LN-JMP tilbake etter å ha vært indisponibel i juni og juli.

Luke 18: Tønsberg Fallskjermklubb

Tønsberg Fallskjermklubb 2022? Wow, hvor skal man begynne?

Publisert Sist oppdatert

TLDR: Vi gleder oss noe j***** til april 2023, for da skal vi til Jarlsberg og hoppe i fallskjerm igjen!!!

Nytt klubbhus, motorhavari, ny rekord i antall hopp, lappeteppe med 4 forskjellige Caravaner, Seljord folkehøyskole på TAFF kurs, endelig et FS-4 lag på VM (ja vi tar litt cred for det), TrackAttack, Bigways, osv.

La oss skru tiden litt tilbake. 15. april, langfredag. En rykende fersk DL ser venner strømme inn på hoppfeltet, for denne dagen er det strålende sol og det er sesongåpning. De kikker spent rundt på det nye klubbhuset, mens de gir high fives til folk de ikke har sett på en stund. Sol, fallskjermhoppere og jetfuel til kaffen. Livet er godt.

Elev inn for landing.

April og mai går relativt greit for seg, selv om innleiefly (da vårt var planlagt utleid) uteblir grunnet leveringstrøbbel på deler til motor. Agnar, med sitt sedvanlige glimt i øyet, stilte opp med Cessna 206 og svelget unna fulle kurs og noen selvstendige hoppere innimellom.

Så kommer juni og pinsehelga er i anmarsj. Værmeldinga er helt perfekt og nå skal Tønsberg vise seg fra sin beste side! Fredag 3. juni kl 1600, mekanikerne tar en liten sjekk av Twin Otteren (Norges største fallskjermfly) før den skal i lufta. De kikker inn i høyre motor og tror ikke sine egne øyne. Kaputt. Det blir ikke noe flyging denne helga er dommen. DL tenker jaja, en helg uten hopping er ikke verdens undergang (lite visste jeg at det ville ta 2 hele måneder før Twin Otteren var i lufta). Med Twin Otteren ute av drift, startet letinga etter erstatningsfly. Selv om det ikke var perfekt, ble både FS-Basic og TrackAttack avholdt tilnærmet normalt. En ekstra takk til våre «danske» venner, Thomas Thorndahl og Kjetil Nordin, som var i Norge med Grand Caravan i hele juli og fløy døgnet rundt.

JITA - Tracking.

Mangelen på hopping fra Twin Otteren i juni og juli gjorde sitt til at hoppekåtheten var på topp i starten av august. For da vi endelig fikk tak i ny motor strømmet hoppere til Tønsberg igjen og fylte flyet fra morgen til kveld. Vi fikk også gleden av å ha 15 elever fra Seljord Folkehøyskole på TAFF kurs og Kyllingboogien ble i tradisjons tro et høydepunkt.

På tampen av året fikk TøFSK sin FS-satsning skummet fløten av hardt arbeid de siste 5 årene. Jentelaget Thyra dro til Belgia og fikk sølv og landslaget Agera dro til VM og tok med seg en 9ende plass av 21 nasjoner. FS-satningen ruller videre og det er allerede flere lag med til 2023 (satsingen heter nå FS2024).

Agera på trening.

Det var en relativt kort oppsummering av 2022. Nå ser vi frem til 2023-sesongen og alt den skal bringe av flott hopping og high fives. Vi har gleden av å invitere til NM i slutten av juli og håper mange ønsker å komme på besøk da, om ikke før, for å se hvor flott vi har fått det med nytt klubbhus.

En liten morsom historie til å runde av: FS-utsjekk hvor planen var å fly frem og tilbake for å øve på marsj. Midt i hoppet sjekker eleven høydemåleren etter 5 sekunders marsjing, før han begynner å svinge sakte mot høyre. Det ble både en og to og tre runder, før separasjon. Det var jo rart tenkte instruktøren, da svinger ikke var en del av planen. Vel nede på bakken og eleven skal forklare hvordan hoppet gikk: «Marsjinga gikk ganske bra, så gikk vi inn i en sky...».

FS-Basic 2022.

Takk for i år! Måtte det ligge mange hoppdresser, høydemålere og hoppbilletter under juletreet!

Blåe skyer
Kjetil Viste Levik
Tønsberg Fallskjermklubb

Powered by Labrador CMS