Veteraner på tur til Portugal

Veteranenes Fallskjermklubb

9. desember: Årsrapport 2021

Publisert

De fleste har nok hørt om Veteranenes Fallskjermklubb, men vet likevel kanskje ikke så mye om oss. Vi er en liten klubb med om lag 50 medlemmer, der ca 25 fortsatt er aktive hoppere.

Veteranenes Fallskjermklubb (VFSK) ble stiftet 11. januar 1989. Formålet var den gangen å ivareta og samle de «gamle» hopperne som var med på å legge grunnlaget for utviklingen av norsk fallskjermsport. Enkelte av de som har vært med siden starten er fortsatt med og er aktive, men det er ikke slik at du må være «hønngamal» og ha hoppet siden tidenes morgen for å være medlem hos oss. Neida, her er alle velkommen til å melde seg inn på lik linje med en hvilken som helst annen fallskjermklubb i Norge, og har da mulighet til å delta på alle våre aktiviteter man er kvalifisert til.

I VFSK har vi ikke vårt eget hoppfelt, men våre medlemmer er ofte tilknytter en lokal klubb i tillegg, og hopper nok de fleste av hoppene sine der, og er i tillegg med på mange av de spennene og hyggelige aktiviteten VFSK arrangerer i løpet av året. Vi er også så heldige at vi disponerer selveste LN-TSB til demotrening, demoer og alt annet vi måtte ønske. TSB`n er som mange vet Norges eldste og best bevarte hoppfly med sine over 60 år på vingene!

Veteranene foran LN-TSB, Starmoen 1. Mai 2021

Det meste av sesongen har vært preget av Coronasituasjonen dette året også, men et par av de planlagte aktivitetene har vi likevel fått gjennomført. All hopping hos Dakota Norway har blitt kansellert, men Fallskjermdelen under Luftsportsuka på Starmoen og høstturen til Algarve har gått etter planen, og vi krysse fingrene for at Nyttårshoppingen lar seg gjennomføre.

Endelig var det mulig å reise til Portugal igjen uten karantenekrav og altfor mange restriksjoner. Milde anbefalinger om bruk av munnbind i butikker og offentlige steder, og litt god plass på restaurantene var å leve med for 6 veteraner. Portugal er et rimelig land å reise til, og portugisere er kjent for å være vennligere enn de fleste andre i det sørlige Europa. Dette gjør portugalturene ekstra hyggelig, og VFSKs vår- og høstturene har vært dypt savnet.
Veteraner over Portugal

Som et ledd i vår aktive demotrening har vi hatt noen samlinger på steder vi normalt sett ikke hopper, for eksempel på Starmoen ved Elverum og på Reinsvoll. Sistnevnte er en liten flyplass på Vestre Toten, inne i skogen omtrent midt mellom Mjøsa og Randsfjorden, med andre ord et perfekt sted for demotrening med til tider litt lumske vindforhold.

I tillegg har vi hatt en fantastisk langhelg opp på Rikssenteret der vi ble tatt imot med åpne armer av en alltid blid og hyggelig Sandi😊 Jeg ønsker å rette en stor takk til Ofsk med Sandi i spissen for supre dager sammen med masse hyggelige og fine folk!

Vi har også fått til en hyggelig klubbtur til Vemork der vi fikk en eksklusiv omvisning i den gamle Tungtvannskjelleren som nå er i ferd med å bli gravd frem og gjort om til museum. Denne turen ble avsluttet med et besøk på tvillingfergen til den som ble senket med tungsvannet på Tinnsjøen.

En spent gjeng dresset opp for å ta seg inn i den gamle kjelleren der selve Tungsvannsaksjonen ble utført.

Nyttårshoppingen er jo det arrangementet vi har som samler flest hoppere fra mange av klubbene på Østlandet, og i år har vi planer om å være ekstra rause med de som stiller opp. Vi tar på de største spanderbuksene vi finner og sponser hver hopper med flere hundre kroner, her vil det bli helikopterhopping til den latterlige summen av kr 250.- pr hopp! Hvilke andre steder enn hos Veteranenes Fallskjermklubb får man muligheten til slike eventyrpriser? Dette må du få med deg, her er det fallskjermhopping, hyggelig samvær, pølser og vafler om hverandre! En bedre måte å avslutte året på finnes ikke, se egen invitasjon for påmelding og oppmøte.

Bjørn Bjelde

Leder

Veteranenes fallskjermklubb

Powered by Labrador CMS