Ny frittfall-logo. Inspirert av tracking.
Ny frittfall-logo. Inspirert av tracking.

Frittfall er online!

Etter 46 år i papirformat, skal frittfall videreføres på nett.

Publisert Sist oppdatert

Frittfall i postkassa har vært et kvartalsvis høydepunkt for meg og mange andre hoppere i lang tid. Jeg begynte å hoppe fallskjerm i mai 2003, og har fått 67 utgaver i posten over årene. I begynnelsen var det artikler om utvikling av frittfallsteknikk som fenget. Og artikler om lag som var på tur til utlandet for å trene. Personlige profilartikler med en humoristisk vri var også gøy. Og i de senere år har jeg fått økt interesse for informasjon fra forbund. Frittfall har også vært en kanal for kritiske stemmer, minneord for ildsjeler som har gått bort, rapporter fra boogies, informasjon om kommende arrangementer, og mye mer. Alt dette skal videreføres. Men med et nytt format kommer både nye utfordringer, og nye muligheter.

Hvordan blir frittfall.org?

Den mest åpenlyse forandringen er at vi kommer til å ha en jevn strøm av publiseringer, i motsetning til den kvartalsvise tidligere. De digitale artiklene vil også ha mulighet for tags og links, som gjør det mulig å finne artikler innenfor det temaområde man er mest interessert i. Vi har fire hovedkategorier av artikler og innhold.

Skills

Her vil alle tips og tricks til utvikling av skills innenfor fallskjermsporten tilføyes. Vi snakker om frittfall, kroppsposisjoner, skjermflyging og mer. Det skal være mulig å finne spesifikk informasjon om en enkelt disiplin man er interessert i. Både sikkerhetsperspektiv og sport kommer inn under denne kategorien.

Forbund

Alt av informasjon fra forbundet, og de forskjellige komiteene som finnes, kan man finne her. Er det noe nytt fra SU? Har det skjedd noe spennende på et styremøte? Har fagsjef, landslagsansvarlig eller materiellkomiteen noe de vil informere om? Hvordan var det nå MinIdrett fungerte igjen? Dette er kategorien for alle disse.

Events

Dette skal fungere som en kalender. Ikke med en visning av alle dager, men med artikler som inneholder Informasjon om arrangementer som kommer i fremtiden. Invitasjoner til mesterskap, boogier eller treningsleirer finner du her. Skriv og fortell om ting som burde være med, eller om oppdateringer på datoer eller lignende.

Aktuelt

Alt som skjer her og nå, og som ikke hører inn under de andre kategoriene, kommer under aktuelt. Her finner du tidsaktuelle temaer, intervjuer, omtale av utstyr, og rapporter fra hoppere over hele landet.

Arkiv

Her skal vi publisere digitale versjoner av gamle frittfall-blader. I første omgang vil vi få de siste 17 årgangen tilgjengelig, ettersom de er de eneste som finnes digitalt i dag. Dette er under utforming, og er derfor ikke klart ved launch av frittfall.org.

Hva kommer senere?

I tillegg til arkivet, er det noen flere ting i det redaksjonelle konseptet som er under utforming. Her er noen eksempler:

  • Automatisk integrasjon opp mot sosiale medier, for informasjon om nye artikler
  • En liste med links til mest leste artikler
  • Nyhetsbrev
  • System for publisering av videoer fra medlemsmassen
  • Annonseringsmuligheter

Hva kan du bidra med?

Stort sett hva du vil. Dette er hele fallskjermnorges blad. Her er konkrete eksempler på hva som ønskes:

  • Down'n'Dirty, -rykter og morsomme detaljer fra innland og utland. Tekst, bilder, og nå også video. Samles i en "best of" som utgis jevnlig.
  • Tramp i kalotten, -sterke meninger om noe som ikke er helt som det burde være.
  • Tricks og småtips om alt mulig.
  • Rapporter fra boogies, konkurranser eller annet verdt å rapportere fra
  • Portretter av slitere, ildsjeler, sportens kjendiser eller lignende. Evt tips til mennesker som er verdt å skrive noe om

Det er mye mer enn dette som kan få plass i frittfall. Jeg vil herved spesielt oppfordre alle fra mindre klubber til å hjelpe til med å sørge for at vi får rapportert fra hele landet, og ikke bare de største klubbene. Dette kan gjøres ved å skrive noe selv, eller ved å hjelpe undertegnede til å finne et godt tidspunkt til å komme på besøk.

Veien videre

Frittfall digitalt kommer til å være et produkt som skal utvikles, og finpusses gjennom tid, for å fungere optimalt. Og det kommer jeg til å trenge hjelp til. Ris og ros mottages med takk. Alt engasjement er godt engasjement. Jeg vil benytte anledningen til å takke for alle positive tilbakemeldinger til min nye rolle som sjef for frittfall, og jeg håper at jeg kan leve opp til forventningene.

God sommer, og velkommen til frittfall.org

-Kjetil Nordin