Emilie Lyse Olsen, over Røssvoll flyplass i Mo i Rana

Rana Fallskjermklubb

19. desember: Norges minste klubb

Publisert

Rana Fallskjermklubb ble stiftet i 1991 på initiativ fra en som hadde hoppet tandem i Bodø. Jeg startet selv med hopping i 1983, og hadde egentlig sluttet med hopping, men ble med igjen, sammen med en gruppe andre hoppere, da det ble snakk om å starte en klubb i Mo i Rana. Klubben investerte i eget fly allerede i 1992, en C-182. Dette flyet eide klubben i 10 år, før det ble solgt. 92-02 var klubbens storhetstid, og det ble gjennomført totalt 10.000 hopp i perioden.

Helikopter på Røssvoll

Deretter gikk klubben over til å være mer eller mindre en papirklubb. Men 2012 tok vi initiativ til å få aktivitet i klubben igjen, og vi har for eksempel vært med på å arrangere midnight sun boogie sammen med naboklubbene.

Vi er for tiden en liten klubb med ca 30 medlemmer spredt over det ganske land, og noen få hoppere lokalt. Vi har de siste årene hoppet mest i andre klubber rundt i landet. Klubben har de siste årene blitt vurdert lagt ned eller slått sammen med annen klubb. Årsak er nok mangel på rekruttering av nye medlemmer og litt gammel garde som har vært fornøyd med å komme til dekket bord andre steder.

Nydelig utsikt over Røssvoll flyplass, og elva Langvassåga

Vi var vel kommet til et være eller ikke være for klubben her i Rana. Alt dette gjorde vi et forsøk på å snu i 2020 med planlagt storstilt påske boogie med turbin, helikopter, kurs og tandem. Men så kom coviden å banka på døra. Planen fremover ser noe mer lys ut. Vi jobber nå med full planlegging av påske boogie 2021, har allerede fullt betalt kurs med 12 nye elever som skal til pers uka før påske. Turbinfly og helikopter er i boks, tilbud om Tandem til folket hele påsken er klart. Og med god hjelp å støtte fra naboklubbene i god MSB ånd blir dette et supert arrangement. Kan jo nevnes at kurset vi la ut på sist fredag vart fyllt opp på under ett døgn, og ventelista på neste kurs er det allerede 4 stk.

Powered by Labrador CMS