Stavanger Fallskjermklubb

22. desember: Årsrapport 2021

Publisert Sist oppdatert

Stavanger Fallskjermklubb har i en årrekke vært en aktiv klubb med mange medlemmer. Klubben hadde en periode hvor vi ikke hadde eget fly men i 2018 fikk vi et eget fly og aktiviteten startet å øke. Vi hadde en del arbeid med å få flyet klart, samt en del vedlikehold som gjorde 2018 til et rolig år med bare 128 hopp.I 2019 ble et bra år i riktig retning med 724 hopp og etterspørselen for kurs økte. Vi gikk inn i 2020 med store forhåpninger til et bra hoppår, men som alle andre klubbene i Norge ble vi møtt med en litt spesiell utfordring i form at Covid-19 og restriksjonene det medførte. Klubben håndterte dette på en bra måte og vi fikk til sammen 454 hopp og fikk gjennomført en del elever også.

I 2021 startet året med hopping og et linekurs på vinteren. Men på våren ble det mye lokale restriksjoner som gjorde at vi måtte kansellere hoppingen en god stund.På denne tiden hadde vi 2 fulle kurs som vi måtte utsette flere ganger. Da sommeren kom så det mye mer lovende ut og hoppingen kunne starte for fullt igjen. Vi gjennomførte 2 fulle kurs igjen på sommeren, hvor flere av elevene hadde blitt med på flere utsettelser siden vinteren. Elevene var veldig flinke og er veldig klare for mer hopping til neste sesong. Vi hadde til og med en elev som fikk seg B-lisens første året ved å hoppe lokalt i Stavanger samt andre klubber i Norge. Og vi har allerede flere personer på interesselisten for kurs i 2022. Så det er veldig gøy at vi får inn flere unge hoppere i klubben.

Vi har hatt helihopping 3 ganger i år hvor 2 har blitt utført i lokalområdet. SFSK Old boys hadde helihopping i enden av Lysefjorden. Et av medlemmene i klubben hadde sin siste dag som pilot i SAS i vinter og hva er ikke mer passende enn et helihopp med landing på selveste Sola flyplass! Videoen av hoppet kan ses her.

Det ble også arrangert et lokalt innhopp på Kverneland i sommer med klubbfest på landingsområdet, samt en halloween i oktober. Klubbens fly LN-ASD ble leid ut til Kjevik Fallskjermklubb i 3 uker i sommer, da Kjevik ikke hadde fly denne sesongen. Dette var en god løsning for begge parter og flere av våre medlemmer i SFSK reiste ned til Kristiansand og ble med på den berømte "Beach Boogien" til Kjevik Fallskjermklubb! God stemning!

Vi avsluttet hoppåret 2021 med 541 hopp og vi merker en stor økning i interesse samt mange nye elever som etter hvert får seg egen lisens. Det er en veldig spennende tid å være med i SFSK om dagen. Vi ser frem til den nye sesongen i 2022 og håper å kunne gjennomføre planene våre uten for mye restriksjoner, men det vil tiden vise. Siden vi har vårt eget fly står vi ganske fritt til å hoppe så lenge folk er giret. En ting vi har savnet i klubben er en tandeminstruktør og vi har fått veldig mange henvendelser ang tandemhopp. Så vi har en instruktør som er på god vei til å få tandem lisens og vi håper at vi kan gjennomføre tandemhopp til neste år. Stavanger Fallskjermklubb er en dugnadsklubb og ingenting kommer av seg selv. Derfor ønsker jeg å takke alle som står på med utallige dugnadstimer i klubben på hoppdager og ved sosiale fester. Og ikke minst en stor takk til våre dyktige instruktører som tar seg tid på kurskvelder, holder teori og pakkeeksamen hjemme i sine egne stuer! Uten dere vil ikke klubben fungere. Tusen takk! :) Og har du som leser lyst å hoppe med oss i Stavanger Fallskjermklubb er du hjertelig velkommen!

Powered by Labrador CMS