Fallskjermrigg som håndbagasje

Skal du ut å reise med fallskjermutstyr? Frittfall har tatt en prat med en hopper som også har jobbet i sikkerhetskontrollen på en av norges største flyplasser.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det enda er gode muligheter for hopping i Norge gjennom høsten og vinteren, blir lengselen etter sol og plussgrader i full høyde stor for mange.

Mange som reiser på fallskjermtur ønsker å ha med riggen som håndbagasje. Da vet man sikkert at man har riggen når man kommer frem. Det er lettere å få lånt seg utstyr som høydemåler og hjelm, enn rigg, dersom innsjekket bagasje ikke kommer frem som planlagt.

Ha riggen i en bag Reist helst med riggen i en egnet bag. Dersom du av en eller annen grunn ikke kan ha riggen i en bag er det viktig at du er ekstra nøye med håndtakene slik at de ikke løsner med et uhell. Det er kjedelig (og dyrt!) om reserven popper i sikkerhetskontrollen eller når du skal legge riggen i bagasjehyllen.

Sikkerhetskontrollen Ta riggen ut av baggen når du kommer i sikkerhetskontrollen. Informer personen som stå der om at du har med deg en fallskjermrigg. Både Cypres og Vigil har røntgenkort som du kan skrive ut eller ha klart på mobilen. Det hender også at noen vil se loggboken og lisensen din.

Ekstra sjekk Fallskjermutstyr blir ofte tatt til siden for en ekstra sjekk. Da blir det sjekket med en lapp som strykes over forskjellige steder på riggen. Dette gjør de for å avdekke om det er spor etter eksplosiver. Finner de ikke noe får man passere uten større begivenheter.

Om de vil åpne riggen Dersom de vil åpne riggen din kan du si at du ønsker å gjøre det selv og forklare hvordan det fungerer. Forklar så enkelt som mulig. Husk at de som jobber der ikke har kunnskap om fallskjermutstyr fra før.

Vær tidlig ute Sikkerhetskontrollen kan ta litt lenger tid enn ellers. Du kan få beskjed om at du må sende riggen som innsjekket bagasje, men det er sjeldent.

Annet Husk at du trenger loggboken din når du sjekker inn på et nytt hoppfelt. Det kan derfor være lurt å oppbevare den sammen med riggen. Det er kanskje selvsagt, men nødåpneren skal være avslått når du reiser med fallskjermutstyr.

God tur!

Powered by Labrador CMS