Hjemmelaget
Hjemmelaget "Lesja Innkjøpslag" i FS8

NM Dag 1

Godt vær, mye hopping, og en del rot

Publisert Sist oppdatert

Rettelse fra tidligere versjon

Det ble tidligere skrevet at problemene med dommersystemet skyldtes at F/NLF ikke hadde betalt lisens til dommersystemet InTime. Dette har fagsjef Knut Lien fortalt at er feil. Jeg beklager at feil informasjon har kommet ut, og har derfor oppdatert artikkelen.

Norgesmesterskapet 2021 er velsignet med fantastisk vært fra start. Den første konkurransedagen har hatt perfekt vind, vær og temperatur. Forholdene har vært helt idelle for fallskjermhopping, med ca 20 grader, litt landingsvind, og strålende sol hele dagen.

Dagen startet med at konkurranseleder Vibeke Valle fikk kjørt gjennom en runde i hver disiplin. Normalt er dette en taktikk man gjør når det er tvilsom eller dårlig værmelding, for å få gyldig konkurranse i alle grener. Når det er så gode værmeldinger som det er i år, tar man normalt noen flere runder i hver disiplin, så ikke alle deltakerne må være tilstede på hoppfeltet hele dagen. I år var det trusselen av et mulig covid-19 utbrudd, som gjorde at man valgte å få gyldig konkurranse i alle grener så fort som mulig.

Wingsuit godt i gang

Enkelte disipliner fikk så gjennomført flere runder. Wingsuit er over halvveis i konkurransen. Espen Fadnes leder. Bak verdensmesteren er det jevnt. Det sies at fjorårsmedalister Andreas Håland Hemli, Landslagsutøver Remi Damgaard, samt OFSK's HI Iver Amundgaard er innenfor rekkevidde av hverandre.

Noen av wingsuithopperne ble utsatt for en feilspot på løft 22. Piloten hadde fått plottet inn den planlagte avstanden dobbelt opp, og ville derfor sette av hopperne mange kilometer for langt ute. Noen hoppere fikk hoppet ut, før Espen Fadnes stoppet resten. Han er godt kjent i området, og kunne se at de var på feil sted. Piloten prøvde igjen og igjen, men havnet på samme feil sted hver gang. Og etter fire forsøk hadde hopperne vært for lenge i for høy høyde, og beordret flyet ned igjen, uten at de hoppet.

De eneste som har fått flere hopp enn wingsuiterne, er Zion. Freeflylandslaget har hoppet ferdig konkurransen, for å kunne fokusere på trening mot VM i Russland om noen uker.

Andreas Håland Hemli, og Espen Fadnes pakker, mens Zion akkurat har landet fra ett av sine mange hopp på NM's første konkurransedag
Andreas Håland Hemli, og Espen Fadnes pakker, mens Zion akkurat har landet fra ett av sine mange hopp på NM's første konkurransedag

FS8 har hoppet 4 av 7 runder

FS8 har også fått hoppet fire runder. Her mangler det allikevel resultater i skrivende stund. Konfigurering av nettverk mellom dommerstasjoner, og storskjerm, har vært problemet. Det har blitt planlagt å kjøre med en trådløs løsning, som ikke har virket. Folk jobbet på spreng for å få systemene opp og kjøre.

Konsekvensen for hopperne er at vi mangler resultater, og ingen lag har så langt kunnet se sine egne hopp dømt på livestream. Feedback og resultater fra egne hopp, er noe av det viktigste for mange hoppere i konkurranser, og mange deltakere er naturlig nok skuffet over problemene rundt dommersystemet.

På den positive siden leverer Lesja og Tønsberg FSK godt med mattelt, og alvorlig store rulleområder.

Noen få resultater har allikevel kommet inn helt på tampen av dagen. Undertegnede rakk akkurat såvidt å se at vårt nye FS4-landslag Agera FS2022 har levert inn et alvorlig skremmeskudd i første runde. De fikk 21 poeng. Nærmeste motstander fikk 16. Agera innfrir og forsterker dermed favorittstempelet de hadde på forhånd.

Hans Grindstuen(tv) og Lars Espeseth demonstrerer Lesja-stemning.
Hans Grindstuen(tv) og Lars Espeseth demonstrerer Lesja-stemning.
Powered by Labrador CMS