Nimbus Fallskjermklubb

11. desember: årsrapport 2020

Publisert

Nimbus fallskjermklubb bruker også navnet Skydive Viken i markedsføring og så vidt vi vet eneste fallskjermklubb i Viken. Klubben ble stiftet i 1973, og hadde opprinnelig base på Rygge flyplass. Vi er ca 130 medlemmer og siden årsskiftet 2011/2012 har vi hold til på Rakkestad flyplass, ikke så langt fra Rudskogen motorsport senter. Fly, LN-ACZ 206 turbin leier vi av Agnar Stene. Flyet tar 6 hoppere. Det har blitt gjennomført 3290 hopp hittil i år, fordelt på 677. Vi har fått 14 nye elever.

LN-ACZ på vei opp
LN-ACZ på vei opp

Ting i år startet bra med åpning av nytt landingsfelt tillatelse på Fredriksten Festning i Halden i januar. Vi gjennomførte ca 110hopp i januar, før flyet skulle på service. Så var det skiftende vær, og så kom korona. Vi startet opp igjen i midten av mai, med smittevernstiltak og begrensning på hvor mange vi kunne være i flyet. I pinsehelgen satte klubben ny rekord med 30 løft på en dag, dog med 4stk i flyet pga korona. Vi hadde totalt 75 løft på 3 dager der. Det ble gjennomført 2 fulldrifts uker i løpet av sommeren, uke 28 og uke 31. Der det blant annet ble tilbudt coaching i FS og FF. FS av Tonje Culbertson og FF av Wild Bunch Freefly Gang. I den andre uken hadde vi også Harald Kvande hos oss for å få gjennomført en del tandemer.

Det ble i år dratt i gang en del innhopp rundt omkring. Noen av dem var såkalte mystery innhopp, som har vært veldig populært og folk fra andre klubber har meldt seg på:

1. Innhopp Fredrikstad 11.06 rett utenfor gamlebyen.

2. Innhopp Oslo 02.07 Ekebergsletta.

3. Innhopp Halden 09.07 ved Fredriksten Festning hvor Kommandanten av festningen som ordnet så vi kan hoppe inn der «når vi vil» hoppet tandem.

4. Innhopp Hvaler 30.07 5. Innhopp Fornebu 18.09

Tandemhopp over Hvaler
Tandemhopp over Hvaler

Mener også det har vært et innhopp i Sarpsborg i løpet av sommeren, men undertegnene var bare med på innhoppet i Oslo. Det har vært ca 5-6 løft på innhoppene. I August stengte Rakkestad kommune ned pga corona, skulle være stengt i 2 uker men åpnet igjen etter 1 uke. Pga corona situasjon så holder vi pause med tanke på hopping nå, men vi er klare når ting bedrer seg. Og planen for 2021 er å øke aktiviteten enda mer.

Powered by Labrador CMS