Sjur Nilsen (16), norges yngste AFF-elev
Sjur Nilsen (16), norges yngste AFF-elev

Ny norsk rekord for Sjur Nilsen (16)

Overtar som norges yngste AFF-elev gjennom tidene

Publisert

Fredag den 18. juni rapporterte frittfall om at Ragnar Nansen trolig var Norges yngste AFF-elev gjennom tidene. Han var 16 år og 19 dager da han fikk sitt første hopp. Den rekorden er nå slått av Sjur Nilsen, som var 16 år og 3 dager da han fikk sitt første hopp, den 20. august. Som i Ragnars tilfelle, var pappa med på Sjurs første hopp også. Som kameramann.

I Sjurs familie er det bare pappa Ørjan Nilsen som hopper fallskjerm. Det var allikevel nok til at Sjur for et år siden bestemte seg for at han hadde lyst til å prøve sporten. Han har allerede fullført alle nivåer i AFF-progresjonen, og skal i følge pappa ha lovet å hoppe minst 20 hopp, og bli selvstendig hopper.

Pappa Ørjan synes det er utrolig morsomt å se sønnen hoppe ut av fly. Han har vært med og filmet AFF level 1-7. Noe Sjur kom gjennom på bare 5 hopp. Dette har vært mulig på grunn av et prosjekt som kalles tunnel-AFF, hvor man blander hopping og tunnelflyging. Sjur hadde litt under to timer tunnel før han begynte å hoppe, inkludert blant annet 4-way med fagsjef Knut Lien.

Sjur skulle egentlig gå kurs, med planlagt første hopp den 17. august, som ville være nøyaktig den dagen han fylte 16 år. Men flyproblemer på Æra gjorde at det ble utsatt tre dager. Rekorden kan med andre ord bli slått.

Powered by Labrador CMS