Fra begynnelsen av sesongen 2021, hos Voss Fallskjermklubb
Fra begynnelsen av sesongen 2021, hos Voss Fallskjermklubb

Voss Fallskjermklubb

10. desember: Årsrapport 2021

Publisert Sist oppdatert

Midt blant høye fjell og dype fjorder finner du Voss Fallskjermklubb! Vi holder til på Bømoen flyplass på Voss, om lag 5 km unna sentrum. Vi er en av Norges største fallskjermklubber, og har over 3.000 medlemmer, hvor rundt 900 av dem er aktive hoppere, og i 2021 gjorde vi over 38.000 hopp! På Bømoen har vi et 600 kvm stort klubbhus med en stor og hyggelig fellesstue med mulighet for filmvisning, overnattingstilbud i bunkhouse (og telting i Eventyrskogen), dusjer/garderobe, kontorer, møte- og undervisningslokale, samt riggerloft! Klubbhuset er åpent året rundt.

Voss Fallskjermklubb har fulldrift fra slutten av april til midten av september hvert år. Vi har åpent hver dag og tilbyr en rekke arrangement, innhopp og kurs gjennom sommeren, slik at vi kan tilby medlemmer og besøkende magiske opplevelser i makeløs natur basert på ekte hoppglede og progresjon. Her er det noe for alle nivåer (også innhoppene), det er bare å planlegge inn en fast årlig hoppetur til Voss!

I sommersesongen har vi kafeen i stua åpen hver dag, og tilbyr frokost, lunsj og middag, i tillegg til et bredt utvalg av vafler, kaker og snacks, varm kaffe og iskald iskrem, noe som kommer godt med mellom løftene. På feltet finnes ellers en effektiv pakkehangar, flere pakkematter, oppbevaring til utstyr, lekeplass som er åpen for alle, et selvbetjent kjøkkentilbud, Makumbas pizza, hengekøyer, trampoliner og ellers det meste en fallskjermhopper skulle ønske seg for en fantastisk fallskjermopplevelse. Vi har også gassgriller tilgjengelige på feltet, hvor klubben står for gass, det er bare å ta med mat selv! I tillegg er vi så heldige at vi har VossVind rett i nærheten, omtrent midt mellom hoppfeltet og sentrum.

Innhopp til Gudvangen under Voss Gloss
Innhopp til Gudvangen under Voss Gloss

Rapport fra 2021

Vi er ydmyke, takknemlige og stolte over å kunne fortelle at vi gjennomførte over 38.000 hopp i 2021. Vi er utrolig glade for at så mange tok turen til oss for å hoppe og spre god stemning i år også!

Vi gjennomførte flere gode boogies og eventer, slik som åpningshelga, I3-kurs, Rookie Boogie, Voss Wings x 2, flere skjermflyvningskurs, Ekstremsportveko, Fresh Meat boogie, Voss Gloss, Skydive Voss Film Festival, Elevboogie og avslutningshelga. I tillegg til dette så hadde vi ukentlige elevkvelder hvor vi presenterte ukas kurs til klubben. Vi arrangerer også mange unike innhopp i løpet av en sesong som er verdt å få med seg.

AFF elever
AFF elever

Elevantallet skøyt i været og lå på hele 206 AFF elever, 23 lineelever, og over 2600 tandemelever. I fjor hadde vi 155 AFF elever og 1400 tandemelever som viser at 2021 var spesielt år med mye aktivitet. For å være en idrett i utvikling, er man avhengig av folk som satser på sporten. Både hoppere som tar ut nye kompetansebevis og holder kunnskapen fersk og ved like, og hoppere som konkurrerer! I 2021 utdannet vi 6 instruktør 3, og vi sendte 3 stykker på I2-kurs og en på I1-kurs.Voss er så heldige å ha flere gode konkurranseutøvere i klubben, deriblant landslagsgruppen i WS (Espen Fadnes, Amber Forte og Andreas Håland Hemli) som tok sølv i VM (Espen Fadnes fikk førsteplass i WS under NM), Aviatrix (Kristine Langeland Foss, Stine Solberg og Kenny Soldal) som tok 2. plass i NM i freefly open, og Unicornasaurus Rex (Ole-Petter Nyland, Aina Breistein og Sverre Aleksandersen) som tok førsteplass i freefly under NM. Vi ønsker å utvikle flere NM lag og skulle dette være av interesse både for coaching og danne lag så er det bare å ta kontakt med administrasjonen.

Voss Fallskjermklubb er bygget opp på dugnad, og vi har utrolig mye hjelp fra medlemmene våre hvert eneste år. Vi arrangerer mellom 2 og 4 dugnader årlig, hvor vi rydder og klargjør til sesong, og rydder og tar vare på utstyr etter sesongen. Fordi vi er en stor klubb i utvikling, har vi en administrasjon på 3 fulltidsansatte som jobber med klubbdriften året rundt. Årlig lyser i tillegg klubben ut om lag 40 stillinger til fulldriftsesongen, og vi står igjen år etter år med motiverte og veldig dyktige mennesker som brenner for sporten og det å hoppe på vakre Voss. Kanskje du har søkt i år, eller ønsker å søke til neste år?

Nicholas Reyes og Tai Lewis under innhoppet til Myrkdalen - Avslutnings helga.
Nicholas Reyes og Tai Lewis under innhoppet til Myrkdalen - Avslutnings helga.

Mens vi venter på at sesongen 2022 skal begynne så kan en allerede begynne å glede seg til flere arrangement og boogier som for eksempel Ekstremsportveko, elevboogier, Voss Wings, Voss Gloss, NM pao Voss og Moving days. I tillegg til dette vil det være enda flere unike innhopp, fjellflyvning og skillcamps! Så det er bare å glede seg. Skulle du sitte med en idé om en boogie eller to, ta gjerne kontakt med Iselin Larsen på epost. Kanskje det er du som starter den neste suksessboogien på Voss!? Videre jobber vi med ny flyavtale som kommer til å gjøre ventetiden jevnt over sesongen mye bedre. Vi har masse å se frem til og vi gleder oss veldig til å se dere alle igjen.

Voss Gloss
Voss Gloss

På grunn av et bra samarbeid mellom klubbene, forbundet, og flere ildsjeler, så ble 2021 et utrolig bra år, på tross av korona! Tusen takk til alle som pushet på for å starte hopping, tusen takk til alle som bidro med alt arbeidet når vi hoppet, og tusen hjertelig takk til alle dere som tok turen til oss og hoppet på Voss! Hoppeåret 2021 er over for Voss Fallskjermklubb, men vi gleder oss veldig til neste år, og vi håper vi sees på Voss i 2022!

Diverse Voss Fallskjermklubb:

skydivevoss.no

info@skydivevoss.no

56 51 10 00

Styret Styreleder: Christian Selland (mail: leder@skydivevoss.no)

Nestleder: Alexander Hillerich

Styremedlem: Kristine Shay Dufey

Styremedlem: Kristian Bystøl

Styremedlem: Stine Solberg

Vara: Stian Knudsen

Vara: Lene Sælen

mail: styret@skydivevoss.no

Andreas Hemli (daglig leder): andreas@skydivevoss.no

Trine Wiik (admin/ideer): trine@skydivevoss.no

Iselin Larsen (event- og markedsansvarlig): iselin@skydivevoss.no

Powered by Labrador CMS