Kommandant Magne Rannestad hopper tandem over Fredriksten festning i Halden. TI Daniel Culbertson
Kommandant Magne Rannestad hopper tandem over Fredriksten festning i Halden. TI Daniel Culbertson

Fulldriftsuker hos Nimbus

På Skydive Viken

Publisert

Da er vi ferdige med juli og vi i Nimbus har fullført 2 fulldriftsuker med mye aktivitet. Uka før andre, som var i uke 29, hadde vi både organisert FS og FF hopping. Selv om mandagen regnet bort, så ble det en suksess resten av dagene. Det ble hoppet FS, organisert av Tonje Culbertson, tirsdag og onsdag. Her var det både lokale og folk langveisfra, som deltok og fikk god trening. Tilbudet var for alle, så det var både nybegynnere og litt mer erfarne som deltok. Halvparten av "The exit boys" fra Tromsø deltok og man ser jo hvordan de gjorde det på NM... Veldig fint å ha en gjeng fra Tromsø på besøk som lager god stemning.

Tonje Culbertson coacher FS
Tonje Culbertson coacher FS

Torstein fra Nimbus deltok på FS hoppingen og ga følgende tilbakemelding:

«FS hoppingen med Tonje var utrolig lærerik og morsom..! Jeg har hoppet FS litt tidligere, men da med FF dress og syntes det har gått fint. Nå brukte jeg FS dressen med booties og det var en helt annen opplevelse..! Det var vanskeligere enn jeg hadde trodd å hoppe med booties, men du verden så kjekt..! Utrolig kjekt å lære noe jeg absolutt ikke kunne fra før og har mye igjen å lære her og kommer til å fortsette med å hoppe FS.»

Siste delen av uka, var det "Wild Bunch Freefly" som organiserte FF og tracking. Her var det mange som forbedret skillsa sine og ikke minst disse gutta fikk flyet til å gå kontinuerlig. Som de sier selv; "Et løft vi ikke er på, er et bortkastet hopp, for vår del" driftsuka med Nimbus hos Skydive Viken. Magnus sier selv om campen: Vi mener at campen var en suksess. Vi hadde åtte svært lærevillige deltakere. Vi hadde fokus på freefly og tracking og hadde mye en til en coaching. Vi erfarte at de som deltok lærte mye på kort tid, og at alle forbedret sine ferdigheter underveis. Deltakerne fikk også tips om hva de kan jobbe med videre, og vil nå være bedre rustet til å trene videre på egenhånd. Vi i wild bunch ser stor verdi i det å delta på camper med fokus på ferdigheter. Vi har selv deltatt på mange slike camper, hvor hvert hopp har blitt coachet. Hvis målet er å lære seg en ferdighet, vil den absolutt mest effektive metoden være coaching. Da blir grundig briefet, filmet og debrifet. Da kan man som hopper fokusere på de riktige tingene og dermed utvikle seg best mulig og på kortest mulig tid. Vi ser også at for nybegynnere, og intermedietnivå, vil en til en coaching være det som ofte gir best resultat. Vi oppfordrer derfor alle som vil bli bedre til å delta på flest mulig skillcamper med coaching. Ferdighetene man opparbeider seg, gjør at man kan delta på enda morsommere og utfordrende hopp. Vi i wild bunch gleder oss til å gjennomføre en tilsvarende camp til neste år og håper da på enda flere deltakere, godt vær og like god stemning!

God aktivitet på Rakkestad. Nærmest fra venstre Marius Abelsen, Ronny Haugen og Tommy Botn Jensen
God aktivitet på Rakkestad. Nærmest fra venstre Marius Abelsen, Ronny Haugen og Tommy Botn Jensen

Fredagen så ikke ut som været skulle været helt på vår side men så snudde det heldigvis og WBF fortsatte campen med tracking/ freefly. Kristin deltok på campen og hadde følgende å si: Det var super bra! God oppfølging, bra tilbakemeld. Hadde Martin på lørdag og søndag. Lærte å sitte og jeg synes han var kjempeflink til å lære bort. 3 hopp med Track med Marius på torsdagen. Fikk inn stilling og kunne fly sammen. Veldig fornøyd! Gratulerer med dine nye vinger Robert Sletten! Bra jobbet og vel bestått wingsuit utsjekk: Instruktør Daniel Culberson.

Veteranene var også på besøk, og er her klare for løft
Veteranene var også på besøk, og er her klare for løft

Vi i Nimbus har kjørt innhopp over forskjellige steder i Viken i sommer, med stort hell. Vi har fått besøk fra fjern og nær, som kommer for å gjøre innhopp hos oss. Torsdagen i fulldriftsuke 1, var intet unntak. Da slo vi til med innhopp over nydelige Halden og Fredriksten festning, der selv Festningskommandanten i Halden var så sporty og bli med på et tandemhopp. Vi avsluttet turen hos The Culbersons, der hopperne ble varmt tatt i mot og hadde en utrolig bra oppvartning. Sosialisering, det er vi gode på.

Fulldriftsuke 2 gikk av stabelen sist uke, og der også var været litt imot oss. På mandagen fikk vi hoppet masse og det var mange funjumpers som hadde tatt turen. I tillegg var det fullt opp med tandem. Tirsdag og onsdag regnet bort, men fra torsdagen av var det full fart. Mange tandem igjennom hele uka og mye folk, som bidro til at det ble topp stemning. Vi hadde fullt opp med elever, stort sett gjennom hele uka og det er flere som nå har fått gjort et godt byks i progresjonen sin. Veldig mange som bidro og det at vi har egne folk som tar seg av elevene, med pakking og hoppmestring, gjorde at de nye elevene fikk en flott opplevelse.

Også denne uka var det WS utsjekker og tandemutsjekker. Vi er veldig fornøyde med det trykket vi klarte å holde oppe. Harald Kvande var innleid for anledningen for å hjelpe oss med tandem og det var effektivt. Vi fikk unna alle bookinger og i tillegg klarte vi noen drop in også.

Tandem over Hvaler. TI Harald Kvande, Elev Marlene Sagplass
Tandem over Hvaler. TI Harald Kvande, Elev Marlene Sagplass

Torsdagen var det selvfølgelig innhopp igjen og da gikk turen til Hvaler og Ørekroken. For et magisk innhopp! Det kommer nok høyt opp på lista til mange av de som deltok. Harald tok like godt med seg en tandem inn der og jiizzzess for en stemning det ble. Det var både Bjørner og enhjørninger i lufta over Hvaler. Etter innhoppet ble det pizza og hygge i hagen til Siv-Therese og David. En fantasisk avslutning på dagen.

Løft klare for innhopp, fra venstre Andreas Åmli Hansen, Daniel Culbertson, Fiona Skjennem, Lasse Skjennem og Isak Amundsen
Løft klare for innhopp, fra venstre Andreas Åmli Hansen, Daniel Culbertson, Fiona Skjennem, Lasse Skjennem og Isak Amundsen

For en småklubb, så er det slike uker som gjør at det er moro å bidra og se at både antall hopp og timer på fly øker. Tross en stopp i hoppingen på vårparten, grunnet Covid, har klubben gjort det veldig bra sålangt i år. I fulldriftsuke 1 gjorde vi 71 løft 394 hopp. I fulldriftsuke 2 hadde vi 64 løft og 350 hopp.

Siste hopp i fulldriftsuka ble avsluttet med minnehopp for Henrik Langli. Fra Venstre Tonje, Kristin Døvre, Kai Sellevold, Mats Estensen og Daniel Culbertson.
Siste hopp i fulldriftsuka ble avsluttet med minnehopp for Henrik Langli. Fra Venstre Tonje, Kristin Døvre, Kai Sellevold, Mats Estensen og Daniel Culbertson.

Takk til ALLE som kom, bidro på sin måte, organiserte og ikke minst lagde slik god stemning. Håper enda flere kommer og besøker oss.

Powered by Labrador CMS