Agera er klare til første runde
Agera er klare til første runde

Første konkurransedag

Ustabilt vær, men de første poengene har tikket inn!

Publisert Sist oppdatert

Den første konkurransedagen er i gang. Intermediatelagene har starter showet, og vi har fått gjennomført en runde i FS4-R, FF-R og VFS. Live video fra scoring er tilgjengelig her:

Dagen startet med at Shawn Munir forsov fra Volare seg til første løft, og måtte erstattes av hastereserve Åge Sørensen. Favorittene i FS4-R, fikk også en lav kameramann i exit. Videograf Kjell Øyen klarte allikevel å få dokumentert første poeng fra undersiden av formasjonen! Poeng nummer to ble allikevel ikke godkjent, på grunn av kameravinkel.

Shawn har godt sovehjerte
Shawn har godt sovehjerte

Dette inviterte Urus inn i tetkampen, og de tok en delt ledelse med Volare, på 7 poeng. Avecillas holder en klar tredjeplass med 5 poeng.

A-Laget fra Tønsberg fallskjermklubb gjorde en kjempeprestasjon, og fikk tre poeng i første runde. De var litt uheldige med når klokka stoppet, men til gjengjeld heldige med at dommerne ikke la merke til at de svingte sidebody-piecen i blokk 19 feil vei. Poeng ble det allikevel. Det var uansett en imponerende prestasjon fra tre hoppere som gikk på kurs for fem uker siden!

A-laget med en imponerende start
A-laget med en imponerende start

Viken Warriors er nok ikke like fornøyde med 3 poeng. Fjorårets sølvvinnere fikk en dårlig start på konkurransen. Mye problemer med exit var årsaken til en lavere poengsum enn antatt. Men laget har også fått dømt runde 2, som var en opptur, med 10 poeng. Spørsmålet er om de ble snytt for nummer 11. Freeze frame på dømminga, og det som ville ha vært poeng nummer 11 er såvidt frittfall kan se, ikke mulig å dømme. Vanlig praksis i NM ville da vært å gi laget mulighet til å velge et omhopp. Denne muligheten fikk ikke Viken Warriors. Bildet under er med sterk forhøyet kontrast. Døm selv:

Hvor mange hoppere kan du se? Kontrasten er skrudd opp mye
Hvor mange hoppere kan du se? Kontrasten er skrudd opp mye

Three and a half men danner baktroppen av feltet med ett poeng, sammen med Exitboys som dessverre fikk null i første runde.

I VFS er New Pelican i ledelsen med 4 poeng, over Wild Pelican med 1.

New Pelican får sitt første poeng
New Pelican får sitt første poeng

Etter første værholding

Rekruttklassene får fullført runde 2. Viken warriors avanserer til andreplass, og går forbi Urus med ett poeng. Volare trekker fra konkurrentene. Three and a half men avanserer en plass, mens Exitboys får sitt første poeng.

FS4 er også i gang. Agera imponerer og får like mange poeng som Punky Fish i første runder. Det hører med til historien at Agera faktisk var kjappere enn Punky Fish, ettersom poengsummen på 14 var med en bust. Et alvorlig skremmeskudd fra de unge lovende altså. Humleswing ligger på en komfortabel tredjeplass, etter en ok god runde, i følge dem selv.

I runde 2 trakk Punky Fish fra med to poeng. Og så ett til etter runde 3. Punky Fish ligger altså foreløpig på førsteplass, tre poeng foran Agera. Humleswing har plassert seg trygt på tredjeplassen.

Freefly er også godt i gang, men her har det ikke kommet noen resultater enda.

Nybegynnerklassen FS/FF har også gjennomført to runder. Tre av lagene fikk 10 poeng, og lå på delt førsteplass etter første runde. Det siste laget 'Beauty and the Beast' fikk 3. Men laget har gjort et sterkt comeback, og scoret 9 poeng i runde 2, som er foreløpig delt high score. Nå ligger de bare to poeng bak Yellow Birds, som fikk 4 poeng i runde 2. Team Stand Up leder konkurransen foran Åkerlandingslaget.

Wingsuit Performance har ikke hoppet, på grunn av værforhold.

Powered by Labrador CMS