FS-landslaget Agera er blant lagene som allerede er påmeldt NM.

NM på Jarlsberg

Fallskjermseksjonen Norges Luftsportsforbund og Tønsberg Fallskjermklubb inviterer til Norgesmesterskap i fallskjermhopping 2023 på Jarlsberg flyplass.

Publisert

For første gang siden 2017 skal Norgesmesterskap i fallskjermhopping holdes på Jarlsberg flyplass. Jarlsberg flyplass ligger midt blant store åkre og jorder, med havutsikt og fine landingsområder. De kan også skilte med Twin Otteren LN-JMP, et godt konkurransefly de med god grunn er svært stolte av.

- Vi gleder oss til å vise frem nye Jarlsberg, forteller Audun Wik. Nytt klubbhus står klart og det er lagt ned over 3000 dugnadstimer i tillegg til innleide håndverkere for å oppgradere hoppfeltet.

Siste uken i juli skal det kåres norgesmestre i formasjonshopping, friflyging og wingsuit på Jarlsberg. For å delta i nybegynnerklassen trenger man ikke mer enn A-lisens og dette er en god introduksjon til videre konkurranse. Rekruttklassene krever litt mer erfaring og B-lisens, men det er likevel ikke slik at man må kunne alle de obligatoriske rundene for å delta. Det samme gjelder for de åpne klassene og wingsuit. Det viktigste er at man vil ha det gøy, utvikle og utfordre seg selv som fallskjermhopper.

Nytt i år er at NM utvides med en halv dag, altså starter konkurransen klokken 16:00 på tirsdag.

- Dette betyr at vi kan få på plass fulle runder og kan gjennomføre med samme format som man bruker på internasjonale konkurranser. Det er så få konkurranser i fallskjermhopping, så dette gir landslagene mer erfaring og bedre forberedelse frem mot World Cup og Europamesterskapet, sier Audun.

Han legger til at alle fikk fullført alle rundene sine under NM på Jarlsberg i 2015 og 2017, og at han har bestilt sol og fint vær i år også - som det pleier å være på solkysten i Tønsberg i slutten av juli.

Les hele innbydelsen og meld deg på her.

Powered by Labrador CMS