Luke 14: Stavanger Fallskjermklubb

Året 2023 har bydd på både oppturer og noen nedturer for klubben.

Publisert

Stavanger fallskjermklubb ble grunnlagt i 1969, og har siden den gang drevet med fallskjermhopping i Stavangerområdet fra ulike baser. I dag drives klubben fra Stavanger lufthavn Sola, hvor vi har klubbhus og fly. Vi er en dugnadsbasert klubb og drives av ivrige medlemmer. 

Året 2023 har bydd på både oppturer og noen nedturer for klubben. Vi måtte blant annet ta farvel med vår kjære klubbbil, som dessverre bestemte seg for at den ikke orket mer. Heldigvis tok våre flotte medlemmer dette på strak arm, og har velvillig stilt opp med privatbiler for transport til og fra landingsområdet. 

Til tross for noen nedturer vil vi konkludere med at året 2023 har vært et bra år for klubben. Vi har hatt en stor økning i aktivitet og flere medlemmer har fått nye lisenser. Vi har nesten doblet antall hopp i forhold til fjoråret, gjennomført demohopp og mange tandemhopp. Noen av høydepunktene vi vil trekke frem er blant annet demohopp på Vaulen og helihopping på Sviland. 

I September gjennomførte Jørgen Kaarvaag, Per Egil Vedø og Jan Inge Olsnes demohopp på Vaulen, hvor de droppet matchballen i kvartfinalen mellom Vaulen IL og Forus- og Gausel IL.

I høst hadde vi en fantastisk helg, hvor mange av våre nye medlemmer fikk hoppe fra helikopter for første gang. Vi fikk gjennomført mange tandemhopp og det var god stemning på landingsområdet, både for hoppere og tilskuere.

Vi vil avslutte med å rette en særlig takk til våre flotte piloter, som også i år har gjort en strålende jobb. Vi ser frem til å ta fatt på enda et år med mye hopping, spennende prosjekter og ny klubbbil.

Powered by Labrador CMS