Mr. Kjevik, Lars Erik Sivertsen, på hjemmebane. Utstikkeren til venstre for rullebanen er Hamresanden, hvor det gjenomføres innhopp blandt annet under beach boogie

Kjevik Fallskjermklubb

8. desember: årsrapport 2020

Publisert

Kjevik Fallskjermklubb er en liten klubb i Kristiansand med 64 aktive medlemmer. Vi holder til på Kjevik Flyplass og har store, fine landingsområder både inne på flyplassen og utenfor. På tross av dette er vi sterkt preget av hoppere med dårlig presisjon og det blir derfor satt mange kasser i løpet av et år. Tidligere har Kjevik leid et Cessna 182, men i korona-året 2020 har klubbens aktiviteter basert seg mye på samarbeid med andre klubber og helikopterhopping.

Magnus Nergaard, Leder i Kjevik Fallskjermklubb, klar for helikopterhopp

Sesongen 2020

Som for mange andre fallskjermklubber i Norge, har 2020 blitt et år mye preget av korona også for Kjevik. Vi har tidligere år arrangert tandemuke og Beach Boogie i starten av juli. Dette har vært store arrangementer for den lille klubben og i 2019 gjennomførte vi totalt 1063 hopp, hvorav 173 var tandemhopp. Grunnet koronarestriksjoner ble dette vanskelig å gjennomføre i år. Det vi derimot har merket er at etter bare to år med tandemuke, har arrangementet etablert seg godt i Kristiansand. Gjennom året har vi fått mange henvendelser om uken fra folk som ønsker å hoppe. Vi tror at vi gjennom tandemuka har introdusert fallskjermhopping til mange sørlendinger som kanskje ellers ikke ville hoppet. Vi håper at vi i 2021 kan komme sterkere tilbake og tilby fallskjermhopping til alle sørlendingene som har tapt veddemål, fått spenstige julegaver, bursdagsgaver, jubileumsgaver og annet.

Beach Boogie

Vi er også veldig glad for at Beach Boogien har etablert seg hos våre fallskjermvenner rundt omkring i landet. Dette arrangementet ble også i utgangspunktet koronaavlyst i juli, men vi klarte å gjennomføre en mini-versjon i august med god hjelp fra Stavanger Fallskjermklubb som tok turen ned med fly. Her fikk vi også mange henvendelser i forkant og er veldig glade for at vi klarte å sette sammen et mindre arrangement med mye hopping - helt til flyet bestemte seg for å jobbe mot oss og tok kvelden. Dette til tross, klarte vi å få i gang helikopterhopping - noe de fleste var veldig fornøyde med! Tusen takk til alle dere som tok turen til sørlandet denne helgen - vi lover å komme sterkere tilbake i 2021 med enda mer hopping, sørlandsidylliske innhopp og masse sportsdrikk!

Innhopp på Hamresanden. Stranda er rett ved siden av flyplassen, og er Norges fineste strand (redaktørens personlige mening)

Robert og URUS på NM

2020 ble også året hvor han vi lenge har trodd var klubbens mest ubrukelige hopper, Robert Quidding, fikk motbevist alles antakelser. Gjennom FS-laget Urus kom han jublende hjem fra NM på Voss med en Sølvmedalje i kategorien FS-4 Rekrutt. Vi måtte alle fint legge bak oss tidligere antakelser og gratulere Robert med sølvmedaljen. Han er fremdeles ubrukelig på mye annet, men vi må i alle fall erkjenne at han er en solid FS-hopper! Kjevik er veldig stolte over det Robert og hans lagkompiser oppnådde og vi håper å sende flere av klubbens medlemmer for å delta på NM i 2021.

URUS tok sølv på NM i FS4R. Her med klubbens egen Robert Quidding (th)

Til slutt et lite bildegalleri fra året som har gått

Kjeviks medlemmer demonstrerer klassisk head down, og årets store nyhet, head side
Trackinghopp
Freefly over skjærgården
Nydelig utsikt
Tusen takk til alltid like blide Torvald som stiller med helikopter!
Powered by Labrador CMS