Erfaren Elev med på innhopp på Rambergstranda.

Luke 5: Troms Fallskjermklubb

Troms Fallskjermklubb er Norges eldste klubb, stiftet i 1967 og er klubben som holder til nest lengst nord i Norge.

Publisert
Pakketrening i klubbhuset på Bardufoss.

Kun slått av vår nabo Tromsø fallskjermklubb. Klubben har 2 hoppfelt: Bardufoss Flystasjon og Elvenes.

2022 ble ett godt år for klubben. Det ble kun 2 kurs i år, men klubben har fått gjennomført og deltatt på mye annen utdanning. Her kan det nevnes 5 stk på skjermflygningsinstruktør-kurs i mai, 3 stk påmeldt til MK-Utdanning (ikke alle fullførte) og en ny I-3 i år. Vi håper at 2023 også blir ett sterkt år for utdanning i klubben.

Terje på fotballbanen på Henningsvær.

I år ble det 2 turer til magiske Lofoten. Som alltid ble vi godt mottatt på flyplassene vi var innom. Det største i år var innhopp på fotballbanen på Henningsvær. Dette har så langt vi kjenner til ikke vært gjennomført før. Førstemann ned var ærede HI, Reidar. Tett etterfulgt av Terje, Kristoffer og Hilde. På grunn av at den første turen til Lofoten var så bra måtte vi dra tilbake i august. Denne gangen var ikke været helt med oss, men det ble hopping. Som på første turen var gjestfriheten helt fantastisk og vi må derfor spesielt takke de ansatte på Brann og Redningstjenesten på Leknes flyplass.

D-EGGO på Elvenes.

Midnight Sun Boogie ble det i år også. I 2020 og 2021 var det kun Cessna 182 på boogien, men i år kom Jan opp med det som kanskje er verdens fineste (Vi i TROFSK syns hvert fall det) Cessna 206 Turbin D-EGGO. Ellers på boogien ble det hopping, utdanning (skjermkjøringskurs, materiellkurs, osv), middnattsolhopp og forsøk på Artic Circle 8 (ingen nye hoppere inn i denne eksklusive klubben i år).

En oppsummering av året er ikke komplett uten litt statistikk. I år har vi gjennomført 1664 hopp på klubbens OT, fordelt på 360 løft. Det er på sin plass å nevne at den hopperen som har hoppet mest på klubbens OT i år gjennomførte 10% av alle hoppene med sine 167 hopp. Slike gode tall får man når man alltid møter opp når det er hopping.

Helt til slutt er det på sin plass å takke alle som stiller opp i klubben og får den til å gå rundt, de som alltid møter opp, de som hopper, de som driver utdanning, de som møter på dugnad osv. Uten dugnaden og ildsjelene hadde ikke klubben gått rundt.

Powered by Labrador CMS