Hoppaktivitet i verden

Hvor er det åpent, og hvor er det koronastengt?

Publisert

Norge har fortsatt åpent for hopping, som ett av få land i Vest-Europa. Frittfall har gjort en undersøkelse på hva som er åpent, og hva som er stengt.

Stengte Land

Det aller meste av Vest-Europa har lukket ned for fallskjermaktivitet. Dette inkluderer Storbritannia, Irland, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Spania, Portugal, Østerrike og Sveits. Sveitserne påpeker riktignok at Lauterbrunnen fortsatt er åpen for basehopping. Zion har trent i Portugal inntil for nylig, og er nå i lockdown. De vurderer situasjonen, men det ser ut som om de reiser hjem snart.

Canada ser også ut til å være stengt, men her har vi kun bekreftede kilder fra Montreal.

Noen unntak finnes allikevel. Det nederlandske FS-landslaget "Out of the blue" rapporterer om at de fortsatt får lov til å trene i vindtunnel, fordi det er unntak for elitesportutøvere. Frankrike har også et tilsvarende unntak.

Polen er et land det er vanskelig å få klare svar fra om fallskjermhopping, til tross for gode kontakter der nede. Mye av grunnen er tilsynelatende lav vinteraktivitet uansett. Men jeg har fått bekreftet at tunneler holder åpent. Det svenske fallskjermforbundet skriver i et svar at Sverige ikke har tatt stilling til om det er åpent eller stengt for fallskjermhopping, ettersom sesongen ikke har startet.

Åpne land

Åpne land betyr land som har fallskjermaktivitet, og ikke nødvendigvis land man kan reise til. På listen over land med fallskjermaktivitet finner vi Norge, Finland, Italia, De forente Arabiske Emirater, Sør-Afrika, Russland, USA, Mexico, Guatemala, Colombia, Australia og New Zealand.

Fra Italia rapporteres det at tunneler er stengt, men at hoppfelt har åpnet igjen for kort tid siden. USA og Brasil er kjente for å ha en liberal tilgang til koronaviruset, og holder også åpent for hoppaktivitet.

Australia, og i enda større grad New Zealand har hatt noen av de strengeste grensetiltak for å forhindre koronasmitte. Smittesituasjonen i landene er blant de laveste i verden, og hoppaktiviteten går som normalt, i det som er den sydlige halvkules sommer.

Håp om en god sommer

Det er anbefalt å ikke gjennomføre annet enn strengt nødvendige reiser for tiden. Og stadig flere land stenger grensene sine for innreise, med mindre man har god grunn for å reise inn. Men våre politikere holder fast på at de fleste voksne i Norge kan bli vaksinerte i løpet av sommeren 2021. Vi håper at neste vinter så er smittetrykket så lavt at reiser er mulig igjen. I mellomtiden er det lov å drømme om sol og sommer både her hjemme, og i utlandet.

Powered by Labrador CMS