Strålende vær på Bømoen
Strålende vær på Bømoen

NM 2020 andre konkurransedag

En stemningsrapport

Publisert Sist oppdatert

Det er torsdag i NM-uka og været er helt perfekt for hopping. Wingsuit Performance er i gang. Rekruttklassene hopper også fra morgenstunden. Det går fort fremover på Voss i dag. Saken oppdateres. Følg med på live video fra scores her:

NM 2020, dag 2

Ryktene går om at organisatorene prøver å få alle disipliner ferdige allerede i morgen. Alle disipliner har fått nok runder til gyldig konkurranse nå.

Espen sier at Andreas er farlig nærme etter første runde
Espen sier at Andreas er farlig nærme etter første runde

Dagen startet med rekruttklassene, og med wingsuit performance. Espen synes Andreas var for nærme etter første runde, men avstanden ble fort større. Etter 5 av 9 runder har Espen vunnet alle. Andreas følger på andreplass, mens gjestedeltaker Ulf Munkedal holder tredjeplassen. Remi Damgaard ligger allikevel på den offisielle tredjeplasssen i norgesmesterskapet. Debutant Joakim Lerhaugen har et knapt forsprang på Daniel Culbertson, på fjerde og femteplass. Mens den andre deutanten, Bjørn Falkenberg foreløpig ligger sist.

FS4-R

I firer rekrutt har det nå blitt gjennomført 5 av 7 runder. Som sagt forsov Shawn Munir seg til runde 1, hvor Volare endte opp med en reserve, og delt førsteplass. Fra runde 2, med Shawn tilbake på plass, har det ikke vært noe som helst tvil om hvem som er det beste laget i kategorien. Volare har dratt fra, og leder med 17 poeng på andreplassen. Viken Warriors holder Urus på halvbetryggende avstand, og har andreplassen med 4 poengs margin. Avstanden fra bronse til fjerdeplass er så stor at pallen ser ut til å være sikker for alle tre lagene.

FF-R

Poengene fra gårsdagens hopp har endelig kommet inn. Poengene fra dagens hopp er fortsatt ikke tilgjengelige. FU 2020 har tatt ledelsen, etter å ha hoppet helt opp fra en fjerdeplass etter runde 1. Vedvarande svakt lag er sterkere enn de ser ut til å tro, og holder en foreløpig andreplass. Team Chop-chop følger hakk i hæl på en tredjeplass. Bulken IL ser også ut til å kunne være i nærheten av å ta en medalje, så her er ingenting avgjort.

FS4

I FS4 var det veldig jevnt om gullet etter første konkurransedag. Og spenningen fortsatte inn i runde 4, hvor Agera og Punky Fish fikk samme score. Men i runde 5 viste de gamle frem noe av hvorfor de har vært i verdenstoppen, og postet en imponerende 18-poenger. Agera gjorde også et bra hopp, men en bust, og litt lavere tempo, gav 15. Og trepoengsledelsen var fordoblet. I konkurransens siste hopp for dagen, runde 6, var Agera dessverre veldig uheldige med første blokk 3, og tapte ganske mye tid. Punky Fish hadde en bedre start, og med en kjapp trekning på hoppet, fikk de hele 21 poeng, mot Ageras 15. Ledelsen ble dermed fordoblet for andre gang på rad, og differansen er nå på hele 12 poeng med bare to runder igjen. Humleswing ligger fortsatt på en klar tredjeplass.

FF

Freefly open har samme status som rekrutt. Dømmingen er forsinket. Tre runder har blitt dømt. Zion leder ganske klart. Elysium ligger på en like klar andreplass. Deretter kommer Wild Bunch på en tilsvarende klar tredjeplass. Ikke så mye spenning om plasseringene her altså. Men det er ekstremt vakkert å se på verdens beste freefly-lag på storskjerm, mens de flyr over sin egen hjemmebane.

FS8

FS8 har også endelig startet. Her er det hard kamp om sølvmedaljen. Gullet er mer eller mindre trygt hos Norgies'ish 8, etter bare to runder gjennomført. 17-1-1 er stillingen mellom de tre lagene. Spørsmålet er om det er Nimbus (med hjelp fra Tromsø) eller Voss fallskjermklubb som stikker av med sølvet.

Nybegynner FS/FF

Denne kategorien er en publikumsfavoritt på årets NM. Og etter fire runder begynner det å tegne seg et bilde av hvem som kommer på hvilke plasser. Team stand up leder. Deretter kommer Åkerlandingslaget. Etterfulgt av yellow birds. Og på fjerde og sisteplass, Beauty and the Beast. Men her er det 4 eller 5 poeng mellom alle plasseringene. Det er ikke mer enn at det kan skifte hvor som helst.

VFS

Fortsatt kun to lag. Fortsatt ikke gyldig konkurranse. Fortsatt New Pelican foran Wild Pelican. Fortsatt veldig imponerende å se på.

Sett og hørt

Kort oppsummert er det alle medaljer i FFR, og sølvmedaljen i åtter, som det er aller mest spennende kamp om, etter andre konkurransedag. Noen andre disipliner har også realistiske kamper, som sølvmedaljen i FS4-R, og alle medaljene i Nybegynner FS/FF. Men det har skjedd mye utenom selve konkurransene også. Her er et lite utvalg.

Jan Fredrik Karlsen rundet 1000 hopp på første runde av FS8. Han landet litt ute, og det var 10-12 unge mennesker med flere paier og enda flere videokameraer som hjalp Karlsen med å gjøre dette til en dag han sent glemmer. Jan Fredrik klarte å løpe fra dem lenge nok til å kle seg nesten naken før han fikk trynet dekket av krem og kake. frittfall.org så det live, mangler bilder og video nå, men det håper vi kommer snart.

Skal du opp og hoppe? Ikke bestill Makumbas pizza, og la den ligge mens du er oppe. Det ble observert pizzatyver på feltet, da Elias ikke rakk å spise sin, før han skulle filme nybegynner-klassen. Kanskje pizzatyvene kan betale med noe coaching.

Den så litt bedre ut enn brødskivene våre
Den så litt bedre ut enn brødskivene våre
"Den lå på bordet!"
"Den lå på bordet!"

Norges to beste FS4-lag gjennom tidene er nesten tilstede under årets NM. Både Norgies og Arcteryx har tre av fire medlemmer på plass på Bømoen. Norgies er det eneste norske FS-laget som har tatt VM medaljer i åpen klasse. Mens Arcteryx er det laget som har fått høyest poengsnitt noensinne i Norge, med 22,7. Disse lagene hadde noen fantastiske dueller i NM rundt 2005-2010.

3/4 Norgies
3/4 Norgies
3/4 Arcteryx
3/4 Arcteryx
Powered by Labrador CMS