Erlend Flotten og Mariann Skotte under utdelingen av kulturprisen.

Lesja Fallskjermklubb tildelt kulturpris

Medlemmer, grunneiere, frivillige og sponsorer var til stede på flyplassen når kulturprisen skulle overrekkes fra ordfører Mariann Skotte.

Publisert
Lesja kommunes Kulturpris
Lesja er et perfekt sted for innhopp.

Leder i Lesja Fallskjermklubb, Erlend Flotten, sier de siden stiftelsen av klubben i 1988 har hatt et særdeles godt forhold til kommunen, grunneiere og lokalbefolkningen, som de også har fått god støtte av. Klubben og anlegget til Lesja FSK drives utelukkende av dugnadsinnsat fra frivillige og sponsorinntekter og de er dermed helt avhengig av støtten de har blant folk og næringsliv i Nord-Gudbrandsdalen.

- Lesja Fallskjermklubb gir hvert år ut premier til lokale lag og foreninger i form av kursplasser og tandemhopp. Vi gjør også demohopp på ulike lokale arrangementer, som for eksempel Lesja Pride, Ottamartnan med mer.

Videre forteller Flotten at store arrangementer som NM 2021 og luftsportsdag, i tillegg til at de leier ut anlegget sitt til private og kommersielle aktører, bidrar til markedsføringen av Lesja og Bjorli.

På prisutdelingen var det rundt 40 gjester som ble underholdt av både taler, foredrag og musikk.

Nominasjonen til kulturprisen kom fra en privatperson i Lesja. Begrunnelsen kan du lese under.

Området rundt Lesja består mektige fjell.

Hvorfor bør kandidaten tildeles kommunens kulturpris?

En mer fremoverlent og positiv gjeng skal en lete lenge etter. Flotte folk samlet fra hele landet, hvor alle er genuint opptatt av fallskjermhopping. Lesja FSK, er en av Norges største klubber målt i mest moro. Med alle sine 123 medlemmer klarer de ca 2200 hopp i året.

Med en dugnadsånd det står stor respekt av, har de bygget opp et hoppfelt og en flyplass på lik linje med de beste i landet, for ikke å glemme hangaren og et flott klubbhus som kan romme inntil 50 personer. De starter hoppsesongen ved påsketider, og der der og frem til høsten, hoppes det annenhver helg. De arrangerer også to faste boogier i året. Disse helgene holdes det kurs av ymse slag, for nye og gamle hoppere.

Siden stiftelsen av Lesja FSK (1988) har de arrangert flere NM, det siste i samarbeid med Tønsberg Fallskjermklubb i 2021. Dette ble tidenes NM. Ingenting gjør seg selv, det beviste Lesja FSK også denne gangen. Med stor hjelp fra både innenbygds og utenbygds, både før, under og etter NM og et grundig forarbeid, kunne de på åpningsdagen stolt ta imot 500 publikummere, vise frem et flott anlegg og ikke minst vise frem det ypperste av hva fallskjermhopping er.

Nei, ingenting gjør seg selv. Det Lesja FSK har gjort i disse 34 årene de har eksistert er svært mye. De har absolutt satt Lesja på Norgeskartet for ikke å si verdenskartet når det gjelder hopping.

Å holde oppe et så stort aktivitetsnivå som Lesja FSK gjør, krever sine menn. De som sitter bak spakene, far og sønn Hagestande, gjør en fenomenal jobb. Det er de som holder i gang “Lyden av Bjorli”.

Lesja Fallskjermklubb kan en med hånden på hjertet si har gjort en særdeles positiv innsat innenfor kulturlivet i Lesja. Jeg ønsker at de skal få som fortjent, heder og ære og Kulturprisen i Lesja Kommune.

Powered by Labrador CMS