Jørgen Ridderseth kommer inn for landing
Jørgen Ridderseth kommer inn for landing

Troms Fallskjermklubb

17. desember: årsrapport 2020

Publisert

Troms fallskjermklubb ble grunnlagt i 1968 og er norges eldste fallskjermklubb. Klubben har to faste hoppfelt, på Bardufoss og Elvenes. Bardufoss brukes som helårs hoppfelt. Der har klubben også sitt klubbhus. Elvenes ligger et stykke vekk, men der har man en egen plass kun for luftsport, hvor man slipper å ta hensyn til annen aktivitet. Så når de nord-norske dagene er lange, pakker klubben sammen alt av utstyr, og hopper på Elvenes. Det kan være alt fra en enkelt dag, eller lengre perioder. Troms er den største klubben i vår nordligste region, og har medlemmer som dekker et enormt geografisk område.

Magnus Joten Bakke i flyet
Magnus Joten Bakke i flyet

Klubben har i underkant av 100 aktive medlemmer, og har en Cessna 182 som hoppfly. Det har vært 25 nye elever i klubben i år, fordelt på tre kurs. Det er det klubben har kapasitet til, med fem elevrigger. I tillegg har klubbens instruktørliste blitt kraftig oppgradert, med fem nye I2, og en ny I3. Alle de nye I2'ene var også nye I3'er i fjor. Det er gjennomført 864 hopp i klubben i år

Ny I3, Christian Aspeslett Torgersen
Ny I3, Christian Aspeslett Torgersen

Midnight sun boogie

Midnight sun boogie ble litt amputert i fohold til tidligere år. Porteren fra Italia fikk ikke lov til å fly til Norge, på grunn av Korona. Dermed ble det Cessna Boogie i stedet, med tre Cessna fly. Dessverre spilte heller ikke været helt på lag i år heller. Men neste år inviteres alle opp til ny Midnight sun boogie, forhåpentligvis med null korona og helblå himmel. MSB er alltid fra fredag til fredag, de to siste ukene i Juli.

Magisk midnattshimmel på midnight sun boogie
Magisk midnattshimmel på midnight sun boogie

Torbjørn Haugen

Dessverre ble 2020 året der Troms fallskjermklubb mistet Torbjørn Haugen. Torbjørn var en bauta i klubben gjennom mange år. Han var HI i 20 år, styreleder i flere år, og pilot. Han hadde ca 3000 hopp totalt sett, hvorav et sted mellom 300-500 var på rundskjerm, før firkantskjermenes tid. Torbjørn var også en stor pådriver for å videreføre tradisjonen med Arctic circle 8.

Det gikk fort på slutten. Og da han lå på sykesenga beklaget han at han ikke hadde bidratt mer de siste årene. Dette til tross for at han var en mann som kjørte fem og en halv time hver vei, i en gammel toyota hiace, for å være med på dugnad. En ekte hedersmann.

Torbjørn Haugen
Torbjørn Haugen

Sluttord

Hvis man kommer på besøk til Troms fallskjermklubb, så anbefaler styreleder helt klart et inhopp på Bleikstranda. Det er sansynligvis det flotteste stedet man kan lage innhopp på, i hele landet. Redaktøren anbefaler på det sterkeste å se styreleders video, redigert til hans favorittsang. På grunn av opphavsrettigheter på sangen, får vi ikke delt videoen her, men legger ved link:
https://fb.watch/2pG6NuJQZI/

Powered by Labrador CMS