hver. Og så fikk vi ca 15 laghopp i løpet av uka ellers. Det var litt mye vind til tider. Vi hadde med Kjetil fra Agera som reserve på noen av hoppene. Vi hadde jo vår egen coach fra før av, men det var veldig fint å få forskjellige tips fra andre også. Det skal sies at Siri er utrolig flink. Vi har hatt lekser hele vinteren, og hun har fulgt oss opp. Hun er ordentlig strukturert!

-På kveldene var det seminarer. Jeg var med på Andreas Mosling sitt kamaraseminar og Carl-Erik Tuv sitt "veien til vm" seminar. Veldig inspirerende begge to!

Pink Pelican med alternative hoppdresser
Pink Pelican med alternative hoppdresser

Nevnte Kjetil Viste Levik, fra FS 2022 Agera, har også snakket med frittfall. Han rapporterer om at hele seks FS-lag var med på arrangementet, pluss Viken Warriors som trente separat ved siden av. Agera har tre rekrutteringslag i FS2022-prosjektet. Kjetil flyr med Avecillas, som han også gjorde i fjor. Nadia Jørgenrud coacher Skyla. Og Julian Frayne har laget Posterboys. I tillegg til disse tre, var Pink Pelican, Veteranene, og Mixed Trouble .

Skyla FS 2022
Skyla FS 2022

Kjetil forteller at mange av lagenes medlemmer har sagt at de synes det var gøy å trene sammen med konkurrentene sine. Det skaper motivasjon, spenning, og god stemning mellom lagene, inn mot NM. Det har også blitt inngått veddemål internt mellom noen av lagene, om hvem som plasserer seg høyest på NM. Premiene inkluderer middag, og hvis ryktene er riktige, kanskje også stripping. Dette er dog ikke bekreftet fra sikre kilder.

Team Aviatrix, med Anna Moxnes (tv)
Team Aviatrix, med Anna Moxnes (tv)

Anna Moxnes forteller at det var godt oppmøte til freefly også. Spesielt trekker hun frem et nytt lag med jenter fra Voss Folkehøgskule, som visstnok er både unge og atletiske, og en fryd å coache.

Hele idrettsuka ble avsluttet med innhopp på en lokal go-kart bane, med påfølgende racing og middag til slutt.

Powered by Labrador CMS